• Etusivu
  • Talo

Korjausrakentamisen uudet tilavaihtoehdot Liunen taskuovella

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Päivitetty 15.11.2022
20185_53207.jpg

Liukuva väliovi on parhaimmillaan rakennuksen toiminnallisuutta ja asumisen laatua parantava ratkaisu. Kotimaisissa Liune-väliovissa yhdistyvät arjen esteettömyys, pettämätön tekniikka ja tyylikäs ulkonäkö. Liune-ovet voi tilata suoraan verkosta, Liune toimittaa ne valmiina ja asennusystävällisenä tuotekokonaisuutena. Lopputulos on laadukas ja kestää aikaa.

Valitsemalla liukuvan välioven vapautat tilaa asumiselle

Liune korvaa kääntyvän oven tai pintaliukuoven ja tuo lisätilaa asiakkaan kotiin 1-3 neliömetriä per ovi. Tämä tuo selkeästi lisää mahdollisuuksia ovien sijoitteluun ja tarvittavan vapaan tilan huomiointiin.

’’ Kysymys saranallisten ovien korvaamisesta seinän sisään integroiduilla ovilla tulee vastaan lähes kaikessa asuntosuunnittelussa. Asiakkaat haluavat seinän sisään liukuvia ovia, koska monet näkevät niiden olevan nykyaikaisia ja vapauttavan enemmän tilaa varsinaiseen asumiseen. Nyt pinnalla on selkeälinjainen, minimalistinen tyyli, joka kestää aikaa, sanoo arkkitehti Kim Michael espoolaisesta arkkitehtitoimisto Pet Michael Oy:stä.’’

Liune on sisustajan ja tilankäytön unelma

Liune Door -mallistossamme on paljon erilaisia malleja ja värejä, mikä tarjoaa rakentajalle monta vaihtoehtoa. Tarjolla on mahdollisuus myös personointiin: lasiseen oveen voidaan toteuttaa esimerkiksi valokuvasta oma kuva-aihe. Seinäpinnat jäävät vapaaksi sisustamista varten, kun ovi liukuu seinän sisään.

’’ Koen, että nykyajan ihmiset elävät keskellä visuaalista ähkyä. Siksi suunnittelen kodit ilmeeltään rauhallisiksi ja selkeiksi. Valitsin Seinäjoen Asuntomessuilla 2015 esiteltyyn Nuuka-taloon Liune-ovet, sillä mallistosta löytyi sopivat vaihtoehdot harmoniseksi ja hiljaiseksi suunnitellun perinnetalon henkeen, kertoo arkkitehti Matti Kuittinen arkkitehtitoimisto Kombista.’’

20187_53759.jpg

Liukuva väliovi mahdollistaa esteettömän asumisen

Liune-oviratkaisussa oviaukkoon ei tule kynnystä, joten liikkuminen on vaivatonta. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Siksi Liune soveltuu yhtä hyvin niin lapsiperheelle kuin seniorikotiinkin.

’’Toteutimme helsinkiläisen Antinkodin palvelutalon uudet, esteettömät kylpyhuoneet, joihin tuli tilaa säästävät Liune-ovet ja elementtirakenteet. Kylpyhuoneen käytön ja kulkemisen helppous tukevat asukkaita ja potilaita mahdollisimman suureen omatoimisuuteen. Tällä on suuri merkitys kunnon säilymisessä ja toipumisessa, kuvailee esteettömät ja vaivattomasti rakennettavat Gaius-kylpyhuoneet suunnitelleen Väinö Korpinen Oy:n toimitusjohtaja Leena Mäki.’’

20187_53760.jpg

Mitoitustaulukko

20187_53762.jpg

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Aulis Lundell Oy
Talo
väliovi
sisätilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82790.jpg
Uusi materiaali on otettu käyttöön väli­ovissa - tervetuloa tulevaisuuteen
Olet varmasti jo kuullut CLT-taloista. CLT:tä on käytetty talon rakenteissa, muun muassa ylä- ja alapohjassa, kaiteissa, väliseinissä sekä terasseilla. CLT on saavuttanut suosiota hyvin paloa kestävänä, erittäin lujana ja jäykkänä sekä ominaisuuksiinsa nähden kevyenä rakennuslevynä.Nyt CTL on jalostettu myös välioviin!
20227_79105.jpg
Kolme ratkaisua tilaongelmiin
Mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Seinän sisään liukuvia Liune-ovia käytetään kasvavissa määrin vakioratkaisuna uudis- ja korjausrakentamisessa. Kun ovi liukuu piiloon seinän sisään, jää koko seinäpinta vapaaksi sisustukselle, eikä kääntyviä ovia tarvitse väistellä.Esittelemme nyt kolme tälle ajalle tyypillistä tapausta, jossa korjausrakennusprojektin yhteydessä asennettava Liune-ovi vapauttaa tilaa viihtyisälle asumiselle ja toimivalle arjelle.
pesuhuoneen ja wc:n välinen ovi on huurrettu liukuovi
Liune Door liukuovet – extraneliöitä asumiseen
Liune on kotimainen liukuovikokonaisuus, jossa ovilevy liukuu seinärakenteen sisään. Ovi ei ole enää koskaan tiellä! Yksi Liune-ovi antaa tilaa asumiseen 1-3 m2 ja laaja ovimallisto saa sisustajan mielikuvituksen lentoon.Liune on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativalle sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja.Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Siksi Liune soveltuu yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiinkin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20215_70611.jpg
Ovi-, ikkuna- ja lasijulkisivurakentajille uusi sertifikaatti hintakeskeisyyttä taklaamaan
Suomen metallirakenneyhdistyksen SMRY:n sertifikaatti on ensimmäinen alallaan. Se on tarkoitettu ovi-, ikkuna- ja lasijulkisivurakentajille.
20204_63785.jpg
Mitkä ominaisuudet edesauttavat männyn käyttöä sisätiloissa?
Varjossa viihtyvä alueiden valtaajaKuusella on osa kulttuuriperinteessämme. Kuusta on pidetty toisaalta uhkaavan synkkänä, mutta taas toisaalta suojaavana. Synkkä hahmo pimeässä, mutta suojana esimerkiksi sateella. Kuusta tuodaan sisälle talven pimeimpänä aikana esimerkiksi joulukuuseksi samalla tuoden toivoa ja vihreyttä. Hautausmailla taas kuusenhavuja on käytetty arkun ja haudan koristeena symboloimassa ikuisuutta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton