• Etusivu
  • Remontti

Tampereella arvostetaan tiilijulkisivua

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Päivitetty 09.09.2019
201611_47645.jpg

Arkkitehtuuristaan palkittu Tampereen Ratinanranta edustaa modernia, kestävää kaupunkirakentamista.

Arkkitehtuuristaan palkittu Tampereen Ratinanranta edustaa modernia, kestävää kaupunkirakentamista. Rakennusten suunnittelussa ja toteutuksessa on ajateltu asumisviihtyvyyttä, pitkää elinkaarta sekä koko elinkaaren aikaisia käyttökustannuksia.

Ajaton ja kestävä tiili

Tiili on kestävä julkisivumateriaali ja yleisimmistä julkisivuvaihtoehdoista vähiten huoltoa vaativa. Oikein suunnitellun ja toteutetun tiilirakenteen käyttöikä on satoja vuosia. Pitkällä aikavälillä vähäisen huollontarpeen merkitys korostuu pienempinä ylläpitokustannuksina. Materiaalivaihtoehtoja punnitessa tulisi aina laskea, miten usein julkisivua pitää huoltaa ja mitä huoltokerrat tulevat maksamaan. Tärkeää on myös miettiä, miten julkisivu ikääntyy eli miltä eri vaihtoehdot näyttävät käyttövuosien aikana.

Tutustu Wienerbergerin valikoimaan.

Katso, mitä nykyiset ja tulevat arkkitehdit ovat mieltä tiilestä julkisivumateriaalina!

Energiansäästöä jopa 8 % lämmityskaudella

Julkisivutoteutukset edellyttävät yhä energiatehokkaampia rakenneratkaisuja. Tiiljulkisivu on pitkällä aikavälillä taloudellisempi ratkaisu kuin moni halvempi kilpailijansa.

Julkisivurakenteita tutkittaessa on havaittu, että ilmaraolla varustettu tiilijulkisivuverhous alentaa rakennuksen energiankulutusta auringon lämpöenergian sitoutuessa massiiviseen tiilirakenteeseen. Tilimuurin takana olevassa ilmaraossa lämpötila on lämmityskaudella noin 1-2 °C korkeampi kuin ulkolämpötila ja rakenteen energiaa säästävä vaikutus lämmityskaudella siten 6-8 %.

Lisätietoa julkisivun korjauksista >>

Tiiljulkisivu on pitkällä aikavälillä taloudellisempi ratkaisu kuin moni halvempi kilpailijansa.
Tiiljulkisivu on pitkällä aikavälillä taloudellisempi ratkaisu kuin moni halvempi kilpailijansa.

Hyvä ääneneristävyys lisää asumismukavuutta

Muurattu tiilijulkisivu on muihin korjausratkaisuihin verrattuna ääniteknisesti ylivoimainen. Kuorirakenteeltaan kevyempiin ratkaisuihin kuten eristerappauksiin ja puuverhouksiin nähden ero voi olla jopa 5-20 dB. Jo muutaman dB:n ääneneristävyyden heikentyminen on korvalla havaittavissa. Mikäli pudotus alkuperäiseen nähden on useita desibelejä, siitä on jo selkeää haittaa.

Tiilijulkisivu vanhenee kauniisti

Tiili on esteettisesti kaunis ja nykyisen runsaan väri- ja pintavalikoiman myötä varsin moni-ilmeinen julkisivumateriaali. Kestävien ja vähän huoltoa vaativien materiaalien käyttö lisää rakennuksen arvostusta, koska niiden tiedetään alentavan ylläpitokustannuksia ja yhtiövastiketta.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wienerberger Oy Ab
Remontti
julkisivu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20072_3689.jpg
Terca -julkisivutiilet
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti.Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.
20074_4308.jpg
TERCA -tiililaatat sisustamiseen
Kodin sisustamisen suosio on koko ajan lisääntynyt. Yksi tapa muuttaa kotia persoonallisemmaksi on päällystää seiniä tai seinän osia aidoilla käsinlyödyillä TERCA -tiililaatoilla. Näillä luot persoonallista tunnelmaa kotiisi. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Valikoimassa on useita eri värejä ja ne on helppo asentaa vaikka itse.
20078_5978.jpg
TERCA -tiilikoti
Wienerbergerin tiilet ja rakenneratkaisut ovat näyttävästi esillä Hämeenlinnan asuntomessuilla, sillä Wienerberger on mukana messuilla kahdella kohteella. Wienerbergerin kohteet ovat kohde numero 27, Terca -tiilikoti sekä kohde numero 44, Talo Wienerberger. Molemmissa kohteissa talon runko on tiili-villa-tiili tyyppinen ulkoseinäratkaisu, jossa runko on muurattu ohutsaumamuurausmenetelmällä Terca –runkotiilistä.Terca -tiilikoti, kohde 27Talo Wienerberger, kohde 44
pihakiveys katutaiteella rudus
Viisi vinkkiä: näinkin voi pihakiviä käyttää
Vaikka pihakivet mielletään ensisijaisesti kulkureittien ja piha-alueen katteena, tarjoaa se paljon muitakin vaihtoehtoja. Luo pihallesi jotain aivan uutta, kuka sanoo että kaiken tarvitse aina olla kuin suoraan aikakauslehdistä. Toteuta rohkeasti sellainen piha kuin itse haluat ja tarvitset.
20216_71391.jpg
Asuntomessujen kerrostaloissa elinkaaritaloudellinen tiiliverhous
Tiili on julkisivuratkaisuna perinteikäs, mutta ilmeeltään moderni. Uusia värejä, pintoja ja muotoja tulee markkinoille vuosittain. Lohjan asuntomessuilla on nähtävissä useita tiilivärejä valkoisesta mustaan.
Kuva varastorakennuksesta, jonka taustalla on sininen taivas
Palveleva peltisepänliike hallirakentamiseen ja tavarantoimitukseen
Peltisepän taituruus, rakentamisen intohimo ja innovaation voima. Näin voisi kuvailla Virte-Metallia, joka pitkän historiansa aikana on omistautunut palvelemaan asiakkaitaan huippuosaamisella ja sydämellä.Kattotuotteista ja hallien pelleistä kaikkeen muuhun, turkulainen perheyritys Virte-Metalli on kasvanut haasteista voimaa ammentaen ja pysynyt vahvana tekijänä yli 50 vuotta. Palvelevan rakennusteollisuuden teräksinen tavarantoimittaja toimitusjohtaja Jaakko Virtanen kertoo nyt, miksi juuri Virte-Metalli on paras kumppani hallirakentamiseen, julksisivuverhous- ja kattoturva-asioihin sekä reseptin pitkäikäisiin ja tyytyväisiin asiakassuhteisiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton