Lämmitys kuntoon talveksi

Talven tullen kelit kylmenevät ja talotekniikka joutuu koetukselle. Ensimmäiset pakkaset voivat tuoda ikäviä yllätyksiä: lämmitysjärjestelmä ei lähdekään toimimaan toivotulla tavalla.

bare foot on floor_12668

Hyväkin lattialämmitysjärjestelmä vaatii joskus huoltoa ja päivitystä

Kun lämpö ei riitä, voi syynä olla, ettei lattialämmitysjärjestelmää ole säädetty oikein. Säätäminen ja järjestelmän tasapainottaminen on voinut jopa jäädä kokonaan tekemättä. Termostaatti voi olla rikki tai venttiilejä olla jumissa. Järjestelmässä voi olla myös ilmaa, jolloin vesi ei kierrä kunnolla.

Uponor on koonnut huolto- ja päivitystöitä tekevän ammattitaitoisen urakoitsijaverkoston, jonka jäsenet ovat erikoistuneet lattialämmityksen ongelmatilanteiden selvittämiseen, sekä huolto-, säätö-, ja päivitystöiden suorittamiseen.

Lisätietoa lattialämmityksen huoltoverkostosta

Katso kartalta lähin urakoitsija

(sivun loppupuolelta löydät myös yhteydenottopyyntölomakkeen)

Päivitä lattialämmitysjärjestelmäsi ohjaus - säästät energiaa mukavuudesta tinkimättä

Lattialämmityksen säätöjärjestelmät ovat kehittyneet huikeasti viime vuosina. Kun päivität lattialämmityksen ohjauksen nykytasoa vastaavaksi, saat älykkyyttä säätämiseen ja lisätoimintoja järjestelmän käyttöön. Kaupan päälle säästät energiaa mukavuudesta tinkimättä.

Vesikiertoisen lattialämmitysjärjestelmän ohjauksen vaihto on helppoa! Uutta teknologiaa hyödyntävä langaton säätöjärjestelmä ohjaa lattialämmitystä entistä tarkemmin ja jakaa lämmön automaattisesti juuri niihin huoneisiin, missä lämpöä kulloinkin tarvitaan. Kaupan päälle voit saada jopa 20 %:n energiansäästön.

Päivityksen voi tehdä kaikkien valmistajien vesikiertoisiin lattialämmitysjärjestelmiin.

Uponor Smatrix Pulse – älykäs lattialämmityksen säätöjärjestelmä

Uponor Smatrix-säätöjärjestelmä ohjaa lattialämmitystäsi entistä tarkemmin ja säätää lämmityspiirejä todellisen tehontarpeen mukaan. Smatrix Pulse reagoi kunkin huoneen lämmöntarpeeseen perinteistä järjestelmää nopeammin, mikä säästää energiaa. Smatrix Pulse hoitaa myös lattialämmityksen piirien tasapainotuksen automaattisesti. Näin huoneet lämpiävät aiempaa paremmin ja nopeammin haluttuun lämpötilaan. Enää ei tarvita jokasyksyistä näppituntumalla tehtyä säätöä optimaalisen ja tasaisen lämmityksen aikaansaamiseksi. Lisäksi Smatrix Pulse säätöjärjestelmä tarjoaa lukuisia muita mahdollisuuksia aina etähallinnasta puheohjaukseen asti.

Säätölaitepäivitys kannattaa toteuttaa langattomalla Smatrix Wave Pulse -säätöjärjestelmällä. Langattomuus helpottaa asennustyötä ja antaa vapautta sisustamiselle. Jokaiseen huoneeseen tulee oma huonetermostaatti, joka mahdollistaa huonekohtaisen lämmönsäädön (esim. olohuoneessa voidaan ylläpitää korkeampaa lämpötilaa kuin makuuhuoneessa).

Large-UPONO_smatrix_4_0_PowerPoint_16_9_2_ohne_Logo

Lattialämmitysjärjestelmän ohjauksen vaihto on helppoa

Vaihtotyö vie aikaa vain pari tuntia. Lisäksi jakotukin läheisyyteen on teetettävä pistorasia, ellei siinä ole sellaista jo valmiiksi.

Säätöpäivitys sisältää seuraavat tarvikkeet ja toimenpiteet:

1. Uudet valkoiset huonetermostaatit kaikkiin asuinhuonetiloihin, joissa on vesikertoinen lattialämmitys. Kosteat tilat ohjataan tavallisimmin käsisäädöllä ilman huonetermostaatteja.
2. Uusi lattialämmityksen keskusyksikkö ohjaamaan jakotukin toimilaitteita.
3. Uudet nykyaikaiset toimilaitteet jakotukkiin
4. Edellä lueteltujen tarvikkeiden asennus- ja säätötyö.
5. Vanhan lattialämmitysohjausjärjestelmän purkaminen ja roskien poisvienti.
6. Valkoiset peitelevyt vanhojen huonetermostaattien läpivientien peittämiseen.
7. Uuden järjestelmän käytönopastus.

Lisäksi mahdollista valita:
• Lämpötilanäytölliset huonetermostaatit, värivaihtoehdot valkoinen tai harmaa.
• Tyylikkäät näytölliset design-huonetermostaatit, värivaihtoehdot valkoinen tai musta.
• Web-moduuli, joka mahdollistaa järjestelmän ohjauksen älypuhelimelle ladattavan Smatrix Pulse -sovelluksen avulla.
• Lämpötilan ohjauksen suoraan puhelimelle ladattavan Smatrix Pulse -sovelluksen kautta ilman huonetermostaatteja. Huoneisiin asennetaan vain valkoinen, lähes huomaamatton anturi. Sen voi asentaa esim. valokatkaisijan kehykseen.
• Etäkäytön ja järjestelmän ohjauksen älypuhelimella mahdollistaa web-moduuli. Vähemmän tuotteita – enemmän ominaisuuksia.

Uponor Smatrix Pulse app_1920

Uponor KOTI auttaa LVI-asioissa

Uponor on koonnut ammattilaisverkoston, joka auttaa kodin LVI-huolloissa, -säädöissä ja -remonteissa. Koulutettu LVI-alan ammattilainen korjaa lämmitysongelmat käden käänteessä ja samalla lämmitysjärjestelmän toiminta tulee laajemminkin tarkistettua.

Uponor koti logo

Säätöpäivitykset hoidetaan nopeasti, sillä lämmitysjärjestelmän ohjauksen vaihtotyö vie aikaa vain pari tuntia. Jäätymisongelmiin etsitään sopiva ratkaisu ja putkiremontit hoidetaan asiantuntevasti asumista häiritsemättä.

Jätä yhteydenottopyyntö lattialämmityksen huollosta


 
Päivitetty
17.11.2022