Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön

Poistoilmalämpöpumppu on maa- ja ilma/vesilämpöpumpun lisäksi varteenotettava vaihtoehto kodin lämmitysvaihtoehdoksi. PILP on energiankierrätysjärjestelmä: se hyödyntää talosta poistettavan ilman tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja lämpimään käyttöveteen.

Poistoilmalämpöpumppu on hyvä valinta uusiin, hyvin eristettyihin
taloihin. Pienellä investoinnilla varmistat talosi asianmukaisen ilmanvaihdon
ja mahdollisimman alhaisen energiankulutuksen neliötä kohti.Poistoilmalämpöpumppu on hyvä valinta uusiin, hyvin eristettyihin taloihin. Pienellä investoinnilla varmistat talosi asianmukaisen ilmanvaihdon ja mahdollisimman alhaisen energiankulutuksen neliötä kohti.

NIBE-poistoilmalämpöpumpun edut

Poistoilmalämpöpumppu F750 / Sam 41/41:
- keskikokoisiin ja isompiin pientaloihin sekä rivitaloasuntoihin
- voidaan liittää aurinkosähköön
- yksi järjestelmä ilmanvaihtoon, lämmitykseen ja käyttöveden tuottoon
- lämpöenergiaa kerätään poistoilmasta lämmitykseen ja lämpimään käyttöveteen
- invertterikompressorilla tuodaan lattialämmityksen energiatehokkuus samalle tasolle maalämmön kanssa
- keskikokoisiin taloihin tuloilmalämmitin SAM 40, isompiin SAM 41
- poistoilmakanavistokohteisiin
- helppokäyttöinen ohjaus
- siisti ja helppo asennus


Milloin voi hankkia poistoilmalämpöpumpun?

Tehokkaaseen toimimiseen poistoilmalämpöpumppu tarvitsee ilmanvaihtokanaviston. Jos kodissasi on pelkkä poistoilmakanavisto, sekin riittää huomattavaan energiansäästöön. Poistoilmakanaviston voi rakentaa myös jälkiasennuksena kohtuullisin kustannuksin.

Uuteen rakennukseen pilp sopii erinomaisesti, sillä uudessa talossa on lähes poikkeuksetta tulo- ja poistoilmakanavisto.

Jos kodissa on koneellinen poistoilmajärjestelmä, vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä pattereilla tai lattialämmityksellä, pilpin asennusta kannattaa harkita. Poistoilmalämpöpumppu ottaa lämmön poistoilmasta, korvausilmaventtiilejä lisätään tarpeen mukaan. Järkevän suuruisella investoinnilla saavutetaan iso energiansäästö. Korjausrakentamisessa, kun tuloilma tuodaan rakennukseen erillisillä raitisilmaventtiileillä, tuloilmayksikköä ei tarvita.

Uusi pilp kannattaa ehdottomasti asentaa silloin, kun vanha poistoilmalämpöpumppu on käyttöikänsä päässä. Uusi, energiatehokkaampi ratkaisu nipistää energialaskua vieläkin alemmas.

Lisäksi poistoilmalämpöpumppu on varteenotettava ratkaisu, kun tarvitaan kompakti lämmityksen ja ilmanvaihdon energiatehokas järjestelmä, kun tontille ei ole mahdollista saada energiakaivoa tai lämmönkeruun maapiiriä, kun ei haluta ilma/vesilämpöpumpun ulkoyksikköä, ulkonäkö-, ääni- tai muista sijoitussyistä tai kun pieneen taloon halutaan kokonaistaloudellisin lämmitys.

Uusi invertteriohjattu poistoilmalämpöpumppu F750 + tuloilmayksikkö SAM 40 tai SAM 41

Uusin, invertteriohjattu poistoilmalämpöpumppu tuottaa merkittävästi aitoa uusiutuvaa lämpöä keräämällä myös ulkoilman energiaa.

NIBE F750 on neljännen sukupolven poistoilmalämpöpumppu, jonka tehokkuus perustuu invertteriohjattuun kompressoriin. Laite liitetään vesikiertoiseen patteri- tai lattialämmitykseen. SAM 40 - tai SAM 41 -tuloilmayksikköön yhdistettynä se lämmittää myös tuloilman.

Kodin lämmityksen hoitaa F750-lämpöpumppu, hyvällä hyötysuhteella. Tuloilma lämmitetään ja suodatetaan pienemmissä ja keskikokoisissa taloissa SAM 40 -tuloilmayksikössä. Isommissa ja keskikokoisissa taloissa tuodaan ilma sisään SAM 41 -laitteella.

NIBE poistoilmalämpöpumppu F750 ja tuloilmayksikkö SAM 40 vas. ja oik. NIBE poistoilmalämpöpumppu F750 sekä tuloilmayksikkö SAM 41.NIBE poistoilmalämpöpumppu F750 ja tuloilmayksikkö SAM 40 vas. ja oik. NIBE poistoilmalämpöpumppu F750 sekä tuloilmayksikkö SAM 41.

Tehoa kompaktissa koossa

NIBE F750 kerää lämpöenergiaa talosta poistettavasta ilmasta niin tehokkaasti, että usein ulos puhallettava ilma on ulkoilmaa viileämpää. Siten F750 vuosilämpökerroin voi saavuttaa saman tason kuin maalämpöpumpuilla: energiamerkinnässä SCOP on Helsingin ilmastossa lattialämmitykselle jopa 4,7. Energiatehokkuus voidaan viedä uudelle tasolle ottamalla käyttöön NIBE Aurinkosähkö, joka liitetään F750-ohjaukseen. Järjestelmä toimii yhdessä hyödyntäen lämmityksessä mahdollisimman paljon auringon ilmaista energiaa.

Poistoilmalämpöpumpun lämmönlähde on aina talon sisäilma. Huoneissa lämpötila on vakiona 21 °C, jolloin PILP tuottaa lämpöä vuodenajasta riippumatta samalla vakioteholla. Poistoilmalämpöpumppu on myös talon ilmanvaihtokone.

NIBE Uplink ja NIBETURVA

NIBE Uplink on nopea, helppokäyttöinen ja tehokas palvelu, jolla seuraat ja ohjaat NIBE lämmitysjärjestelmäsi toimintaa missä ja milloin haluat.

NIBE tarjoaa kaikille Suomessa asennetuille uusille NIBE lämpöpumpuille kolmen vuoden tehdastakuun lisäksi NIBETURVAn. Tämä ilmainen lisävakuutus on voimassa aina laitteen kuudenteen käyttövuoteen saakka. Turvan saa rekisteröitymällä NIBEn nettisivujen kautta.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö poistoilmalämpöpumpusta

 
Julkaistu
2.7.2018