Yläkerta valmistuu nopealla tahdilla

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Yläkerrassa on kohta jo valmista pintaa

Yläkerrassa on kohta jo valmista pintaa ja siis aivan huikean nopeasti. Tuo Kingspanin eriste, jossa on kipsilevy pinnassa on kyllä aivan mahtava ja säästää ihan hirveästi aikaa.

vintti_kuvat

Kuvassa harmaana näkyvä kattoparru jouduttiin korvaamaan, koska se oli niin ruokottoman näköinen. Siis tämä harmaa on uusi tai siis vanha, mutta siis se lopullinen. Eipä ollut muuten kovinkaan helppo homma löytää sopivan kokoista kattoparrua, sillä kriteerinä oli sama koko ja muoto kuin muissakin.

Kävimme eräässä purettavassa kohteessa katsomassa sopivaa, mutta siellä kaikki olivat aivan liian lyhyitä. Sopiva löytyi lopulta romahtaneesta vajasta äitini ja hänen miehensä omistamalta metsäpläntiltä.

Kotelointi ei tullut missään vaiheessa kyseeseen, sillä halusimme aidon puuparrun kaikkine lommoineen, eikä mitään sileää puuta. Eihän noista mikään ollut sellaisessa kunnossa, että niitä olisi esille ajateltu jättää, mutta eipä ollut alakerran hirrelle jäänyt seinäkään ja se on niissä just se juttu.

vintti_kuva

Keittiön välitilan laatat

Keittiön välitilaan löytyi melkoisen etsinnän jälkeen juuri oikean sävyinen laatta. Kokovaihtoehtoja kyllä tosiaan oli, mutta jotenkin tuo perinteinen 10x10cm tuntui hyvältä ja niin se kyllä näyttääkin. Ja ehdottomasti valkoisella saumalla.

keittiö_kuvat
 
Julkaistu
26.9.2016