Kaunis ja kestävä rappaus nostaa kiinteistön arvoa
SerpoVent-levyrappauksella kätevästi tuulettuva rapattu julkisivu puutaloon

Sekä uusiin että vanhoihin puutaloihin soveltuva näyttävän näköinen ja lähes huoltovapaa SerpoVent-levyrappaus nosti Rauman keskustassa sijaitsevan puujulkisivultaan kuluneen rintamamiestalon uuteen kukoistukseen.

"Weberin SerpoVent-levyrappausjärjestelmä on niin laadukas, että julkisivu kestää hyvinkin 30 vuotta ilman muuta huoltoa kuin pesemistä, jolloin seinään ei pääse kertymään leväkasvustoa. Valinta oli helppo, koska en halua missään tapauksessa kiertää taloa pensseli kourassa kuuden vuoden välein niin kuin maalinvalmistajat puujulkisivun huoltomaalausväliksi suosittelevat", talon omistaja ja julkisivutyön perheensä tulevaan kotiin toteuttanut Pekka Starck sanoo.

 

Pekka Starck toimii julkisivu- ja rappausurakoitsijana. Hän päätyi kohteen materiaalitoimittajan valinnassaan Weberiin hyvien kokemustensa perusteella.

Pekka on saanut omilta asiakkailtaan pelkästään positiivista palautetta Weberin julkisivuratkaisuiden kestävyydestä ja yhtenäisen rapatun julkisivun hyvästä ulkonäöstä.

"Yritykseni Julkisivusaneeraus Pekka Starck on toteuttanut julkisivuja uudis- ja korjauskohteisiin SerpoVent-levyrappausjärjestelmällä pien- ja rivitalojen lisäksi esimerkiksi Hopeaharjun palvelukodin tuhannen neliömetrin kokoiseen laajennusosaan. Rakennukseen oli alun perin suunniteltu puujulkisivu, mutta tilaaja totesi että puujulkisivun huoltomaalausväli on tällaiseen palvelukotiin aivan liian lyhyt ja aiheuttaa asukkaille turhaa kärsimystä kun he eivät pääse asunnoistaan ulos taloa kiertävälle terassille. Siksi he päätyivät vaihtamaan laudoituksen SerpoVent-levyrappaukseen", Pekka Starck kertoo

"Yhtä lailla pien- ja rivitaloasukkaiden kannattaa muistaa, että puujulkisivun toistuvat huoltomaalaukset aiheuttavat yllättävän paljon haittaa asumiselle sekä suurta vaivaa ja kustannuksia kaikkine työvaiheineen. Kyse ei ole todellakaan pelkän maalin hinnasta, vaan suuresta määrästä työtunteja suojauksineen, telinetöineen ja vanhan maalin rapsutuksineen ennen kuin edes päästään varsinaiseen maalaukseen", Starck muistuttaa.

Jätä yhteydenottopyyntö SerpoVent-rappauksesta

SerpoVent-rappaus kestää tulevat 30 vuotta.SerpoVent-rappaus kestää tulevat 30 vuotta.

SerpoVent-levyrappaus on helppo ja kätevä tapa saada puutaloon kivirakenteisen julkisivun kestävyys ja näyttävä ulkonäkö.

"Asensin ensin tuulensuojalevyn päälle puisen ristikoolauksen koolausruuvien avulla suoraan linjaan oikaisten näin vanhan seinän epätasaisuudet ja kiinnitin koolaukseen rappauslevyt rappauksen alustaksi. Järjestelmällä on helppo toteuttaa myös lisäeristys vanhaan taloon ja tukirankana voidaan käyttää vaihtoehtoisesti säädettävää metallirankaa", Starck sanoo.

"Rappauslevyn takana oleva tuuletustila päästää kosteuden poistumaan. Vanhassa puutalossa ei ole höyrynsulkuja eikä täydellistä koneellista ilmanvaihtoa, ja siksi ulkoseinän läpi kulkeva kosteusrasitus on suurempi kuin uusissa rakennuksissa", Pekka Starck sanoo.

Weberin kaksikerrosrappaus on kestävä ja huoltovapaa

"Järjestelmään sisältyvän Weber kaksikerrosrappauksen sekä silikonihartsipohjaisella SilcoMaalilla ja SilcoPinnoitteella toteutetun pinnoituksen jälkeen seinä kestää erittäin hyvin ankaraa kosteusrasitusta ja Suomen vaihtuvia sääoloja. Korkeaan materiaaliteknologiseen osaamiseen perustuva pintarakenne hylkii vettä mutta on hengittävä päästäen kosteuden poistumaan", tuotepäällikkö Antti Saajanlehto Weberiltä sanoo.

"Eurooppalainen standardi vaatii seinärakenteelle viiden syklin kestävyyden säärasituskokeessa, joka rakenteen ja pinnan tulee kestää vauriotta. Weber on tehnyt 300 syklin testin, jolloin rakenteen varmuus on yli 60-kertainen standardiin nähden ja voimme todella seistä sanojemme takana", aluepäällikkö Mika Lammi Weberiltä sanoo.

Weberin kehittämä silikonihartsipinnoite muodostaa julkisivuun hyvin tasavärisen ja peittävän sekä laadukkaan ja pitkäikäisen pinnan.

"Pinta kestää myös hyvin iskuja ja mekaanista rasitusta. Erilaisia väri- ja pintavaihtoehtoja on lähes rajaton valikoima", Antti Saajanlehto sanoo.

Pekka Starck korostaa, että julkisivuratkaisun luotettavuus on vähintään yhtä tärkeää urakoitsijalle kuin hänen asiakkailleen.

"Viidakkorumpu lähtee etenkin tällaisilla pienemmillä paikkakunnilla hyvin helposti pyörimään, eikä minulla ole varaa käyttää yhdessäkään kohteessa sellaisia materiaaleja joista tulee reklamaatioita. Haluan tehdä vain töitä, jotka nostavat aidosti talojen arvoa ja viihtyisyyttä", Starck sanoo.

Pekka Starkin talossa on tuulettuva SerpoVent-levyrappausjärjestelmä.Pekka Starkin talossa on tuulettuva SerpoVent-levyrappausjärjestelmä.

Lisätietoja tuulettuvasta SerpoVent–levyrappauksesta www.fi.weber, julkisivut, tuulettuvat rappausratkaisut tai Weberin teknisestä asiakaspalvelusta,

puh. 010 4422312 (ma–pe 8–16).

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö SerpoVent-rappauksesta

 
Julkaistu
4.6.2018