Tiivisteiden vaihto kevään ikkunoiden pesun yhteydessä lähestyy

Mikä on tiiviste?

Tiiviste on kahden pinnan välissä oleva eristävä kerros. Tiivisteiden vaihtaminen on helppoa. Sen avulla on helppo aloittaa onnistuneet remonttikokemukset.

Vanhat tiivisteet poistetaan mekaanisesti ja mahdollisesti niitit samalla. Puhdista pinta huolellisesti, pyyhi lopuksi vaikka asetonilla.Vanhat tiivisteet poistetaan mekaanisesti ja mahdollisesti niitit samalla. Puhdista pinta huolellisesti, pyyhi lopuksi vaikka asetonilla.

Tiivistämisen edut

Oikein hoidetun tiivistämisen on todettu parantavan selkeästi asumisviihtyvyyttä, koska tiivistäminen vähentää vedon ja kylmän tunnetta asunnossa. Tiivistäminen estää epäpuhtaan ulkoilman, veden ja kosteuden pääsyn sisätiloihin tai rakenteisiin ja estää laho- ja homevauriot. Lisäksi oikea tiivistäminen vähentää melun pääsyä huoneistoon ja mahdollistaa toimivan ilmanvaihdon. Tiivisteet estävät hyönteisten pääsyn huoneistoon.

Vedon hävitessä asunnosta, lämmitystarve vähenee ja näin ollen energiankulutuksen on todettu pienenevän 5-10 % riippuen kohteesta. Lisäksi oikea tiivistäminen pidentää ikkunoiden ja ovien elinkaarta sekä mahdollistaa tehokkaamman energiankäytön ja auttaa torjumaan ilmastonmuutosta.

Mittaa uusittavan tiivisteen koko vaikka sinitarran avulla muutamasta eri kohdasta.Mittaa uusittavan tiivisteen koko vaikka sinitarran avulla muutamasta eri kohdasta.
Valitse rakoon soveltuva tiiviste.Valitse rakoon soveltuva tiiviste.
Asenna uusi tiiviste paikoilleen. Paljon avattavissa ikkunoissa/ovissa voit myös niitata tiivisteen päät parantaaksesi niiden kiinni pysymistä. Aiemmin tiivistettyihin toimiviin oviin ja ikkunoihin tiivisteet asennetaan entisen tiivisteen tilalle. Tiivisteet asennetaan sisä- ja/tai välipuitteeseen. Noudata aina pakkauksen ohjeita.Asenna uusi tiiviste paikoilleen. Paljon avattavissa ikkunoissa/ovissa voit myös niitata tiivisteen päät parantaaksesi niiden kiinni pysymistä. Aiemmin tiivistettyihin toimiviin oviin ja ikkunoihin tiivisteet asennetaan entisen tiivisteen tilalle. Tiivisteet asennetaan sisä- ja/tai välipuitteeseen. Noudata aina pakkauksen ohjeita.

Huolto kannattaa

Hyvin huolletut ikkunat ja ovet toimivat kunnolla, mikä lisää asumisviihtyisyyttä. Oikealla tiivistämisellä asunnon huonelämpötilaa voidaan laskea ilman, että asumismukavuus kärsii. Tutkimusten mukaan suurin osa ihmisistä on tyytyväisiä, kun huoneen oleskelulämpötila on keskimäärin 21 °C. Sitä pidetään myös terveellisenä ja energiataloudellisena lämpötilana.

Milloin tiivistetään?

Tiivistäminen kannattaa tehdä kesäaikaan ja määrävälein ikkunoiden pesun tai huoltomaalausten yhteydessä. Yleensä tiivistäminen tehdään syys-talvella, kun havaitaan vedon tai kylmän tuntua ensimmäisten yöpakkasten tullessa. Tiivistämisen olosuhteet vaikuttavat suoraan tiivistämisen laatuun. Tiivistämistä tulisi välttää alle +5 asteen lämpötilassa.

 
Päivitetty
16.3.2020