Rännit kuntoon kotona ja mökillä

Hallittu sadeveden poisto on tärkeää niin omakotitaloissa kuin kesämökeilläkin. Sadevesijärjestelmän puuttuminen näkyy selkeästi missä tahansa rakennuksessa. Myös terassit kärsivät sadevesien tippumisesta katon lappeelta suoraan maahan tai terassille. Sadevesijärjestelmän tehtävä on johtaa katolle satava vesi pois talon läheisyydestä. Toimiva sadeveden poisto onkin välttämätön talon arvon säilyttämiseksi.

Toimiva sadeveden poisto on välttämätön talon arvon säilyttämiseksi.Toimiva sadeveden poisto on välttämätön talon arvon säilyttämiseksi.

Selkeät merkit rännien puuttumisesta

Monesti saattaa olla, että sadevesijärjestelmä, kattoturvatuotteet, tikkaat sekä hätäpoistumistiet jäävät pitkäksi aikaa asentamatta vaikka muuten rakennus olisikin jo valmis. Viimeistään siinä vaiheessa, kun talon edustalle rakennetaan terassi, sadevesijärjestelmän tarve tulee selkeäksi. 

Sadevedet tummentavat ikävästi julkisivun hirsiä ja lautoja, jos rännit puuttuvat. Terassissa erottuu usein selkeänä nauha, johon räystäältä on pudonnut vesi. Terassin kohdalla olevat hirsilamellit sekä laudat voivatkin olla vaarassa tuhoutua, jos rännejä ja kouruja ei asenneta. Rännien asennuksen yhteydessä kannattaa asentaa myös puuttuvat hätäpoistumistiet ja tikkaat.

Sadevesijärjestelmä Arvo

Vesivek Arvo sopii moniin olosuhteisiin. Kouruihin kertyy vuoden aikana kaikenlaista roskaa puista. Roskat pääsevät sadeveden mukana sujuvasti kourua pitkin alas, koska paikanpäällä profiloitava kouru ajetaan oikeaan mittaan ja tällöin voidaan välttää turhat saumakohdat. Kun vuosittain kourut tarkistetaan ja puhdistetaan, ulkopuoliset kourun kannakkeet eivät estä niiden puhdistamista.

Sadevesijärjestelmän materiaali on alumiinia, joten se ei ruostu ainakaan seuraavan 100 vuoden aikana. Kouru on syvä, joten sadeveden ei pitäisi roiskua kouruista yli. Kourujen asennuksen jälkeen ei enää välttämättä tiedä sataako ulkona vai ei. Ennen sadeilma on saatettu huomata räystäältä tippuvasta vedestä.

Hallittu sadeveden poisto on tärkeää niin omakotitaloissa kuin kesämökeilläkin.Hallittu sadeveden poisto on tärkeää niin omakotitaloissa kuin kesämökeilläkin.

Viimeistelty ilme

Sadevesijärjestelmän, hätäpoistumisteiden sekä tikkaiden asentamisen jälkeen mikä tahansa kiinteistö on ilo silmälle.

Arvo sadevesikourun ominaisuudet

  • Uusi design vähentää veden valumista kourun kylkeä pitkin
  • Ulkopinnaltaan likaantumaton, ei valumajälkiä
  • Syvemmän profiilinsa ansiosta vettä mahtuu suurempi määrä
  • Paikanpäällä profiloitava kouru ajetaan oikeaan mittaan jotta voidaan välttää turhat saumakohdat
  • Korroosionkestävä alumiinimateriaali, 100v. puhkiruostumattomuustakuu
  • Ulkopuoliset, supersäänkestävät kourunkannakkeet – puhdistus on helppoa
  • Polttomaalatulle alumiinille myönnämme 100 vuoden puhkiruostumattomuus takuun
  • Arvo on pitkän kehitystyön laadukas tulos
Uusi design vähentää veden valumista kourun kylkeä pitkin.Uusi design vähentää veden valumista kourun kylkeä pitkin.

Jätä yhteydenottopyyntö sadevesijärjestelmästä:


 
Julkaistu
9.8.2016