Katto aluskatteella yli talven?

Umpilaudoituksen päälle asennettu KatepalSuperBase Grip kestää yli talven

Kun rakennetaan syksyllä, tulee joskus vastaan tilanne jossa säätila ei enää mahdollista varsinaisen vesikatteen asentamista. Tällöin järkevä ratkaisu on asentaa katolle Katepal SuperBase Grip, ja jättää katto talvehtimaan sen varassa. Huomioitavaa on, että kaikki räystäät tulee sitoa aluslaudoitukseen. Helpoimmin tämä tapahtuu asentamalla tippapellit aluskermin päälle kaikille räystäille asennusohjeiden mukaisesti, näin tuuli ei pääse repäisemään katetta irti alustastaan.

Varsinainen vesikate kannattaa asentaa vasta silloin, kun kaikkien katolle tulevien läpivientien paikat on tarkalleen tiedossa, ja läpivientikappaleet voidaan asentaa paikalleen. Katepal SuperBasen varassa katto voi olla pidemmänkin aikaa.

Vesikate täytyy asentaa kuitenkin viimeistään vuoden kuluttua aluskatteen asentamisesta.

Aluskermin tarkoitus

Bitumikattolaattojen ja tarvittaessa muiden bitumikatteiden alla aluskatteena käytetään laudoituksen päälle asennettavaa aluskermiä. Umpinaista aluslaudoitusta (tai vaneria) ja aluskermiä suositellaan käytettäväksi myös loivilla tai muuten vaativilla (ja monimuotoisilla) tiili- ja peltikatoilla. Aluslaudoituksen päällä oleva aluskermi saadaan erittäin varmasti ja luotettavasti tiivistettyä kaikkien läpivientien kohdilla. Sen saumat ovat tiiviimmät kuin vapaasti asennettavilla aluskatteilla ja alapuolen laudoitus toimii kondenssisuojana alapinnassa. Rakenne on erittäin tehokas myös ääniteknisesti.

Aluslaudoituksen alle ei saa asentaa ns. ”roikkuvaa” aluskatetta, koska alapuolen tuuletustila jakautuu silloin kahteen eri tavalla toimivaan tuuletuskerrokseen. Alempaan kerääntyy kosteutta rakennuksen sisältä ja ylempi lämpiää kesällä enemmän. Seurauksena voi pahimmillaan olla tuuletuksen toimimattomuus sekä home- ja lahoamisongelmat hyvinkin nopeasti.

Katepal SuperBase Grip -aluskermissä on tiiviit itseliimautuvat saumat.Katepal SuperBase Grip -aluskermissä on tiiviit itseliimautuvat saumat.
Tuotteiden hyvin tarttuvat liimaraidat varmistavat, että ne kiinnittyvät toisiinsa pitävästi, jolloin saumoista ja koko kattorakenteesta tulee 100% vesitiivis.
Katepal SuperBase GRIP -aluskermi ei luista jalan alla.Katepal SuperBase GRIP -aluskermi ei luista jalan alla.

Turvallinen uutuus - Katepal SuperBase Grip

Tavallisten aluskermien irtoava pintahiekka on liukas ja voi aiheuttaa työturvallisuusriskin. Varsinkin jyrkillä katoilla liukkaus korostuu.

Uutuustuote Katepal SuperBase GRIP -aluskermin karhealla kitkapinnalla katontekijän kenkä ei pääse luistamaan, josta syystä tuote on turvallinen valinta aluskermiksi. Katepal SuperBase Grip sopii monimuotoisille ja vaativille katoille kestäen murtumatta naulauskohdissa sekä kattorakenteen taitteissa. Tuote kestää käsittelyn kylmissä olosuhteissa, tuulessa sekä ääriolosuhteissa.

Katepal SuperBase GRIP -aluskermi ei luista jalan alla.Katepal SuperBase GRIP -aluskermi ei luista jalan alla.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö bitumikatteesta

 
Julkaistu
26.9.2017