Ei turhia neliöitä eikä kustannuksia

Viva-mallisto nykypäivän omakotiunelmaan

Viva-malliston ytimenä ovat kohtuulliset neliöt yhdistettynä muunneltavuuteen. Tiina Sainila ja Mikko Kanninen suunnittelivat malliston vastaamaan nykypäivän omakotiunelmaa, missä ei ole tilaa hukkaneliöille eikä suurelle hintalapulle.

Kaksikerroksisiksi omakotitaloiksi mallit ovat tavallista pienempiä, mutta niiden sisään sopii koko ihmisen elämä erilaisine vaiheineen.

Huoneiden käyttötarkoitus ja määrä on valittavissa ja niitä voidaan lisätä tai vähentää myös myöhemmin tarpeiden muuttuessa. Välipohjaa avaamalla syntyy olohuoneeseen korkeaa tilaa.

Keittiöunelmien toteuttamista varten arkkitehdit jättivät pohjiin tarpeeksi tilaa erimuotoisille keittiöille. Myös saunasta löytyy pientä luksusta - sen maisemaikkunat avautuvat lauteilta kahteen eri suuntaan. Näistä kodeista et löydä turhia käytäviä ja portaiden alustilatkin on otettu hyötykäyttöön.

Viva-kodin valoisat sisätilat avautuvat suurten ikkunoiden läpi suojaiselle terassille, jonne tunnelmaa luo terassin ylle ulottuva aurinkolippa. Talon näyttävä, moderni arkkitehtuuri tekee siitä kokoaan suuremman oloisen.

Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta
Tilaa Kastelli Viva-esite

Valitse huoneiden määrä - Viva pysyy aina unelmakoossa

Ulkomitoiltaan Viva-malliston kodit ovat saman kokoisia. Vivan joustavuus piilee seinien sisällä - huoneiden lukumäärän ja niiden käyttötarkoituksen voit itse valita. Huoneratkaisuasi voit myös muuttaa myöhemmin tarpeidesi muuttuessa.

Alakerrassa on napakka eteinen ja nykytrendin mukainen kodinhoito/wc-tila sekä portaikko, jonka alustakin on hyödynnetty vaate- ja säilytystilana. Muu ala on avaraa ja valoisaa, suurin ikkunoin terassille avautuvaa tilaa, jonka voit toteuttaa mielesi mukaan.

Yläkerrassa on maisemaikkunoin varustettu sauna ja pesutilat sekä katettu parveke moderneilla lasikaiteilla. Yläkertaakin valaisevat suuret ikkunat ja tänne saat makuuhuoneita haluamasi määrän. Ja jos haaveesi on suuri kodinhoitohuone, sekin onnistuu.

Tutustu Kastelli-talojen mallistoon
Tilaa Kastelli-taloesite
Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta

Eläköön korkea tila ja avarat ajatukset Viva 109/136

Korkea tila on Viva 109/136 -mallin erityispiirre, jossa osa olohuonetta ulottuu yläkerran aulaan asti. Luonnonvaloa tilaan tuo päätyseinän korkea ikkuna ja lämmintä tunnelmaa takkatuli. Välipohjan osittainen poistaminen pienentää vastaavasti kodin huoneisto- ja kerrosalaa.

Alakertaan takan taakse on suunniteltu monikäyttöinen huonetila, joka tässä esimerkissä on sisustettu mediahuoneeksi ja sinne kulku on jätetty avoimeksi takan molemmin puolin. Väliseinällä ja ovella tilasta saadaan tarvittaessa tämän kodin kolmas makuuhuone.

Yläkerrassa on viihtyisä suurten ikkunoiden valaisema aula, josta pääsee myös isolle parvekkeelle vaikkapa saunan päälle.

Viva 109/136Viva 109/136

Siihen mahtuu jopa neljä makuuhuonetta Viva 118/144

Samoihin neliöihin saadaan omat makuuhuoneet jopa viisihenkiselle perheelle. Alakerrassa vakiona oleva huonetila on muutettu makuuhuoneeksi. Lisäksi ylhäällä on kaksi lastenhuonetta ja suuri vanhempien makuuhuone. Yläkertaan jää vielä reilu valoisa aula perheen yhteisiä hetkiä varten.

Unelmakeittiön toteuttamista varten Viva-kotiin on jätetty erityisen reilusti selkeää tilaa. Mieleisesi keittiön voit toteuttaa saarekkeella tai L-muotoisena.

Sisäänkäynti on suojaisan ja tyylikkään katoksen alla. Viva 118/144 - mallissa se on terassin vastakkaisella sivuseinällä.

Viva 118/144Viva 118/144

Sisäänkäynti päädystä - pienikin tontti käy Viva 118P/144P

Päätyseinällä oleva sisäänkäynti antaa mahdollisuuden sijoittaa talo erilaisille, myös pienille, tonteille ilmansuunnat huomioiden. Kaikki Viva-talomallit saat toki myös peilikuvana, jolloin sijoitusmahdollisuudet tuplaantuvat.

Kodinhoitohuone on taässä mallissa suuri ja se on yläkerrassa pesutilojen ja makuuhuoneiden luona siellä, missä vaatteita käsitellään.

Nokkelaa säilytystilaa on suunniteltu portaiden alle. Viva 118P/144P - pohjavaihtoehdossa säilytystila avautuu alakertaan lisävarusteena valitun makuuhuoneen hyödyksi.

Viva 118P/144PViva 118P/144P
 
Julkaistu
31.10.2016