• Etusivu
  • Talo

Yläkerta valmistuu

Rakentajan toimitus
Päivitetty 10.11.2016
201610_47520.jpg

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Nyt päästiin suojaamaan parrut, jotta katto päästään maalaamaan, eli homma etenee!

Tutustu seurannan muihin osiin!

Ja sitten on katto saanut maalin pintaansa ja on sisäseinien vuoro. Ajatuksena yläkerrassa oli jatkaa samaa sävyä lattiassa ja listoissa, mutta muuten jättää katto ja seinät valkoiseksi, jotta muuri ja tummaksi sävytetyt puuosat pääsisivät kauniisti oikeuksiinsa. Toisen huoneen puolella olisin halunnut jättää muurista osittain tiilikuvion näkyviin, mutta emme päässeet sopuun asiasta eli pinta päätettiin tasoittaa. No mutta joskus ehkä sävytän sen jollain kivalla kalkkimaalilla.

201610_47512.jpg
201610_47513.jpg

Ovien valintaa

Välioveksi yläkertaankin valikoitui vanha puinen ovi karmeineen. Tuo kynnys on kerta kaikkiaan ihanan muhkurainen.

201610_47514.jpg

Wc-tilan laittoa

Wc-tilan viereen rakentui juuri sopiva syvennys vaatteille, kun kaappitilaa täällä on niin todella vähän. Ja muuri saa jäädä tältä puolelta juuri tuollaiseksi kuin se on ollutkin.

Wc-tilan seinissä on sama vaaleanharmaa sävy kuin kodinhoitohuoneessa, eteisessä ja portaikossa.

201610_47518.jpg

Wc:n ovi

Emme löytäneet sopivan kokoista vanhaa ovea wc-tilaan ja sitten toki halusimme myös saada oven tarvittaessa lukkoon, joten päädyimme mäntyoveen, jonka maalaamme saman sävyiseksi kuin muutkin ovet.

201610_47517.jpg

Wc-pytyn viemäriputki päätettiin koteloida. Kokonaisuudessaan wc-tilasta tuli melko tilava, vaikka aluksi tuntui, että millainen koppi siitä mahtaa oikein muotoutua.

201610_47516.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20088_12259.jpg
Nuhjuisesta kerrostaloyksiöstä suunnitellen trendikäs koti
SisustussuunnitteluaSeurantakohteen kerrostalo-Tähtisilmän yksiön sisustussuunnitelmassa lähtökohtana oli muuttaa pinnoiltaan varsin kehnossa kunnossa olleet tilat nuorelle trendikkääksi ja mukavaksi asunnoksi. Värimaailmaksi muotoutuivat pehmeät valkoisen ja harmaan sävyt, joita tekstiileillä ja huonekaluilla, esim. oranssin tai vihreän ja valkean ja mustan värisillä, voisi helposti raikastaa haluamaansa suuntaan. Yksiöön suunniteltiin pintamateriaalit ja kiintokalusteet. Huonekalut ja valaisimet jäävät tulevan asukkaan harkintaan.
20233_81212.jpg
Pihahuone kolmella tavalla - takka vai kesäkeittiö?
Nykyään omalle pihalle tai mökille rakennetaan monen moista, viihtyvyyttä ja tilaa lisäävää rakennusta. On grillikatosta, kesäkeittiötä, kesähuoneita, vierasmajoja ja vaikka mitä. Kesäkeittiö palvelee mökillä tai kotona pienen keittiö jatkeena, ja kesällä onkin ihanaa päästä ulos ruoanlaittoon.
20213_69653.jpg
Viikon sisustusidea: Näin käytät pirteää harmaata sisustuksessa
Harmaa on värinä neutraali. Se ei ole musta eikä valkoinen. Se ei kiinnitä huomiota vaan antaa muiden värien loistaa. Toisaalta harmaan yhdistäminen kirkkaisiin väreihin haalistaa niitä huomattavasti. Tämä johtuu suuren kontrastin puutteesta eli mitä lähempänä värien kylläisyys on toisiaan, sitä vähemmän värin kirkkaus tulee esille. Harmaalla ei siis saa aikaan suuria kontrasteja, vaikka yrittäisit.
202110_72873.jpg
Syysiltojen upeimmat valaisijat - katso äänestyksen tulokset
Rakentaja.fin järjestämän pihavalaisinäänestyksen voittajaksi nousi kuuden ehdokkaan joukosta modernin linjakas Konstsmiden Ravello-lyhty, joka on UBS-ladattavuutensa ansiosta kätevästi siirrettävissä eri paikkoihin. Kakkossijan nappasi moneen eri rakennustyyliin sopiva Airamin Näsby-seinävalaisin, jonka näyttävät valokeilat voi helposti säätää eri levyisiksi. Kolmanneksi äänestettiin kauniin tasaisesti valaiseva LedStoren Helmeile-led-nauha, joka toimii esimerkiksi upeana piharakenteiden korostajana. 8.–13.9.2021 järjestetyssä äänestyksessä annettiin yhteensä 1 380 ääntä. Kaikkien äänestäjien kesken arvottiin palkintona 3 kappaletta valitsemiaan pihavalaisimia. Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.
20157_43998.jpg
Asuntomessukeittiöt TTS:n arvioitavana
Työtehoseuran nelihenkisen raadin tekemässä arvioinnissa painottui keittiön toiminnallisuus, mutta myös esteettisyys, ekologisuus ja turvallisuus huomioitiin. Keittiöiden arvioinnissa tarkasteltiin muun muassa kodinkoneiden ergonomista sijoittelua, lasku- ja työpöytätasojen riittävyyttä ja yleistä toimivuutta. Messukohdearviot tehtiin Osuuskunta Suomen Asuntomessut toimeksiannosta.
20161_45243.jpg
Ilmanvaihtokone tärkeä matalaenergiatalossa
Suomalainen pientalorakentaminen on matalaenergiarakentamista. Matalaenergiataloissa ilmanvaihdon toimivuus ja tarpeenmukainen käyttö on keskeistä, koska rakennustapa on tiivis ja lämmön hukka on minimoitu. Hallittu ilmanvaihto on toteutettu poistoilman lämmöntalteenotolla, jolloin lämmintä sisäilmaa ei johdeta suoraan ulos, vaan sisältä poistuvan ilman lämpö hyödynnetään ulkoa tulevan ilman lämmitykseen.Matalaenergiataloissa korostuu ilmanvaihdon tarpeenmukaisuus: ns. turha ilmanvaihto jää pois, kun ilmastointikone ei ole koko ajan käy täysillä, vaan se mukautuu sisäilman kosteuspitoisuuden ja ihmismäärän mukaan. Esimerkiksi saunottaessa koneen kosteusanturi automaattisesti lisää koneen tehoa ja palauttaa ilmanvaihdon normaaliteholle, kun kosteuspitoisuus on normalisoitunut. Samoin toimii hiilidioksidianturi ihmismäärän lisääntyessä. Lämmöntalteenotolla ja tarpeenmukaisella ilmanvaihdolla varmistetaan energiataloudellisuus ja hyvä sisäilma.Ilmanvaihdosta tulee energiatehokasta paitsi lämmöntalteenoton ja tarpeenmukaisen käytön ansiosta, myös ilmanvaihtokoneen vähäisen sähkönkulutuksen ansiosta. Samalla asumisviihtyvyys on taattu: kosteudet, hajut sekä rakennusmateriaalien päästöt poistetaan sisäilmasta ja tilalle tuodaan riittävästi ja vedottomasti raikasta ilmaa.Osta suodattimet ja ilmanvaihtokone Rakentaja.fi-kaupasta Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton