Lämmitys ja vesiputket kuntoon talveksi

Syksyn tullen kelit kylmenevät ja talotekniikka joutuu koetukselle. Ensimmäiset pakkaset voivat tuoda ikäviä yllätyksiä: lämmitysjärjestelmä ei lähdekään toimimaan toivotulla tavalla tai vettä ei tule, koska vesiputket ovat jäätyneet.

Lämmitysremontti3_1920x1080px_inkku

Hyväkin lattialämmitysjärjestelmä vaatii joskus huoltoa ja päivitystä

Kun lämpö ei riitä, voi syynä olla, ettei lattialämmitysjärjestelmää ole säädetty oikein. Säätäminen ja järjestelmän tasapainottaminen on voinut jopa jäädä kokonaan tekemättä. Termostaatti voi olla rikki tai venttiilejä olla jumissa. Järjestelmässä voi olla myös ilmaa, jolloin vesi ei kierrä kunnolla.

Lattialämmityksen ohjauksen päivittämisellä säästää energiaa

Lattialämmityksen säätöjärjestelmät ovat kehittyneet huikeasti viime vuosina. Kun lattialämmityksen ohjauksen päivittää nykytasoa vastaavaksi, järjestelmän säätämiseen tulee älykkyyttä ja lisätoimintoja. Kaupan päälle säästyy energiaa mukavuudesta tinkimättä.

Uponorin kehittämä Smatrix on uutta teknologiaa hyödyntävä langaton säätöjärjestelmä, joka ohjaa lattialämmitystä entistä tarkemmin ja säätää lämmityspiirejä niiden todellisen tehontarpeen mukaan. Smatrix reagoi kunkin huoneen lämmöntarpeeseen perinteistä järjestelmää nopeammin ja hoitaa piirien tasapainotuksen automaattisesti. Tämä säästää lämmitysenergian käyttöä jopa 5-8 %.

Vesiputkien jäätyminen voidaan estää

Putkien jäätymiseen on monia syitä. Jäätymiselle riskialttiita kohtia on usein kellari- ja ullakkotiloissa, lattian tai seinän läpivienneissä sekä perustusten läpivienneissä ja alituksissa. Jäätyminen voidaan kuitenkin estää asentamalla näihin kohtiin lämpökaapelilla varustettu putki. Uponorilta löytyvät sekä vesiputken päälle asennettava suojaputki että valmiiksi eristetty vesiputki, joissa molemmissa on jäätymisen estävä lämpökaapeli.

Syksy on hyvä aika teettää putkiremontti

Vanhat lämmitys- ja käyttövesiputket ovat yksi suurimmista vesivahingon aiheuttajista omakotitaloissa. Yli 30 vuotta vanhat putket ovat kuin räjähtämistään odottava aikapommi: ne voivat kestää tai sitten eivät. Ajoissa tehty putkiremontti vie vain muutaman päivän ja sen kustannukset ovat huomattavasti alemmat kuin vesivahingon korjauskulut. Talossa voi asua koko remontin ajan eikä vesikatko kestä paria tuntia kauempaa. Uponor KOTI -putkiremontin teettäneet ovat antamansa palautteen mukaan huipputyytyväisiä! Erityisen tyytyväisiä he ovat olleet asennustyön jäljen siisteyteen, LVI-urakoitsijan työskentelyyn, remontin valmistumiseen sovitussa ajassa sekä kustannusarvion pitämiseen. Kaikki vuonna 2016 palautetta antaneet suosittelisivat Uponor KOTI -putkiremonttia tutuilleen!

Uponor KOTI auttaa LVI-asioissa

Uponor on koonnut ammattilaisverkoston, joka auttaa kodin LVI-huolloissa, -säädöissä ja -remonteissa. Koulutettu LVI-alan ammattilainen korjaa lämmitysongelmat käden käänteessä ja samalla lämmitysjärjestelmän toiminta tulee laajemminkin tarkistettua. Säätöpäivitykset hoidetaan nopeasti, sillä lämmitysjärjestelmän ohjauksen vaihtotyö vie aikaa vain pari tuntia. Jäätymisongelmiin etsitään sopiva ratkaisu ja putkiremontit hoidetaan asiantuntevasti asumista häiritsemättä.

Katso tarjolla olevat palvelut ja jätä yhteydenottopyyntö


Voit halutessasi jättää yhteydenottopyynnön tästä

Jätä yhteydenottopyyntö lattialämmityksen huollosta

HUOM! Tämä palvelu toistaiseksi vain pääkaupunkiseudulla.

 
Julkaistu
20.9.2016