Tampereella arvostetaan tiilijulkisivua

Arkkitehtuuristaan palkittu Tampereen Ratinanranta edustaa modernia, kestävää kaupunkirakentamista. Rakennusten suunnittelussa ja toteutuksessa on ajateltu asumisviihtyvyyttä, pitkää elinkaarta sekä koko elinkaaren aikaisia käyttökustannuksia.

Arkkitehtuuristaan palkittu Tampereen Ratinanranta edustaa modernia, kestävää kaupunkirakentamista.Arkkitehtuuristaan palkittu Tampereen Ratinanranta edustaa modernia, kestävää kaupunkirakentamista.

Ajaton ja kestävä tiili

Tiili on kestävä julkisivumateriaali ja yleisimmistä julkisivuvaihtoehdoista vähiten huoltoa vaativa. Oikein suunnitellun ja toteutetun tiilirakenteen käyttöikä on satoja vuosia. Pitkällä aikavälillä vähäisen huollontarpeen merkitys korostuu pienempinä ylläpitokustannuksina. Materiaalivaihtoehtoja punnitessa tulisi aina laskea, miten usein julkisivua pitää huoltaa ja mitä huoltokerrat tulevat maksamaan. Tärkeää on myös miettiä, miten julkisivu ikääntyy eli miltä eri vaihtoehdot näyttävät käyttövuosien aikana.

Tutustu Wienerbergerin valikoimaan.

Katso, mitä nykyiset ja tulevat arkkitehdit ovat mieltä tiilestä julkisivumateriaalina!

Energiansäästöä jopa 8 % lämmityskaudella

Julkisivutoteutukset edellyttävät yhä energiatehokkaampia rakenneratkaisuja. Tiiljulkisivu on pitkällä aikavälillä taloudellisempi ratkaisu kuin moni halvempi kilpailijansa.

Julkisivurakenteita tutkittaessa on havaittu, että ilmaraolla varustettu tiilijulkisivuverhous alentaa rakennuksen energiankulutusta auringon lämpöenergian sitoutuessa massiiviseen tiilirakenteeseen. Tilimuurin takana olevassa ilmaraossa lämpötila on lämmityskaudella noin 1-2 °C korkeampi kuin ulkolämpötila ja rakenteen energiaa säästävä vaikutus lämmityskaudella siten 6-8 %.

 

Lisätietoa julkisivun korjauksista >>

Tiiljulkisivu on pitkällä aikavälillä taloudellisempi ratkaisu kuin moni halvempi kilpailijansa.Tiiljulkisivu on pitkällä aikavälillä taloudellisempi ratkaisu kuin moni halvempi kilpailijansa.

Hyvä ääneneristävyys lisää asumismukavuutta

Muurattu tiilijulkisivu on muihin korjausratkaisuihin verrattuna ääniteknisesti ylivoimainen. Kuorirakenteeltaan kevyempiin ratkaisuihin kuten eristerappauksiin ja puuverhouksiin nähden ero voi olla jopa 5-20 dB. Jo muutaman dB:n ääneneristävyyden heikentyminen on korvalla havaittavissa. Mikäli pudotus alkuperäiseen nähden on useita desibelejä, siitä on jo selkeää haittaa.

Tiilijulkisivu vanhenee kauniisti

Tiili on esteettisesti kaunis ja nykyisen runsaan väri- ja pintavalikoiman myötä varsin moni-ilmeinen julkisivumateriaali. Kestävien ja vähän huoltoa vaativien materiaalien käyttö lisää rakennuksen arvostusta, koska niiden tiedetään alentavan ylläpitokustannuksia ja yhtiövastiketta.

Julkisivuremontille tarvetta? - Jätä yhteydenottopyyntö tästä:


 
Julkaistu
9.9.2019