Hyvä suunnittelu tuo sähkön avuksesi oikeissa paikoissa

Sähkö palvelee hienotunteisen huomaamattomasti lähes kaikkialla: valaisee kodin ja tiet, lämmittää asunnot, lataa kännykät ja tietokoneet ja tarjoaa avun ruoanlaittoon. Ilman sitä nykyihmisen on enää mahdoton olla.

Hyvä sähkösuunnittelu varmistaa sähkön palvelevan turvallisesti sitä tarvitsevia toiveiden ja muuttuvien tarpeiden mukaisesti. Sähköasennusoikeudet omaava ammattilainen toteuttaa suunnitelmat niin, että lopputulos on tyylikkään näköinen ja toimiva.

Kodin sähköistyksestä näkyvillä on vain pieni osa, sillä valtaosa sähköistä on piilotettu rakenteisiin. Jotta sähkö saadaan kerralla vietyä kaikkialle missä sitä tarvitaan, kannattaa panostaa sähköistyksen suunnitteluun. Siksi asiantunteva sähkömies on hyvä pyytää paikalle jo heti rakennus- tai remonttiprojektin alkuvaiheessa. Sähkömies tuntee sähköturvallisuusmääräykset ja osaa ehdottaa asukkaiden erilaisiin tarpeisiin sopivia uusia sähköistysratkaisuja.

Kuva_Suunnitelma_1920

Sähkösuunnitelmaa varten voi tarpeita ja toiveita pohtia useista näkökulmista:

- Haluatko olla entistä ekologisempi? Sähköisillä ohjausjärjestelmillä ja kulutusta seuraamalla tehostat energiankäyttöä ja parannat ekologisuutta. Valaistuksen uusiminen, liiketunnistimet ja esimerkiksi lämmityksen ja ilmastoinnin säätäminen tuo säästöjä. Aurinkopaneeleilla voit tuottaa itse sähköä täysin päästöttömästi. Panosta tasokkaisiin kodinkoneisiin ja saat laitteet, jotka toimivat energiatehokkaasti! Nämä tunnistat energialuokituksesta A+++.

- Kuinka paljon arvostat mukavuutta? Talon tai huoneiston asumismukavuus, käytettävyys ja helppohoitoisuus parantavat elämän laatua. Tarpeet vaihtelevat elämäntilanteiden ja iän mukaan. Lapsiperheet arvostavat erityisesti vaivattomuutta ja seniori-ikäisille eniten hyvinvointia tuovat erilaiset turvallista asumista lisäävät ratkaisut. Vastaus on siis kyllä, mukavuuteen kannattaa panostaa! Sitä paitsi talon tai huoneiston helppohoitoisuutta lisäävät ratkaisut parantavat aina myös sen jälleenmyyntiarvoa.

- Mitä turvallisuus sinulle merkitsee? Modernit hälytysjärjestelmät valvovat paljon muutakin kuin murtoja. Nykyisiin järjestelmiin voidaan integroida palo- ja vesivahinkovaroittimet sekä päällekarkaushälytys. Perustan hyvälle turvallisuudelle luot kuitenkin hyvällä valaistuksella ja liiketunnistimilla, jotka vähentävät murtoyritysten riskiä.

Kuva_Kytkimia_1920

- Haluatko kaiken olevan tyylikästä? Tänä päivänä löytyy kytkimiä ja valaisimia joka tyyliin, muotoon aikakauteen ja väriin. Valaisimissa löytyy tuhansia vaihtoehtoja, ja upotetun ja sisäänrakennetun valaistuksen avulla voidaan luoda fantastisia tuloksia ilman näkyviä johtoja.

Oletpa sitten rakentamassa uutta tai korjaamassa vanhaa, tärkeintä on sähköistyksen turvallisuus. Sähköturvallisuutta lisäät käyttämällä aina osaavia sähköasentajia, joilla on vaadittava pätevyys. Jos olet epävarma siitä, missä kunnossa sähköasennuksesi ovat, tilaa sähkömies tekemään kodin sähköistyksen kuntokartoitus Löydä sähkömies -palvelusta.

 
Julkaistu
2.1.2017