Valaistussuunnittelulla lisää asumisviihtyvyyttä

Valonsaanti on yksi ihmisen perustarpeista. Kodin valaistukseen ja sen laatuun kannattaakin kiinnittää huomiota oman hyvinvoinnin vuoksi. Valossa, jossa värit näkyvät oikein, on miellyttävä oleskella.

 

Kodin valaistukseen ja sen laatuun kannattaakin kiinnittää huomiota jo oman hyvinvoinnin vuoksi.Kodin valaistukseen ja sen laatuun kannattaakin kiinnittää huomiota jo oman hyvinvoinnin vuoksi.

Päivänvalon kaltaista valoa

Vielä 100 vuotta sitten ihmiset viettivät valtaosan vuorokautisesta ajasta luonnollisessa auringonvalossa ulkona. Nykyään luonnollisessa päivänvalossa vietetään enää keskimäärin 10% vuorokaudesta. Päivänvalon tuominen sisälle parantaa vireystilaa, puhumattakaan näkemisen ja näkymisen parantumisesta.

Yleisin sisätiloissa oleva keinotekoinen valaistus on ns. keltainen lämmin valo. Tässät keltasävyisestä (värilämpotila 2000K-4000K) valaistuksesta on usein seurauksena yksiöllisiä oireita kuten päänsärkyä, selittämätöntä väsymystä, keskittymiskyvyn alenemista, stressin tunnetta ja yleistä ärtymystä.

Päivänvalon kaltaisesta valaistuksesta puhutaan silloin, kun valon väri on puhtaan valkoista eli sen värilämpötila on 5000 - 5500 Kelviniä. Tällä on monia hyvinvointia edistäviä vaikutuksia näön tarkkuudesta vireyteen ja työtehoon.

Näkemisen lisäksi valaistuksella on kaksi sisustuksellista tehtävää. Oikein sijoitetuilla valoilla tuodaan esille sisustuksen yksityiskohtia sekä luodaan tunnelmia. Tämän lisäksi valaistus voi itsessään olla näyttävä sisustuselementti.

Kotiisi uusi valaistus

Kodin valaistussuunnittelussa lähdetään liikkeelle asunnon sisustuksesta. Kun pohjapiirrokseen on saatu kiintokaltusteet sekä huonekalut paikoilleen, voidaan tehdä valaistussuunnitelma ja sen pohjalta sähkösuunnitelma. Rakennus- tai korjausprojektissa onkin tärkeää ajatella sisustusta sekä valaistusratkaisuja ajoissa, jotta lopputuloksesta saadaan juuri haltutun mukainen. Tällöin valaistus on myös helpompi toteuttaa.

Valaistussuunnittelun lähtökohtina ovat:

  • tilan käyttötarkoitus
  • valaistuksen muunneltavuus
  • asumismukavuus ja viihtyvyys
Valaistussuunnittelussa paneudutaan teknisten toteutusten lisäksi asukkaiden toiveisiin, kodin tyyliin ja ilmeeseen sekä olemassa oleviin rakenteisiin ja kalusteisiin, joita halutaan korostaa. Oman kodin valaistukseen kannattaa paneutua, se on ratkaisu, joka onnistuessaan tuo iloa ja valoa elämään vuosien ajan.
 

Apua suunnitteluun

Valaistus ja tekniikka sen ohjaamiseen kehittyy vauhdilla. Lisäksi markkinoilla on valtava määrä erilaisia valaisimia joista valita. AD-Lux tekee asiantuntevaa valaistussuunnittelua sekä uudisrakennuksiin että remontoitaviin asuntoihin. Valaistussuunnitelmassa AD-Lux antaa ehdotuksen sinun kotiisi sopivasta valaistusratkaisusta, joka on sekä energiatehokas, miellyttävä että kotisi muuhun sisustukseen sopiva.
 

  1. Jätä yhteydenottopyyntö (alla) valaistussuunnittelijalle, jonka kanssa voit sopia ajan keskustelulle tai puhelinneuvottelulle.
  2. Yhdessä valaistussuunnittelijan kanssa käytte läpi valaistustarpeita ja -toiveita sekä projektin etenemistä. Sovitte suunnittelun sisällöstä, laajuudesta sekä hinnasta. Ota mukaan tai lähetä asunnon piirustukset.
  3. Suunnittelija antaa yksityiskohtaisen ehdotuksen valaistusratkaisuista sekä tarjouksen suunnitelman valaisimista ja tarvikkeista
  4. Ennen hyväksymistä ja toteutuksen aloittamista käydään vielä suunnitelma läpi sekä mahdolliset muutokset.

Meidät saa helposti paikalle mittareinemme ja mallivalaisiminemme. Vaihtoehtoja valaistuksen uudelleenjärjestelyyn on useita. Olemme valmistajista riippumaton toimija. Haemme aina parhaan mahdollisen ratkaisun.
 

Jätä yhteydenottopyyntö


 
Julkaistu
7.2.2018