Suojaa kulmat nopeasti

Väliseinien ulkokulmat ovat usein kovalla koetuksella. Isoja huonekaluja siirrettäessä tai vaikka lasten leikkien tiimellyksessä ei ole tavatonta, että kipsilevystä tehdyn väliseinän ulkokulma saa osakseen kovan iskun. Kulmien kestävyyttä on mahdollista parantaa Gyprocin AquaBead Kulma- ja reunasuojalistoilla.

Gyproc AquaBeadin ansiosta kulmat pysyvät hyväkuntoisina.Gyproc AquaBeadin ansiosta kulmat pysyvät hyväkuntoisina.

Iskunkestävät kulmat:

Gyproc AquaBead

Gyproc AquaBead on kehitetty varta vasten suojaamaan kipsilevyistä rakennettujen seinien kulmia kovien iskujen aiheuttamilta murtumilta. Nopeasti ja helposti asennettavan kulma- ja reunasuojalistan ansiosta saat kulmista iskunkestävämmät kuin tavallisilla teräsprofiileilla.

AquaBead koostuu listan keskellä olevasta erittäin vahvasta polymeeriytimestä jota ympäröi kartonki. Kartongin sisäpinta on käsitelty liimalla. Itseliimautuvan paperin aktivoituessa vedellä, voidaan kulmasuoja kiinnittää pelkän vesisumutuksen avulla ilman erillisiä kiinnitystarvikkeita tai erikoistyökaluja. Suojalista on rei'itetty, jotta tasoitemassa pääsee kiinnittämään listan optimaalisesti sekä suojalistaan että kipsilevyyn.

 

Tutustu Gyprocin suojalistoihin tästä!

Gyproc AquaBead Flex PRO

Vaihtelevan suuruisiin kulmiin soveltuu Gyproc AquaBead Flex PRO. Tämä polymeerivahvisteinen kulmasuojanauha soveltuu Gyproc AquaBeadin tavoin kipsilevyrakenteisiin. Erityisen kestävä nauha käy kaikkiin sisä- ja ulkokulmiin ja tarjoaa hyvän suojan kulmiin kohdistuvia iskuja vastaan. Laatikkoon rullalle pakattua kulmanauhaa on helppo leikata vaikka saksien avulla.

750-aquabead-flex-pro

AquaBead Flex PRO kiinnitetään sumuttamalla vedellä nauhan takana oleva liimapinta ennen asentamista. Veden suihkutus käy helposti esimerkiksi suihkepulloa käyttämällä. Tärkeää on saada vesi tasaisesti, jotta liima aktivoituu kauttaaltaan. Aktivoituminen tapahtuu 30-60 sekunnin kuluessa. Varsinainen lopullinen nauhan kiinnitys tapahtuu valmistasoitteen avulla.

750-aquabead

AquaBead -tuotteiden asennus

  1. Leikkaa kulma- tai reunasuojalista haluttuun mittaan.
  2. Suihkuta listan liimapinta vedellä. Varmista, että kostutat koko pinnan.
  3. Odota 30-60 sekuntia, jotta liima aktivoituu. Kokeile liimaa sormella. Kun pinta tuntuu tahmealta, suojalista on asennusvalmis.
  4. Aseta listan kostea, itseliimautuva puoli kipsilevyn haluttuun kulmaan niin, että listan pääty tulee tiiviisti kattoa vasten.
  5. Paina lista tiiviisti paikoilleen käsin tai telalla koko pinnan alueelta.
  6. Tasoita lista tasoitelastalla (200-250 mm) niin, että kaikki reiät täyttyvät. Anna kuivua.
  7. Tasoita uudelleen lastalla (250-300 mm) ja anna kuivua.
  8. Hio pinta hiekkapaperilla (P100-120). Pinta on nyt valmis tapetoitavaksi tai maalattavaksi.

Katso videolta, miten Gyproc AquaBead Flex PRO Kulmasuojalista asentuu

Ota huomioon että:

Jos käytät liian vähän vettä kostutukseen, kiinnittyvyys levypintaan huonontuu. Huolehdi siis siitä, että suihkutat tarpeeksi vettä listan koko alalle. Vallitseva lämpötila sekä ilmankosteus saattavat vaikuttaa kuivumisaikaan. Huomioi, että vettä ei pidä levittää sienellä, siveltimellä tai muulla vastaavalla, koska silloin liima voi hankautua irti.

Lista on mahdollista irrtoittaa, kostuttaa uudestaan ja asentaa paikoilleen uudelleen ennen kuin se on kunnolla kiinnittynyt - liiman kuivuttua sitä ei voi enää aktivoida uudelleen.

Gyproc AquaBead -suojalistoille käytetään tavanomaisia kipsilevyille tarkoitettuja tasoitteita. Gyproc suosittelee ProMix Mega J -valmistasoitetta.

Reunasuojalistaa ei pidä käyttää valmiiksi maalatulla tai tapetoidulla pinnalla. Gyproc AquaBead sopii kaikille Gyprocin kartonkipäällysteisille kipsilevyille. Mikäli käytetään muita kuin vakiokipsilevyjä, tulee AquaBeadin tarttuvuutta levyyn kokeilla ennen työn jatkamista.

AquaBeadia ei pidä käyttää Glasroc-komposiittilevyillä, Rigidur-kuitukipsilevyillä eikä Aquaroc-sementtilevyillä.

Tutustu Gyprocin suojalistoihin tästä!

Gyproc - kevytrakentamisen edelläkävijä

Gyproc tarjoaa korkealaatuisia ja monipuolisia kevytrakentamisen ratkaisuja, joilla on mahdollista toteuttaa muunneltavia, viihtyisiä, kestäviä sekä turvallisia tiloja niin asumiseen kuin työskentelyynkin.

Alati tapahtuva ammattitaidon kehittäminen sekä sitoutuminen parhaiden ratkaisujen löytämiseksi kiteytyy Gyprocin Järjestelmätakuussa.

Gyproc Järjestelmätakuu kattaa Gyproc Käsikirjan mukaiset rakennejärjestelmät.

Takuunantajana Gyproc vastaa mm. siitä että Gyproc-tuotteet ja muut Gyprocin ohjeistamat komponentit ovat yhteensopivia.Takuunantajana Gyproc vastaa mm. siitä että Gyproc-tuotteet ja muut Gyprocin ohjeistamat komponentit ovat yhteensopivia.
 
Julkaistu
28.11.2016