• Etusivu
  • Talo

Kestävä kiinnitys katolle

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kingi Oy
Päivitetty 01.02.2021
20169_47364.jpg

Suomen suosituin kate, teräskate, on suunniteltu kestämään haastavia ilmasto-oloja. Kateruuvilla on iso merkitys koko katon ja koko rakennuksen kestävyydelle

Nurmijärveläinen Kingi Oy on löytänyt markkinaraon peltikattojen kiinnityksestä. Kattopeltien kiinnitykseen tarkoitettuja kateruuveja ei oltu kehitetty samassa tahdissa kuin kattopeltejä. Peltien korroosiokestävyys on kolmikerrospinnoituksensa ansiosta parantunut huimasti ja pelleille annetaan pitkät takuut. Kateruuvit ovat edelleen yksikerrosmaalattuja, herkästi ruostuvia ja ilman takuita. Ne ovat tuoneet harmia kuluttajille ja asennusyrityksille ruostumisen ja kattovuotojen vuoksi. Kateruuveja on jouduttu vaihtamaan ennen aikojaan.

Korroosionkestävyys sama kuin kattopelleillä

Kingi Oy on nyt kehittänyt kateruuvin, jonka korroosiokestävyys on yhtä hyvä kuin kattopelleillä. Kestävyys perustuu ruuvin patentoituun kolmikerrospinnoitukseen ja innovatiiviseen, mallisuojattuun kannan muotoon. KINGI® kateruuvin rasitustestit ja tehtaan ISO 9001- laatujärjestelmä mahdollistavat kateruuville kattopeltejä vastaavat pitkät takuut.

Koko kansan kateruuvi

"Kolmikerrospinnoitetun KINGI® kateruuvin ansiosta asiakas saa nyt koko katostaan huolettoman ja pitkäikäisen. KINGI® kateruuvi on myös hinnoiteltu siten, että siitä tulisi koko kansan peltikattojen kateruuvi. Katon elinikäisen kiinnityksen ja kateruuvien täyspitkän takuun lisähinta asiakkaalle on todella pieni. Keskivertokatossa se on noin 100 €", kertoo Kingi Oy:n toimitusjohtaja Jari Lehtola.
KINGI® kateruuvi on suomalaista suunnittelua ja suurin osa sen tuotannosta tapahtuu Suomessa. Automaattisen maalauslinjaston ansiosta kateruuvi voidaan nyt ensi kertaa pinnoittaa kustannustehokkaasti ulkokäyttöä kestäväksi. Mallisuojattu ruuvin kanta muistuttaa kruunua, siitä Kingi-nimi. Kruunumuodon ansiosta vesi ei jää kantaan ruostuttamaan ruuvia. Kannan muotoilu yhdessä ruuviin kehitetyn pikakärjen ansiosta nopeuttaa ja helpottaa myös virheetöntä asennusta.

KINGI® kateruuvissa on kolmikerrospinnoite
KINGI® kateruuvissa on kolmikerrospinnoite

Yli kolmen miljardin markkinat

"Maalattu teräspelti on Suomen suosituin katemateriaali. Suomessa uudisrakennusten ja remonttikohteiden peltikattoihin asennetaan vuosittain noin 120 miljoonaa kateruuvia. Todelliset markkinamme ovat viennissä. Lähimarkkinoilla, joihin olemme patentoineet kolmikerrospinnoituksemme, asennetaan vuosittain yli 3 miljardia ruuvia. KINGI® kateruuvin myynti on aloitettu Suomessa ja Ruotsissa. Kasvunäkymämme ovat hyvät ja tulemme kasvattamaan tuotantoamme kasvavan kysynnän mukaan", valottaa Lehtola.

Kingi Oy
Talo
kiinnitys
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20183_52231.jpg
Patentoitua kolmikerrospintaa
Pohjoisen ankarat sääolosuhteet vaativat katolta paljon. Kovalle rasitukselle joutuva kattopelti vaatii myös yhtä kestävät kiinnikkeet. Kateruuveissa sähkösinkitys ja yksi ohut maalikerros eivät vielä anna riittävää suojaa ulkokäytössä. Sinkityksen lisäksi tarvitaan esikäsittely, pohjamaali ja pintamaali. Kattopelleissä siitä on jo vuosikymmenien kokemus.
20183_52001.jpg
Kolmikerrospinnoitus takaa ruostumattomuuden
2000-luvulle tultaessa maalattujen kattopeltien korroosionkestävyys nousi yli 50 vuoteen ja huoltoväli yli 20 vuoteen Suomessa kehitetyn Pural® pinnoitteen ansiosta. Kehitystyö oli tarpeen, sillä näin saatiin Suomen katoille vaatimukset täyttävä kattopelti. Kaikki maalatut kattopellit ovat kolmikerrospinnoitettua hiiliterästä ja niitä myydään monilla eri tuotenimillä. Peltikaton kestävyydestä puhuttaessa unohdetaan valitettavan usein kateruuvi, vaikka sillä on oleellinen rooli koko katon pitkäikäisyydessä ja takuiden säilymisessä.
20174_49017.jpg
"Vesikatolla kerrospukeutuminen on pakollista"
Kerrospukeutuminen on meille kaikille tuttu. Se on paras tapa suojautua ulkoilmassa säätä ja vesisadetta vastaan. Samaa "kerrospukeutumista" käytämme nykyään myös rakennustemme suojaamiseen. Kaukana ovat ne ajat, jolloin esim. vesikatto tehtiin kattopellillä, jossa oli vain yksi pintamaalikerros. Moni muistaa, kuinka maali kuoriutui pois, ruostuminen alkoi ja katot menivät piloille odotettua nopeammin.
20165_46410.jpg
Ruuvilla merkittävä rooli katon kestävyydessä
Huollettu ja hyvin rakennettu peltikatto kestää helposti yli 50 vuotta. Monesti ongelmia aiheuttavat kuitenkin ruostuvat kateruuvit, joiden korroosiokesto ei ole riittävä ulkokäyttöön. HAMK:n ohutlevykeskus testasi kahdeksan eri valmistajan kateruuvien korroosiokestävyyttä erityisesti kaupunki- ja teollisuusilmasto-olosuhteissa.
20238_82780.jpg
Uusi lukkosaumaruuvi peltikatolle - paran­nettua kiinnityksen toimivuutta
Katto on talon tärkein suoja ja sen tulee kestää koko rakennuksen käyttöiän. Peltikatossa kiinnikkeet ovatkin avainasemassa pitäen katteen lujasti kiinni alustassa estäen siten kosteuden tunkeutumisen yläpohjan rakenteisiin.
20172_48354.jpg
Peltikaton pitkäikäinen kiinnitys
Yksi harhaluulo oli ja on yhä se, että sinkitys ja yksi pintamaalikerros riittää. Näin tehdyistä kattopelleistä maali kuoriutuu ja ruostuminen alkaa, toteaa Jorma Kinnunen.Korroosioon perehtynyt diplomi-insinööri Jorma Kinnunen kehitti 90-luvulla kattopeltien ruostumisongelmaan ratkaisun, josta tuli Pural-pinnoite silloiselle Rautaruukille. Kattojen nopea ruostuminen loppui siihen ja Jorman kehittämästä pinnoitteesta on tullut tämän jälkeen maalattujen kattopeltien uusi standardi. Kattopelleissä on nyt kestävä kolmikerrospinnoite. Jorman työ on tuottanut kestävinä kattoina laajasti näkyvää tulosta niin Suomessa kuin muualla maailmassa.Katon kiinnityksen kateruuveissa sama ongelmaKaikesta tiedosta ja kokemuksesta huolimatta katoille on asennettu ja asennetaan edelleen yhdellä ohuella pintamaalikerroksella maalattuja kateruuveja. Ruuvivalmistajien vakuutteluista ja jopa virheellisestä markkinoinnista huolimatta ne eivät kestä katolla niin kuin niiden kuuluisi. Ne eivät täytä katon kiinnitykselle asetettuja määräyksiä, sillä ne eivät kestä yhtä pitkään kuin kolmikerrospinnoitettu kattopelti. Tämän todisti myös HAMK:n (Hämeen Ammattikorkeakoulu, Ohutlevykeskus) tekemä proheesiotesti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton