Yläkerta valmistuu

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Nyt päästiin suojaamaan parrut, jotta katto päästään maalaamaan, eli homma etenee!

 

Tutustu seurannan muihin osiin!

parrut

Ja sitten on katto saanut maalin pintaansa ja on sisäseinien vuoro. Ajatuksena yläkerrassa oli jatkaa samaa sävyä lattiassa ja listoissa, mutta muuten jättää katto ja seinät valkoiseksi, jotta muuri ja tummaksi sävytetyt puuosat pääsisivät kauniisti oikeuksiinsa. Toisen huoneen puolella olisin halunnut jättää muurista osittain tiilikuvion näkyviin, mutta emme päässeet sopuun asiasta eli pinta päätettiin tasoittaa. No mutta joskus ehkä sävytän sen jollain kivalla kalkkimaalilla.

2_sisäseinät_vaaka
3_sisätöitä

Ovien valintaa

Välioveksi yläkertaankin valikoitui vanha puinen ovi karmeineen. Tuo kynnys on kerta kaikkiaan ihanan muhkurainen.

4_sisätöitä

Wc-tilan laittoa

Wc-tilan viereen rakentui juuri sopiva syvennys vaatteille, kun kaappitilaa täällä on niin todella vähän. Ja muuri saa jäädä tältä puolelta juuri tuollaiseksi kuin se on ollutkin.

Wc-tilan seinissä on sama vaaleanharmaa sävy kuin kodinhoitohuoneessa, eteisessä ja portaikossa.

7_sisätöitä_wc

Wc:n ovi

Emme löytäneet sopivan kokoista vanhaa ovea wc-tilaan ja sitten toki halusimme myös saada oven tarvittaessa lukkoon, joten päädyimme mäntyoveen, jonka maalaamme saman sävyiseksi kuin muutkin ovet.

6_sisätöitä_ovet

Wc-pytyn viemäriputki päätettiin koteloida. Kokonaisuudessaan wc-tilasta tuli melko tilava, vaikka aluksi tuntui, että millainen koppi siitä mahtaa oikein muotoutua.

5_sisätöitä_wc
 
Julkaistu
14.11.2016