Vinyylilankulla ja laminaatilla kestävää kauneutta kotisi lattiaan

Vinyylilankut ja laminaatit tarjoavat lukemattomia vaihtoehtoja tunnelmaltaan erilaisiin sisustuksiin. Lattia on kodin suurimpia pintoja ja niin sen värisävy kuin käyttöominaisuudet vaikuttavat suuresti kodin viihtyvyyteen. Suunnittelussa on myös tärkeää muistaa, että lattian toimivuuteen vaikuttavat suuresti itse lattiamateriaalin lisäksi aluslattian ominaisuudet sekä oikein valittu alusmateriaali.

Vinyylilankulla lisää asumismukavuutta

Kestävänä ja helppohoitoisena lattiamateriaalina vinyylilankku kasvattaa jatkuvasti suosiotaan kotien lattioissa. Vinyylilattian pinta on lämmin ja miellyttävä jalan alla. Asumismukavuutta lisää myös vinyylilankun hyvät äänenvaimennusominaisuudet. Se sopii hyvin huonemelua vaimentavana materiaalina myös kerrostaloihin. Lisäksi vinyylilankku kestää kovaakin kulutusta ja se on helppohoitoinen.

Durafloor Plus –vinyylilankku tuo tunnelmaa sisustukseen

Upofloorin uudessa Durafloor Plus –vinyylilankkumallistossa on seitsemän tunnelmallista puukuosia. Lankkujen pinnan struktuuri tuo lattiaan samanlaista tuntumaa kuin on puulattiassa. Värisävyinä on niin tumma lähes musta lattia kuin luonnollisia puun sävyjä sekä vaaleita raikkaita sävyjä. Durafloor Plus –vinyylilankku on paitsi tyylikäs myös turvallinen valinta, sillä tuote on saanut parhaan sisäilmaluokituksen M1-sertifikaatin.

Vinyylilankku toimii kestävyytensä ansiosta mainiosti muun muassa keittiötiloissa. Kuvassa Upofloorin Durafloor Plus –vinyylilankku, syvän ruskea Smoke.Vinyylilankku toimii kestävyytensä ansiosta mainiosti muun muassa keittiötiloissa. Kuvassa Upofloorin Durafloor Plus –vinyylilankku, syvän ruskea Smoke.

Durafloor Plus –vinyylilankku sopii kaikkiin kodin tiloihin lukuun ottamatta märkätiloja. Se on kodikas ja käytännöllinen valinta muun muassa eteistiloihin ja keittiöön, sillä se kestää hyvin kosteutta. Vinyylilankku on myös järkevä valinta lapsi- ja koiraperheeseen silloin, kun etsitään lattiaa, joka ei naarmuunnu helposti ja joka on hiljainen alusta lasten leikeille ja lemmikkien kynsille.

Durafloor Plus –vinyylilankku on helppo pitää puhtaana. Ylläpitoon riittää säännöllinen puhdistus imuroimalla ja pyyhkiminen nihkeällä liinalla tai mopilla. Puhdistuksessa voi käyttää neutraalia puhdistusainetta, joka on laimennettu valmistajan ohjeen mukaan. Vaikka vinyylilankku kestääkin kosteutta, niin sille ei saa kaataa vettä eikä jättää vettä seisomaan lattialle.

Vinyylilankku on helppo asentaa

Vinyylilankuilla saa valmista pintaa nopeasti ja päällyste sopii ohuutensa vuoksi erinomaisesti käytettäväksi myös saneerauskohteissa. Yleensä alla olevaa lattiaa ei tarvitse purkaa, vaan asennuksen voi tehdä suoraan vanhan lattian päälle. Usein edes ovia ei tarvitse lyhentää vinyylilankkulattian asennuksen yhteydessä. Asennukseen ei tarvita mitään erikoistyökaluja, vaan lankkujen katkaisu oikeaan mittaan sujuu kätevästi mattoveitsellä. Durafloor Plus –vinyylilankut asennetaan nk. uivaksi lattiaksi alustaan kiinnittämättä. Aluslattian tulee olla kuiva, tasainen ja kiinteä. Durafloor Plus –vinyylilankussa on asennusta nopeuttava ja helpottava taitettava lukkopontti.

Lisää vinyylilankkusisältöä löydät täältä

Laminaatilla kestävää kauneutta kotiisi

Laaja valikoima, laadukas rakenne, helppo asennus ja huoleton käyttö tekevät Upofloor-laminaateista sekä kulutusta että katsetta kestävän vaihtoehdon kodin lattioihin. Upofloor-laminaattien valikoimasta löytyy runsaasti vaihtoehtoja tunnelmaltaan erilaisiin sisustuksiin.

Upofloor-laminaateissa on valittavana lukuisia erivärisiä ja erityyppisillä pintavaihtoehdoilla toteutettuja puukuoseja. Erilaisilla pintastruktuureilla ja -kuvioefekteillä laminaattilattiaan saadaan persoonallisuutta ja ilmettä sen mukaan miten voimakkaasti halutaan luoda vaikutelmaa esimerkiksi puun pintarakenteesta.

Uuden Pallas-malliston Driftwood Oak –laminaatti antaa valoa ja selkeyttä sisustukseen.Uuden Pallas-malliston Driftwood Oak –laminaatti antaa valoa ja selkeyttä sisustukseen.

Uusi Pallas-laminaattimallisto

Upofloor-laminaattien uuteen Pallas-mallistoon on valittu luonnollisia puukuoseja, jotka luovat sisustukselle harmonisen kehyksen. Pallas-mallistossa on seitsemän värivaihtoa, hienostuneesta miltei valkoisesta keskiyön tummaan ja lisäksi lämpimiin puun sävyihin. Tuotteiden pintakäsittely korostaa lattian puumaista syykuviota erilaisin kiiltoastein. Pallas-laminaatti soveltuu kaikkiin kodin kuiviin tiloihin sekä lisäksi julkisiin kevyen käytön tiloihin. Päältä painettavan Fold Down –pontin ansiosta Pallas-laminaatit ovat helppoja ja nopeita asentaa.

Lisää laminaattiaiheista sisältöä löydät täältä

Pallas-laminaatti tarjoaa luonnollisen ja harmonisen kehyksen kotisi sisustukseen. Kuvassa lämminhenkinen Elegant Oak 216.Pallas-laminaatti tarjoaa luonnollisen ja harmonisen kehyksen kotisi sisustukseen. Kuvassa lämminhenkinen Elegant Oak 216.

Oikea alusmateriaali takaa lattian toimivuuden

Lattian toimivuuden osalta on tärkeää noudattaa asennuksessa valmistajan ohjeita ja käyttää oikeanlaista alusmateriaalia. Tuplex-alusmateriaali on erinomainen valinta niin parketin, laminaatin kuin vinyylilankun alle. Tuplex tasoittaa alustan pienet epätasaisuudet ja se sopii käytettäväksi lattialämmityksen kanssa. Tuplex myös parantaa lattian ääneneritystä.

Uusi Tuplex White HB on hengittävä alusmateriaali

Tuplex White HB on uusi kotimainen alusmateriaali parketille, laminaatille ja vinyylilankulle. Se on kehitetty rakentamisen lisääntyneiden terveellisyysvaatimusten pohjalta. Tuotteessa ei ole lainkaan muovikalvoja, vaan materiaalina on suomalainen paperi sekä erittäin lujat HD-EPS rakeet, joiden ansiosta tuote kestää hyvin kuormitusta sekä antaa hyvät ääneneristysominaisuudet (askeläänenparannusarvo parketille 17 dB ja laminaatille 18 dB).

Rakennusmateriaalien oikeilla valinnoilla voidaan vaikuttaa sisäilman hyvään laatuun. Tuplex White HB on saanut parhaan sisäilmaluokituksen sertifikaatin M1, joten se on turvallinen valinta niin koteihin kuin julkisiin tiloihin. Tuotteen nimessä oleva lyhenne HB, joka tulee sanoista ”High Breathability” ja ”Healthy Buildings”, kertoo tuotteen olevan hengittävä ja takaavan hyvät edellytykset terveelliselle rakentamiselle.

Tuplex White HB on hengittävä alusmateriaali, jossa ei ole lainkaan muovikalvoja.Tuplex White HB on hengittävä alusmateriaali, jossa ei ole lainkaan muovikalvoja.

Perinteinen Tuplex vai uusi Tuplex White HB

Tuplex White HB tarjoaa muovikalvottoman vaihtoehdon silloin, kun aluslattian ominaisuudet ja muut olosuhteet mahdollistavat sen käytön. Se sopii erinomaisesti asennettaessa levyalustoille, rossipohjille ja kuiville betonialustoille. Perinteinen muovikalvollinen Tuplex on paras vaihtoehto silloin, jos rakenteessa on kosteusriskiä ylä- tai alapuolelta tai kun vaaditaan kosteussulkua.

Yllä olevan valintataulukon avulla on helppo valita oikea alusmateriaali alusrakenteen mukaisesti niin parketille, laminaatille kuin vinyylilankulle.Yllä olevan valintataulukon avulla on helppo valita oikea alusmateriaali alusrakenteen mukaisesti niin parketille, laminaatille kuin vinyylilankulle.
 
Julkaistu
7.11.2016