Parkettilattia tunnelman luojana

Luonnollisuus ja luonnonmateriaalit ovat nyt trendikkäämpiä kuin koskaan. Kodinsisustajat etsivät erilaisia keinoja tuoda luonto sisälle – luonnonmateriaaleja käytetään kalusteissa ja sisustuksessa häivyttämään sisä- ja ulkotilan välistä rajaa. Lattia on kodin suurimpia yhtenäisiä pintoja, joten se tarjoaa monia mahdollisuuksia korostaa sisustuksen luonnonmukaista tunnelmaa. Lattian on oltava sekä kaunis että käytännöllinen – Kährsin laajasta parkettivalikoimasta löydät unelmiesi lattian.

Kährs Design Stories esittelee eripuolilta maailmaa koteja, joissa puulattiaa on käytetty upeasti tunnelman luojana. Tutustu Kährs Design Stories –julkaisuun.

Yksinkertainen on kaunista

Tämä minimalistinen betoni- ja lasiunelma sijaitsee Ruotsin etelärannikolla: Yksinkertaiset, selkeät geometriset linjat, hohtavan valkoinen julkisivu, valkoiseksi maalatut seinät, puhdaslinjainen tammilattia, suuret ikkunat ja lasiliukuovet, joiden kautta valo suorastaan tulvii sisälle.
 

Tammea on käytetty kaikessa sisustuksessa – niin kalusteissa kuin lattiapäällysteenäkin. Taloon toivottaa tervetulleeksi tyylikäs tammipyöröovi sekä tamminen tuoli, lattia ja portaikko. Kuvassa Kährs Tammi Cornwall –parketti.Tammea on käytetty kaikessa sisustuksessa – niin kalusteissa kuin lattiapäällysteenäkin. Taloon toivottaa tervetulleeksi tyylikäs tammipyöröovi sekä tamminen tuoli, lattia ja portaikko. Kuvassa Kährs Tammi Cornwall –parketti.
Lämpimänsävyinen tammilattia jatkuu läpi koko rakennuksen, luoden pelkistetylle sisustukselle täydellisen taustan. Kuvassa Kährs Tammi Tower –parketti.Lämpimänsävyinen tammilattia jatkuu läpi koko rakennuksen, luoden pelkistetylle sisustukselle täydellisen taustan. Kuvassa Kährs Tammi Tower –parketti.
Minimalistisen talon ilme perustuu kauttaaltaan niukkaan skandinaaviseen muotokieleen ja luonnon materiaaleihin. Kuvassa Kärhs Tammi Cornwall –parketti.Minimalistisen talon ilme perustuu kauttaaltaan niukkaan skandinaaviseen muotokieleen ja luonnon materiaaleihin. Kuvassa Kärhs Tammi Cornwall –parketti.

Ranskalaista parkettieleganssia

Clichyssä, Pohjois-Pariisissa sijaitsevan, vuodelta1902 peräsin olevan rakennuksen porrashuoneessa tulijat ottaa vastaan komea portaikko sekä yhtä komea rautainen hissi narisevine haitariovineen. Ylimmän kerroksen huoneiston hurmaavaa ranskalaista vaikutelmaa korostavat kaariovet, kipsivalokset ja tyypilliset pikkuparvekkeet, joilta avautuu henkeäsalpaava kattonäkymä.


 

Lattian elegantti hollantilainen kuvio tuo mieleen antiikkiparkettilattiat. Kuvassa Kährs Tammi Palazzo Fumo –parketti.Lattian elegantti hollantilainen kuvio tuo mieleen antiikkiparkettilattiat. Kuvassa Kährs Tammi Palazzo Fumo –parketti.

Olohuoneen koristeellinen takka yhdessä kipsivalosten, ranskalaisten parvekkeiden ja harmaiden seinien sekä lämpimien maansävyjen kanssa luovat kodikkaan ja persoonallisen tunnelman, joka huokuu pariisilaista charmia.

Huoneiston omistajan kiinnostus etenkin afrikkalaiseen ja etniseen taiteeseen tulee hienosti esiin vanhaa ja uutta ja eri tyylejä yhdistelevässä sisustuksessa. Klassiset jalopuuhuonekalut yhdistettynä sekä moderneihin että 1950-luvun kalusteisiin antavat tilalle viehättävän ja tyylikkään ilmeen.


 

Olohuone, eteishalli ja ruokailuhuone muodostavat yhtenäisen avoimen tilan, jossa tammilattian hollantilainen kuvio toimii tyylikkäänä taustana huonekaluille ja kiintokalusteille. Kuvassa Kärhs Tammi Palazzo Fumo –parketti.Olohuone, eteishalli ja ruokailuhuone muodostavat yhtenäisen avoimen tilan, jossa tammilattian hollantilainen kuvio toimii tyylikkäänä taustana huonekaluille ja kiintokalusteille. Kuvassa Kärhs Tammi Palazzo Fumo –parketti.

Meren tuoksu

Näköalat talosta ovat kuin maalauksesta. Kun suuret lasiset liukuovet avataan, sisä- ja ulkotilan välinen raja häviää. Luonto ja meri ovat jatkuvasti läsnä. Ympäröivät maisemat, ranta, hiekka ja puinen terassi liittyvät saumattomasti talon lattiamateriaaliin.


 

Kesäinen auringonvalo tulvii tilaan joka suunnasta kattoikkunoiden ja lasiseinien kautta. Lattia Kärhs Saarni Sandvig –parketti.Kesäinen auringonvalo tulvii tilaan joka suunnasta kattoikkunoiden ja lasiseinien kautta. Lattia Kärhs Saarni Sandvig –parketti.

Moderni vapaa-ajanasunto on kivenheiton päässä merenrannasta. Taianomainen valo täyttää koko tilan kattoikkunoiden ja lasiseinien läpi. Merelle päin avautuvat lasiovet ovat usein auki, jolloin asukkaat voivat nauttia verrattomista näkymistä, merituulen suolaisesta tuoksusta ja tuulen lennättämän rantahiekan kahinasta. Talossa on kauttaaltaan skandinaavisen vaaleat saarnilattiat.


 

Arkkitehtuuri on muotokieleltään skandinaavista, ja sitä leimaavat puhtaat linjat, suuret lasipinnat ja luonnonmateriaalit. Keittiön lattia Kährs Saarni Skagen ja takkatilan lattia Kährs Saarni Sandvig.Arkkitehtuuri on muotokieleltään skandinaavista, ja sitä leimaavat puhtaat linjat, suuret lasipinnat ja luonnonmateriaalit. Keittiön lattia Kährs Saarni Skagen ja takkatilan lattia Kährs Saarni Sandvig.

Puu on ekologinen ja kaunis lattiamateriaali

Puu on lattiamateriaaleista ekologisin, kaunein ja monipuolisin. Harva materiaali on yhtä lämminhenkinen ja tunnelmallinen kuin puu. Se pehmentää minimalistisen yksinkertaista sisustusta ja korostaa kauniisti perinteistä sisustustyyliä. Trendejä tulee ja menee, mutta puu- ja parkettilattian laatu ja tyyli ovat aina muodissa.

Kährsillä luonto ja aito puumateriaali ovat aina olleet trendikkäitä. Yrityksen työ puun parissa alkoi jo lähes 160 vuotta sitten Etelä-Ruotsissa Nybrossa, jossa edelleen sijaitsee Kährsin pääkonttori sekä suurin osa parkettituotannosta.

Kährs-parkettivalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto kaiken kokoisiin ja tyylisiin huoneisiin ja sisustuksiin. Kährsin väri- ja sävyvalikoima on markkinoiden laajin - puhtaan valkoisesta pikimustaan ja lämpimästä punaruskeasta pehmeään harmaaseen.


Lisää parkettiaiheista sisältöä löydät täältä

Tilaa maksuton parkettiesite

 

 

 

 
Julkaistu
18.3.2017