Aika valmistautua kattoturvatuotteilla talveen

Syksy on jo saapunut ja talvikin tekee tuloaan. Nyt onkin hyvä aika tarkistaa kattoturvatuotteiden kunto tai että onko niitä olemassa ollenkaan, ennen kuin katot ovat kokonaan lumen peitossa. Kaikkialla Suomessa on runsaslumisia talvia, nykyään myös Etelä-Suomen rannikolla. Liian heppoisten kattoturvatuotteiden asentaminen alueen vähälumisuuteen vedoten on virhe, joka kostautuu ennen pitkää.

Katolla on oltava lumiesteet paikoilla, joissa vapaasti putoava lumi voi aiheuttaa vaaraa.Katolla on oltava lumiesteet paikoilla, joissa vapaasti putoava lumi voi aiheuttaa vaaraa.

Mitä kattoturvatuotteita katolla olisi syytä olla?

Katolla on oltava lumiesteet paikoilla, joissa vapaasti putoava lumi voi aiheuttaa vaaraa tai vaurioita ihmisille tai rakenteille. Talon omistajan on lain mukaan järjestettävä turvallinen kulkutie katolle ja katolla huollettaville kohteille.

Asianmukaisilla tikkailla ja kattoturvatuotteilla varmistat, että nuohooja ja antenniasentaja voivat hoitaa työnsä huoleti. Kun katolla on asianmukaiset kulkutiet asennettuina, pääset tarvittaessa itsekin turvallisesti tarkastamaan, että katollasi on kaikki kunnossa.

Voiko esimerkiksi lumiesteet asentaa itse?

Lumiesteet kannattaa antaa kokeneen ammattilaisen asennettavaksi. Näin vältytään virheiltä ja vaurioilta. Vesivekillä on yli 30 vuoden kokemus kattoturvatuotteiden valmistamisesta ja asentamisesta ja antaakin asennuksilleen 5 vuoden takuun.

Lumiesteet kannattaa asennuttaa kaikkialle, missä liikkeelle lähtevä lumi saattaisi aiheuttaa vaaraa tai vaurioita. Katon kaltevuudella ja materiaalilla on merkitystä kattoturvatuotteiden valintaan. Katon kaltevuus ja lape pituudet vaikuttavat esimerkiksi lumiesteiden mitoitukseen.

 

Lue lisää lumiesteistä

Lumiesteet kannattaa antaa kokeneen ammattilaisen asennettavaksi.Lumiesteet kannattaa antaa kokeneen ammattilaisen asennettavaksi.

Onko kattokulkuteistä jotain hyötyä?

Kun kulkutiet ovat kunnossa, vältytään turhilta riskeiltä ja myös vastuukysymykset ovat kiinteistön omistajan kannalta selvät. Luokan 2 mukaisiin katon kulkuteihin voi kiinnittäytyä myös turvaköydellä. Tämä helpottaa mm. katon puhdistustöitä ja muita huoltotoimia.

Kattoturvatuotteita, niin kuin vesikourujakin asennetaan yhtälailla talvella kuin kesälläkin.

Kiinnitä huomiota kattoturvatuotteiden valinnassa ja asennuksessa:

  • Missä on kulkuteitä / missä tarvittaisiin?
  • Voiko lumi pudota niskaan?
  • Tarvitaanko lumiesteitä muuallakin kuin sisäänkäyntien ja kulkuväylien kohdalla?
  • Mihin kohtaan tikkaat?

Vesivekin asiantuntija auttaa suunnittelemaan toimivat ja kestävät ratkaisut.

 

Juttuun on haastateltu Vesivekin asiantuntija Timo Skarpia.

Jätä yhteydenottopyyntö!


 
Julkaistu
3.10.2016