• Etusivu
  • Talo

Julkisivun pinnan kuivana pitävä rappaus

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 09.09.2016
20169_47345.jpg

1. weber.vetonit 440 2. weber Lasikuituverkko 4 mm 3. weber.vetonit VarmaPohjuste 4. weber.vetonit VarmaPinnoite

Kivirakenteisiin taloihin kehitetty Weber VarmaRappaus on toteutettu kuituvahvistetulla sementtilaastilla ja uuden sukupolven AquaBalance-tekniikalla valmistetulla VarmaPinnoitteella. Laasti sisältää kapillaarista veden imeytymistä vähentäviä aineita, jolloin sadevesi ei kulkeudu helposti laastin läpi ja rakenne pysyy kuivana. VarmaPinnoitteen pintakerros on hydrofiilinen ja kuivattaa nestemäisen veden pinnoitteen pinnalta, joka vähentää levä- ja homekasvuston riskiä. VarmaPinnoitteesta löytyy yli 200 väriä, joilla saavutetaan tasavärinen pinta.

Info

Info

VarmaRappauksen edut

* Uusi rappausjärjestelmä kivirakenteisten talojen pinnoitukseen

*AquaBalance-tekniikalla valmistettu VarmaPinnoite suojaa julkisivua pitkällä aikavälillä ja on samalla ekologinen

* AquaBalance-tekniikalla valmistettu VarmaPinnoite on hydrofiilinen, jolloin se kuivuu nopeasti sateen tai kasteen jäljiltä

* Helppo toteuttaa ja kustannustehokas

* Laadukas kokonaisuus takaa hyvän ja pysyvästi kauniin lopputuloksen

Näin onnistut

VarmaRappaus

on kiviainespohjaisille julkisivuille (Leca®-, betoni- ja kevytbetoniharkko, tiilipinnat).

Pohjarappaus
Kiviaineiseen julkisivuun tehdään ensin pohjarappaus kahtena kerroksena. Pohjarappauksen laastina käytetään kuituvahvisteista weber.vetonit 440 Kuiturappauslaastia. Rappauksen kerrosvahvuuden on oltava vähintään 8 mm.

Verkotus tarvittaessa
Aina kevytbetoniseinissä sekä aukkojen ylityspalkkien päissä käytetään weber Lasikuituverkkoa 4 mm. Tarvittaessa verkkoa käytetään muutoinkin ja silloin, kun rappaus tehdään samana kautena, kun runko on pystytetty.

Pintarappausweber.vetonit VarmaPinnoitteella tehdään valmis rapattu pinta. Tuotteesta löytyy yli 200 värisävyä, joilla saadaan aikaiseksi tasavärinen pinta. Pinnan struktuuri voi olla esim. ruiskutettu roiskepinta tai hiertopinta.

Ota huomioon

Jotta työsaumoilta vältytään, seinäpinnat on jaettava pienempiin kokonaisuuksiin, jotka pinnoitetaan yhtäjaksoisesti. Alustan tasaiseen imukykyyn sekä yhdenmukaisiin sekoitus- ja työolosuhteisiin on kiinnitettävä huomiota.

Valmista pintaa rapattaessa pinnat on suojeltava sadeveden valumilta näkyvien jälkien välttämiseksi.

Miten rappausta huolletaan?

Veden johdatuksiin on kiinnitettävä huomiota jo suunnitteluvaiheessa. Valuva vesi saa aikaan julkisivuun rumentavia jälkiä, aiheuttaa materiaalin heikentymistä ja ennenaikaisia vaurioitumisia. Siis: sadevedet suunnitellusti pois julkisivulta sekä kourujen ja putkien aukaisu säännöllisesti.

VarmaRappaus pientaloon

Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Talo
julkisivu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20181_51442.jpg
Rapatun julkisivun huolto ja kunnossapito
Rappauksen kulumista ja korjaustarvetta ei tarvitse arvioida vuosittain, sillä rappaus on pitkäikäinen kestäen vuosikymmeniä ilman uudelleen pinnoitusta tai merkittäviä huoltotoimenpiteitä. Ensimmäisen uusintapinnoituksen syynä voi olla vain tarve kirkastaa vanhaa, patinoitunutta väripintaa tai halu vaihtaa talolle kokonaan uusi värisävy tai pinnan struktuuri.
20155_43381.jpg
Mitä tehdä, kun perustukset ovat rikkoutuneet?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.
201212_33254.jpg
Weber Floor -kokonaisratkaisu lattioille
Weberistä on tullut lattia-alan ykkösnimi siksi, että toimitamme kokonaisratkaisuja, emme pelkkiä tuotteita. Haluamme, että saat kattavan lattiaratkaisun, jolla on haluamasi ominaisuudet.
20163_45775.jpg
Uutuustiilillä näyttävä julkisivu!
Tiili on julkisivumateriaalin palkitseva. Se on kestävä ja yleisimmistä julkisivumateriaaleista vähiten huoltoa vaativa. Se myös vanhenee kauniisti ja kestää siten hyvin aikaa myös ulkonäkönsä puolesta.Tiili on materiaalina moni-ilmeinen. Julkisivutiilien runsas väri- ja pintavalikoima varmistaa, että jokaiseen kohteeseen löytyy rakentajan mieltymyksiin ja ympäröivään maisemaan sopiva ratkaisu. Tiilitrendit vaihtelevat, mutta materiaalina tiili on säilyttänyt arvonsa vuosikymmenestä toiseen.Katso kaikki Wienerbergerin julkisivutiiletTilaa esite pientalon tiiliratkaisuista.
20216_71397.jpg
Mielenkiintoisia tiilijulkisivuja asuntomessuilla
Tiili on julkisivuratkaisuna perinteikäs, mutta ilmeeltään moderni. Uusia värejä, pintoja ja muotoja tulee markkinoille vuosittain. Lohjan asuntomessuilla on nähtävissä useita tiilivärejä valkoisesta mustaan.
Alvar-Aallonkatu-5-Helsinki-weber-monoroc-eristerappaus
Julkisivu rantarakentamiseen
Helsingin kaupungin rantarakentamisen ohjeistossa on hyödyllistä tietoa rakentamiseen niin meren kuin suurten sisämaajärvien läheisyyteen, joissa olosuhteet ovat erityisen vaativat. Weberin ratkaisuista esimerkiksi MonoRoc eristerappaus- ja Kahi Facade –julkisivujärjestelmät sopivat erityisen hyvin rantarakentamisen sisämaata huomattavasti ankarammin julkisivurakenteita rasittaviin sääoloihin.Rantarakentaminen yleistyy. Helsingissä satamatoimintojen siirtyminen Vuosaareen on vapauttanut meren rannalla useita alueita asunto- ja toimistorakentamiseen ja muuhun käyttöön. Muissakin rannikkokaupungeissa suuntauksena on parhailla ranta-alueilla keskustan läheisyydessä sijaitsevien satamatoimintojen ja teollisuuden siirtäminen kauemmas ja asuntojen rakentaminen tilalle.Rakennusten ympäristöolosuhteet ovat rantarakentamisessa usein huomattavasti vaativammat kuin sisämaahan rakennettaessa. Suunnittelussa ja rakentamisessa on huolellisesti otettava huomioon nämä alueelliset erityispiirteet. Ohjeita kannattaa hyödyntää aivan meren tai suuren järven rannalla sijaitsevien alueiden lisäksi ainakin parin kilometrin etäisyyteen rannasta ulottuvalla vyöhykkeellä.Tärkeimmät muista alueista poikkeavat tekijät ovat yleensä kosteusolosuhteet, kovemmat tuulikuormat, vedestä ja jäästä aiheutuvat kuormitukset ja rasitukset, suuremmat viistosademäärät ja usein vaikeat perustamisolosuhteet.Rakenteiden käyttöikämitoitukselle olosuhteet asettavat erityisiä haasteita. Varsinkin julkisivujen suunnittelu on haastavaa. Kova tuuli yhdistettynä kosteusrasitukseen vaatii erilaisten julkisivudetaljien tavanomaista huolellisempaa suunnittelua ja rakentamista, jotta saavutetaan riittävä käyttöikä, eivätkä rakenteet turmellu ennenaikaisesti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton