WC-tilan kasvojenkohotus

Rintamamiestalon 1970-luvulla rakennetun elintasosiiven WC-tilan ilmettä kohennettiin uuden IDO GLOW -malliston kalusteilla.

Koko projekti alkoi, kun lähes 20 vuotta palvellut IDOn Kielo -malliston peilikaappi kaipasi vaihtoa. Muut kaapit olivat edelleen vielä kelvollisia ja lähes uutta vastaavassa kunnossa. Sopivan kokoista peilikaappia ei kuitenkaan löytynyt, joten pienen harkinnan jälkeen päädyttiin kaikkien kalusteiden uusimiseen.

Uusittavien listalla oli myös vanha WC-istuin, jonka huuhtelumekanismi alkoi olla siinä kunnossa, että se tuppasi ajoittain vuotamaan. Vaihtoa kuitenkin lykättiin siihen asti, että uusi Rimfree-mallisto saapui myyntiin asti.

Lähtökohtana ajateltiin ensin vain vaihtaa pelikaappi. Ongelmana oli lähinnä vanhat saranat, joiden takia peilikaappi ei aina pysynyt kiinni.Lähtökohtana ajateltiin ensin vain vaihtaa pelikaappi. Ongelmana oli lähinnä vanhat saranat, joiden takia peilikaappi ei aina pysynyt kiinni.

WC-tilan kaakelointi edustaa 90-luvun lopun henkeä, jossa ylä- ja alaosa olivat eri värisiä. Värit oli aikoinaan valittu niin, ettei niitä edelleenkään ollut välttämätöntä muuttaa, mutta pienenä miinuksena seinän puolivälin kirjava boordilaatta.

Yksi seinä on paneloitu ja maalattu kaakelien värejä myötäileväksi. Vanha WC-istuin päätettiin vaihtaa myös remontin yhteydessä.Yksi seinä on paneloitu ja maalattu kaakelien värejä myötäileväksi. Vanha WC-istuin päätettiin vaihtaa myös remontin yhteydessä.

Tutustuminen IDON kylpyhuonenäyttelyyn

Vanhoihin kalusteisiin oltiin sen verran tyytyväisiä, että oli luontevaa aloittaa uusienkin etsiminen IDOn mallistosta. Rakentaja.fi-sivustolla oli kerrottu uudesta kotimaisesta IDO GLOW-mallistosta ja lopulta siihen päädyttiin tutustumaan ihan konkreettisesti näyttelytiloissa Pohjois-Haagassa.

Mitoiltaan ja tyyliltään sopivat kalusteet löytyivät ja ekstrana päädyttiin hankkimaan vielä erillinen korkea peilikaappi.

Kokonaisuuden hahmottaminen ja värien valinta

Vierailun jälkeen toimitettiin muutama valokuva ja mittapiirros IDON näyttelyemännälle, jonka kanssa hahmoteltiin kokonaisuutta. Rajoituksena oli vanhojen seinäpintojen jääminen lähes ennalleen. Ensimmäisessä vaihtoehdossa lähdettiin liikkeelle valkoisilla kalusteilla:

”Boordi maalataan tummanharmaaksi (mahdollisimman lähelle olemassa olevan harmaan kaakelinne tarkkaa sävyä) tai mustaksi. Koneiden päällä oleva taso vaihdetaan boordin väriin sopivaksi tummaksi harmaaksi tai mustaksi. Glow-kalusteet ovat valkoisia, jotta tila pysyy raikkaana tummaa kaakelia vasten.”

Remontin yhtenä ehtona oli myös, että vaatehuolto joudutaan säilyttämään WC-tilassa.Remontin yhtenä ehtona oli myös, että vaatehuolto joudutaan säilyttämään WC-tilassa.

Idea vaikutti hyvältä, mutta kun näinkin mittavaa ja toivon mukaan pitkäaikaista uudistusta oltiin tekemässä, alettiin miettiä, jos kalusteet olisivatkin muun väriset kuin valkoiset. Värin kun voi valita NCS värikoodien mukaan ihan vapaasti. Lopulta valkoisesta siirryttiin täysin toiseen ääripäähän ja valittiin kaikkein mustin sävy (NCS S 9000-N), mitä löytyy. Samalla taso ja boordi päätettiin valita niin ikään mustiksi

Remontti aloitettiin maalaamalla boordi Tikkurilan mustalla Luja-pintamaalilla.Remontti aloitettiin maalaamalla boordi Tikkurilan mustalla Luja-pintamaalilla.

Katso myös muut osat:

1. WC-tilan kasvojenkohotus

2. Valitut IDO-kylpyhuonekalusteet

3. WC-tilan kasvojenkohotus valmis


 
Julkaistu
28.11.2016