• Etusivu
  • Talo

Teemakoulutus: Massiivipuurakenteiden hyödyntäminen julkisessa ja kerrostalorakentamisessa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Julkaistu 13.09.2016
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Tilaisuus on suunnattu niin puurakentamisen parissa toimiville suunnittelijoille ja rakentajille, kuin puurakentamisen mahdollisuuksista kiinnostuneille

Paikka: Ympäristötalo, Solistinkatu 2, Oulu

Aika: perjantai 23.9. 2016 klo 12.00–16.00

Ohjelma:

12.00–12.30 Ilmoittautuminen

12.30 Aloitus, Puunet hanke, Kalle Laine, TTS Työtehoseura

Tulevaisuuden haasteet, hallitaanko riskit? Pekka Seppälä, Oulun rakennusvalvonta

12.50 Puurakentamisen tulevaisuuden näkymät, Prof. Markku Karjalainen, Tampereen teknillinen yliopisto

13.20 CLT ja LVL, uudet rakentamisen konseptit, Sami Typpö, Stora Enso

13.50 Kahvi

14.20 Hirsirakentamisen uudet ohjeistukset julkiseen rakentamiseen, Mikko Löf, Hirsitaloteollisuus ry, Kontiotuote Oy

14.50 Energiaa säästävä rakentaminen ja kosteuden hallinta rakenteissa, Veikko Myller, TTS Työtehoseura

15.20 CLT:n tulevaisuuden uudet mahdollisuudet, Martti Mylly, Ammattiopisto Lappia

15.50 – Päätöskeskustelu

Tilaisuus on PuuNet-hankkeen, TTS Työtehoseuran ja Oulun rakennusvalvonnan järjestämä veloitukseton tilaisuus.

Paikkoja on rajoitettu määrä. Ilmoittautuminen 19.9. mennessä https://www.webropolsurveys.com/S/4F04B3B6AAC8FB02.par

Lisätietoja: Anne Korhonen TTS Työtehoseura anne.korhonen@tts.fi, 044 7143 701

Osallistujat saavat pääsylipun Oulun Rakenna-Sisusta-Asu -messuille 24.-25.9.2016

TTS-Kehitys Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Työntekijät työmaalla
Työtehoseura kouluttaa rakentamaan
TTS (Työtehoseura) tarjoaa monipuolista koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin. Monipuolisesta koulutustarjonnasta myös yksittäiset henkilöt löytävät ammatillista koulutustarjontaa. TTS:llä on rakentamiseen ja siihen läheisesti liittyvään sisustamiseen sekä puutarhan rakentamiseen ja hoitoon liittyvää koulutustarjontaa. Lisäksi TTS tutkii, testaa, kehittää ja suunnittelee asumiseen ja toimivaan arkeen liittyviä ratkaisuja.Lisää koulutuksesta ja tutkimustoiminnasta
20107_22620.jpg
Viilennä vihreällä, pidä pörssi plussalla
Helteisen sään nostaessa asuntojen sisälämpötiloja nousee myös sähkönkulutus. Huoneisiin tuodaan tuulettimia ja jäähdyttäviä ilmastointilaitteita. Ilman lisälaitteittakin sähkönkulutus nousee; kylmälaitteet joutuvat tekemään rankasti töitä pitääkseen ruuat viileinä ja pakasteet jäässä.Kuumalla säällä kylmälaitteen sähkönkulutus voi nousta huomattavasti. Kun käyttöympäristön lämpötila nousee 25 asteesta 32 asteeseen, kasvaa kylmälaitteen sähkönkulutus 25 - 40 prosenttia. Helteellä myös laitteiden käyttöhäiriöt lisääntyvät, kun lämpötilaero laitteen sisällä verrattuna ympäristön lämpötilaan on normaalia suurempi.
Seinän tasoitus
Koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin
TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS:n toiminta-ajatuksena on parantaa asiakkaiden osaamista, tuottavuutta ja hyvinvointia.TTS:n monipuolinen koulutustarjonta palvelee sekä yksittäisten henkilöiden ammatillista kouluttautumista että yritysten kanssa räätälöityä henkilöstökoulutusta. TTS kouluttaa noin 200 henkilön voimin vuosittain yli 7000 henkilöä yhä paremmiksi ammattilaisiksi vaativiin tehtäviin asiakasyrityksissämme.Lisää TTS koulutuksesta..
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Mistä valojen vilkkuminen voi johtua?
Kysymys:Hei, Meillä on vuonna 1992 rakennettu talo haja-asutusalueella. Tätä on normaalisti tapahtunut huomiomme mukaan vain talvella (saattaa olla että on vasta nyt kiinnitetty tähän huomioita jo syksyisinkin). Talon valot välkkyvät aika ajoin. Ei niin paljoa, että menisi pimeäksi asti mutta pientä himmenemistä ja kirkastumista. Joskus katko sen verran pitkä, että kelloradio sekoaa (ei sisällä muistiparistoa) tai uunin kello menee sekaisin, kuten pitemmän sähkökatkon aikana.Jotenkin tuntuu myös, että eteisen hehkulamppu ei kestä tätä välkähtelyä. Nyt lisäksi olemme huomanneet, kun käynnistää tietokoneen tapahtuu vastaavanlainen välkähdys. Muita oireita ovat samalla esim. että digiboksi vaihtaa samaan aikaa itsekseen kanavaa. Muita sähköön ja antennipuoleen liittyviä ongelmia on, että antennijohdosta voi joskus saada sähköiskun tai vastaavan (siis siten, että antennijohto on seinässä, ei laitteessa kiinni).Miten tuota vikaa kannattaisi lähteä etsimään? Onko vika talon sähköjärjestelmässä (maadoitus, liian paljon virtaa käyttäviä laitteita, sulakkeet ei kyllä laukea)? Vai onko vika mahdollisesti muuntajassa (jännitevaihtelut)?
20206_65087.jpg
Tuusulan Asuntomessut avataan elokuussa - tutustu vastuulliseen rakentamiseen
LEHDISTÖTIEDOTE 2.6.2020Vuoden 2020 Asuntomessut Tuusulassa ovat elokuussa historialliset monella tapaa: messut järjestetään jo kolmannen kerran Tuusulassa ja koska tapahtuman järjestelyjen turvallisuuteen panostetaan nyt uudella tavalla epidemiatilanteesta johtuen. Silti pääroolissa ovat edelleen noin 40 upeaa messukohdetta Tuusulan Rykmentinpuistossa, tulevaisuuden kyläkaupungissa.
20212_68427.jpg
7 vinkkiä laattojen valintaan ja laatoitukseen
Miten lasket laattojen määrän oikein? Mikä saumalaasti sopii väreihin? Entä mikä on laattojen polttoerien merkitys? Lue vinkkimme, joilla onnistut laattakaupoilla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton