• Etusivu
  • Talo

Aika valmistautua kattoturvatuotteilla talveen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Päivitetty 30.09.2016
20169_47446.jpg

Katolla on oltava lumiesteet paikoilla, joissa vapaasti putoava lumi voi aiheuttaa vaaraa.

Syksy on jo saapunut ja talvikin tekee tuloaan. Nyt onkin hyvä aika tarkistaa kattoturvatuotteiden kunto tai että onko niitä olemassa ollenkaan, ennen kuin katot ovat kokonaan lumen peitossa. Kaikkialla Suomessa on runsaslumisia talvia, nykyään myös Etelä-Suomen rannikolla. Liian heppoisten kattoturvatuotteiden asentaminen alueen vähälumisuuteen vedoten on virhe, joka kostautuu ennen pitkää.

Mitä kattoturvatuotteita katolla olisi syytä olla?

Katolla on oltava lumiesteet paikoilla, joissa vapaasti putoava lumi voi aiheuttaa vaaraa tai vaurioita ihmisille tai rakenteille. Talon omistajan on lain mukaan järjestettävä turvallinen kulkutie katolle ja katolla huollettaville kohteille.

Asianmukaisilla tikkailla ja kattoturvatuotteilla varmistat, että nuohooja ja antenniasentaja voivat hoitaa työnsä huoleti. Kun katolla on asianmukaiset kulkutiet asennettuina, pääset tarvittaessa itsekin turvallisesti tarkastamaan, että katollasi on kaikki kunnossa.

Voiko esimerkiksi lumiesteet asentaa itse?

Lumiesteet kannattaa antaa kokeneen ammattilaisen asennettavaksi. Näin vältytään virheiltä ja vaurioilta. Vesivekillä on yli 30 vuoden kokemus kattoturvatuotteiden valmistamisesta ja asentamisesta ja antaakin asennuksilleen 5 vuoden takuun.

Lumiesteet kannattaa asennuttaa kaikkialle, missä liikkeelle lähtevä lumi saattaisi aiheuttaa vaaraa tai vaurioita. Katon kaltevuudella ja materiaalilla on merkitystä kattoturvatuotteiden valintaan. Katon kaltevuus ja lape pituudet vaikuttavat esimerkiksi lumiesteiden mitoitukseen.

Lue lisää lumiesteistä

Lumiesteet kannattaa antaa kokeneen ammattilaisen asennettavaksi.
Lumiesteet kannattaa antaa kokeneen ammattilaisen asennettavaksi.

Onko kattokulkuteistä jotain hyötyä?

Kun kulkutiet ovat kunnossa, vältytään turhilta riskeiltä ja myös vastuukysymykset ovat kiinteistön omistajan kannalta selvät. Luokan 2 mukaisiin katon kulkuteihin voi kiinnittäytyä myös turvaköydellä. Tämä helpottaa mm. katon puhdistustöitä ja muita huoltotoimia.

Kattoturvatuotteita, niin kuin vesikourujakin asennetaan yhtälailla talvella kuin kesälläkin.

Kiinnitä huomiota kattoturvatuotteiden valinnassa ja asennuksessa:

  • Missä on kulkuteitä / missä tarvittaisiin?
  • Voiko lumi pudota niskaan?
  • Tarvitaanko lumiesteitä muuallakin kuin sisäänkäyntien ja kulkuväylien kohdalla?
  • Mihin kohtaan tikkaat?

Vesivekin asiantuntija auttaa suunnittelemaan toimivat ja kestävät ratkaisut.

Juttuun on haastateltu Vesivekin asiantuntija Timo Skarpia.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vesivek Oy
Talo
kattoturvatuotteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201711_50891.jpg
Toimivaa, kaunista ja kestävää kattoturvaa
Kattoturvatuotteet ovat oleellinen osa yksilöllistä sadevesijärjestelmä- ja kattoturvasuunnitelmaa. Siinä huomioidaan talon tekniset ja toiminnalliset vaatimukset turvallisen, tarkoituksenmukaisen ja esteettisen ratkaisun saavuttamiseksi. Vesivek on kehittänyt eri käyttökohteisiin räätälöitäviä tikasjärjestelmiä, joiden avulla sekä huoltotoiminta että hätäpoistuminen rakennuksesta on mahdollisimman turvallista.Jätä yhteydenottopyyntö kattoturvatuotteista!
punainen katto valkoinen talo
Sadevesijärjestelmät
Kunnollinen sadevesijärjestelmä ei ole joukko räystäälle ripustettuja tavaroita, vaan pitkäikäinen ratkaisu talon suojaamiseksi sadevedeltä. Eri seinä- ja kattomateriaaleille ja eri runkorakenteille löytyy sopivat ratkaisut, kun hankintoja ei tehdä hätiköidysti.
punainen katto valkoinen talo
Sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet
Talosi tarvitsee toimivan sadevesijärjestelmänPuutteellinen sadevesijärjestelmä on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi suomalaisten kotien homevaurioihin. Katto kerää sadeveden räystäälle ja siitä seinän viereen niin, että esim. 1 m vuotuinen sademäärä kertautuu seinän vieressä viideksi metriksi. Mikäli tämä vesipatsas päästettäisiin vapaasti valumaan räystäsrakenteisiin, seinille ja perustuksiin, seuraisi vakavia kosteusongelmia. Sadevesijärjestelmän tehtävänä onkin kerätä tämä vesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä.
20219_72267.jpg
Toimimaton ränni voi johtaa kosteusongelmiin
Kesän sade- ja ukkoskuurot pistävät katon ja erityisesti sadevesijärjestelmät koville. Ränneissä puutteelliset huollot näkyvät heti − hallitsemattomasti kouruista yli valuva vesi kastelee ulkoseinän ja sokkelin. Ongelman jatkuessa se altistaa rakennuksen kosteusvaurioille. Ennen kesän sateita on hyvä varmistaa, ettei sadevesijärjestelmät ole tukkiutuneet lehdistä, havuista tai muista roskista.
20175_49340.jpg
Kattoturvakatselmus takaa asukkaiden turvallisuuden
Vuosittain sattuu lukuisia vahinkoja, jotka johtuvat kattoturvatuotteiden puutteista tai niiden käytön laiminlyömisestä. Erityisesti putoava lumi aiheuttaa vaaratilanteita, jotka pahimmassa tapauksessa voivat vaatia ihmishenkiä. Vastuu kiinteistön turvallisuudesta on aina kiinteistön omistajalla.
20167_47085.jpg
Peltikouru vaihtui alumiiniin
Tamperelaisen As Oy Atalansalon hallituksen puheenjohtaja Petteri Niemelä vaikuttaa tyytyväiseltä. Vuonna 1986 rakennetun rivitalon alkuperäiset peltiset sadevesikourut on vaihdettu ruostumattomaan ja saumattomaan alumiiniratkaisuun.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton