• Etusivu
  • Materiaalit

Kestävät ja laadukkaat tuotteet rakentamiseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Päivitetty 17.02.2018
20169_47343.jpg

Oletko rakentamassa taloa tai pihaa? – Tiesitkö, että Rudukselta saat kaikki rakentamisen kivituotteet.

Kiviainekset perustuksiin

Rakennuspohjan kantavuus varmistetaan oikeilla kiviaineksilla. Maapohja saadaan rakentamiskelpoiseksi vaihtamalla ylimääräinen huonosti kantava maamassa hyvin tiivistyvään ja kantavaan sora- tai kalliomurskeeseen.

Salaojasepelillä ja kapillaarikatkosepelillä varmistetaan rakenteiden pysyminen kuivina ja näin ennalta ehkäistään erilaisten kosteusvaurioiden syntyminen.

Kiviaineksilla saadaan tehtyä pihatiet sekä muut pihasuunnitelman mukaiset kulku-, oleskelu- ja lasten leikkialueet.

Betonien valinta

Antura- ja sokkelibetonia käytetään rakennuksen anturan ja sokkelin valuun. Säänkestävyytensä ansiosta se soveltuu myös muihin ulkorakenteisiin, kuten ulkoportaisiin, luiskiin ja muureihin. Lattiabetonia käytetään ohuiden pintalattioiden valuihin. Harkkobetonia käytetään valuharkkoseinien täyttövaluihin sekä ontelolaattojen saumojen valuihin.

Rakennesuunnittelijan tehtävä on määrittää käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle.

Oikean betonin valinta sekä ammattitaidolla toteutettu valutyö ja jälkihoito ovat hyvän ja kestävän lopputuloksen edellytyksiä. Kannattaa varata kokenut työryhmä, jotta valu etenee oikeaoppisesti sekä nopeasti ja näin saavutetaan hyvä lattian suoruus.

Betonitoimittajalta voi kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvissä asioissa.

Viimeistele pihakivillä ja nosta kiinteistösi arvoa

Pihakiveys on ihanteellinen päällysteratkaisu pihan oleskelualueille ja kulkuväylille. Se on kestävä, helppohoitoinen ja tyylikäs, kiinteistön arvoa nostava pintamateriaali.

Pihakivien ideakuvista löydät lukuisia vinkkejä ja ideoita pihasuunnitteluun. Ideoi, suunnittele ja toteuta haaveesi. Tutustu ideakuviin ja uutuustuotteisiin somessa; RudusPiha-nimellä löydät kuvia, ideoita ja uutisia Pinterestistä, Instagramista ja Facebookista.

Rudus roomalaiset kivet
Rudus roomalaiset kivet

Rakentamisen betoni- ja kivituotteet Rudukselta

Rakentaja saa Rudukselta rakentamiseen lähes kaikki tarvitsemansa kivimateriaalit perustuksista rungon rakentamiseen: kiviainekset jabetonit. Ruduksella on myös pihan rakentamiseen monipuolinen valikoima pihakiviä ja korjausrakentamiseen sopivat tuotteet. Ruduksen osaava ja ystävällinen henkilökunta palvelee erilaisissa rakennusprojekteissa. Tutustu Ruduksen laadukkaisiin ja kestäviin tuotteisiin osoitteessa: www.rudus.fi

Info

Info

Ruduksen verkkokauppa palvelee 24/7

Ruduksen verkkokaupasta voit ostaa kätevästi hiekkaa, mursketta, pihakiviä ja nyt myös betonia (Uudenmaan alueella) mihin kellon aikaan tahansa, sillä Ruduksen verkkokauppa on aina auki. Tutustu tuotteisiin ja kokeile kuinka helppoa tuotteiden tilaaminen on verkosta.

Ruduksen verkkokaupassa on myynnissä paljon erilaisia pihakiviä, betonilaattoja ja muurikiviä, soraa, sepeliä, hiekkaa ja betonia. Kerää tuotteet ostoskoriin ja siirry kassalle, helppoa ja nopeaa! www.rudus.fi/kauppa

Rudus Pro on ammattilaisille suunnattu verkkosivusto, jossa kerrotaan Ruduksen ajankohtaisista uutisista sekä uusista kohteista, joissa on käytetty Ruduksen tuotteita. Tutustu: www.ruduspro.fi

Antikko-muurikivillä voi rakentaa tunnelmallisen tulipaikan
Antikko-muurikivillä voi rakentaa tunnelmallisen tulipaikan
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Materiaalit
ulkotilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20154_43243.jpg
Robottiruohonleikkuri tekee työt puolestasi
Boschin innovatiivinen robottiruohonleikkuri Indego pitää huolen nurmikostasi leikaten sen automaattisesti sinun nauttiessa vapaa-ajastasi. Indegon "Logicut" -järjestelmä on älykäs navigointijärjestelmä, joka kartoittaa ensin leikkuualueen ja laskee tehokkaimman reitin. Lopputuloksena on kaunis ja elinvoimainen nurmikko.
20207_65890.jpg
Etanadynamiitilla eroon kivistä ja kallioista
Jos tarvitset helpon ja edullisen tavan päästä eroon pihallasi olevasta kivestä tai kalliosta, niin silloin tarvitset Ter-Mite -murtolaastia. Se toimii hitaasti, joten se mahdollistaa purkutyön turvallisesti ja yksinkertaisesti ilman perinteistä räjäyttämistä. Eikä tarvitse pelätä räjähteen aiheuttavan lähellä oleville rakennuksille vaurioita ja sitä voidaan käyttää jopa sisätiloissa.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton