F 2120 ilma/vesilämpöpumppu - suorituskyvyltään maalämmön tasoa

Ilma/vesilämpöpumppu NIBE F2120 on tehnyt läpimurron kodin lämmityksessä. Uuden lämpöpumpun SCOP on yli 5, johon tiettävästi ei mikään toinen vastaava ilma/vesilämpöpumppu ole pystynyt. Toisin sanoen ostettua energiaa tarvitaan viidesosa sähkölämmityksestä, kun SCOP-arvo on yli 5.
Pohjoismaiseen ilmanalaan kehitetty NIBE F2120:n lämpökerroinkin on huima, 4,0-4,3 lattialämmitykselle.

Tilaa NIBEN lämpöpumppuesite veloituksetta

Kuumaa vettä pakkasella

F2120:n kyky tuottaa kuumaa vettä pakkasella on ainutlaatuinen. Lämmityskauden yleisimmissä ulkolämpötiloissa laite tuottaa kompressorilla 65 °C vettä. Kompressori tuottaa lämpöä hyvällä hyötysuhteella -25 °C asti. Tällöin F2120 tuottaa jopa 63 °C vettä. Yleisesti ilma/vesilämpöpumput tuottavat 40-50 °C vettä -20 °C pakkasella. Lattialämmitykselle tämän lämpöinen vesi on riittävän lämmintä, mutta patterilämmitys tarvitsee kuumempaa vettä eikä lämpö varmastikaan riitä lämpimän käyttöveden tuottamiseen.

NIBE™ F2040 ilma/vesilämpöpumppu + SMO 40 -ohjausjärjestelmä on täydellinen
uusiutuvan energian lämmityspaketti. Invertteriohjattuna laite tuottaa aina
sopivasti lämpöä eri lämpötiloissa. Laite on tehokas vielä -20 asteen pakkasella;
kylmemmällä ilmalla öljylämmitys tuottaa tarvittavan lämmön. (vas.). NIBE SPLIT lämmittää
ja jäähdyttää – haluttaessa
hybridijärjestelmän
osana. (oik.)NIBE™ F2040 ilma/vesilämpöpumppu + SMO 40 -ohjausjärjestelmä on täydellinen uusiutuvan energian lämmityspaketti. Invertteriohjattuna laite tuottaa aina sopivasti lämpöä eri lämpötiloissa. Laite on tehokas vielä -20 asteen pakkasella; kylmemmällä ilmalla öljylämmitys tuottaa tarvittavan lämmön. (vas.). NIBE SPLIT lämmittää ja jäähdyttää – haluttaessa hybridijärjestelmän osana. (oik.)

Sulatustoiminto kondenssivedelle

Talvella ilma/vesilämpöpumpun toiminnasta tulee kondenssivettä 50-60 l/vuorokausi. Talvella on silti vaarana kondenssiveden jäätyminen. NIBEn F2120:ssä sulatustoiminto estää kondenssiveden jäätymisen. Sulatuksessa vesi valuu tasopintaiselta höyrystimeltä kondenssivesikouruun, jota lämmitetään energiatehokkaasti kuumakaasulla. Kourusta kondenssivesi kannattaa johtaa joko viemäröintiin tai kivipesään lämmitetyllä kondenssivesiputkella, joita saa kolmella eri pituudella. Talviaikaisen huolehtimisen laitteen alle kertyvästä jäästä voi tällöin unohtaa. Sulatustoimintoa on testattu useamman talven verran, jotta kondenssivesi on saatu suuntautumaan juuri sinne, minne pitääkin.

Alhainen käyntiääni

Ilma/vesilämpöpumpuissa on pienoisena ongelmana ollut käyntiääni. NIBE F2120:ssä nimellisäänitehotaso 53 dB(A) ei ole ainutkertainen, mutta laitteen maksimiääniteho on alhainen. Pienimmällä mallilla se on vain 57 dB(A) silloin, kun laite käy täysillä – jopa kylminä pakkasöinä naapurit ja lämpöpumpun omistaja saavat nukkua. Laite pitää yhtä kovaa ääntä kuin astianpesukone.

Helppo asentaa

NIBE F2120 on helppo asentaa. Sekä ulkoyksikkö että sähkö- ja putkiliitännät ovat koneen takana. Kylmäainetöitä ei tarvitse tehdä, joten asennus on nopeaa huonollakin säällä. Laitteisto kokonaisuudessaan otetaan käyttöön sisäyksikön kautta NIBE-maalämpöpumpuista tutulla ohjauksella.

NIBE Uplink ja NIBETURVA

NIBE Uplink on nopea, helppokäyttöinen ja tehokas palvelu, jolla seuraat ja ohjaat NIBE lämmitysjärjestelmäsi toimintaa missä ja milloin haluat.

NIBE tarjoaa kaikille Suomessa asennetuille uusille NIBE lämpöpumpuille kolmen vuoden tehdastakuun lisäksi NIBETURVAn. Tämä ilmainen lisävakuutus on voimassa aina laitteen kuudenteen käyttövuoteen saakka. Turvan saa rekisteröitymällä NIBEn nettisivujen kautta.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö uudesta ilma/vesilämpöpumpusta

 
Julkaistu
31.10.2016