Kolmiulotteinen pintakäsittely vuolukivitakkaan

Tulikiven takat saivat syksyllä 2016 uuden ja ilmeikkään pintakäsittelyn - Grafian. Kolmiulotteiset haptiset pinnat ovat lisänneet suosiotaan muotoilussa. Tuntoaistia herättelevään käsittelyyn pääsee tutustumaan Tulikiven kolmessa varaavassa takassa: Vasa Grafiassa, Valkia Grafiassa sekä Sarmi Grafiassa.

Sarmi GrafiaSarmi Grafia

Luovuttavat lämpöä pitkään

Vuolukivi on erinomainen materiaali takkoihin, sillä se varaa ja johtaa lämpöä erinomaisesti pinnan tulematta kuitenkaan tulikuumaksi. Varaavan takan tasaisena säteilynä luovuttama lämpö on miellyttävää kaikkialla asunnossa.

– Varaavan takan säteilylämpö lämmittää ihmisten lisäksi talon rakenteet ja huonekalut, ja pitää lisäksi kosteuden ja homeen poissa. Kahden tunnin lämmityksellä varaava takka luovuttaa lämpöä jopa 24 tunnin ajan. Huoneilma säilyy raikkaana, sillä varaava takka ei puhalla kuumaa ilmaa ulos, mikä saa huoneilman kiertämään. Säteilylämpö ei nostata pölyä ilmaan, Tulikiven kotimaan myyntijohtaja Markku Prättälä toteaa.

Palamisen tapahtuessa tehokkaasti, kuluu polttopuuta vain vähän ja klapit palavat puhtaasti. Grafia-takkojen hyötysuhde on 84-86 prosenttia mallista riippuen. Tulikiven takat alittavatkin maailman tiukimmat tulisijoille asetetut päästönormit.

Uutuus pintakäsittely Grafia

Vasa-, Valkia- ja Sarmi-takkojen modernin muotoilun pariksi sopii erinomaisesti Grafia-vuolukivipinnan karheus. Pääosassa on materiaali, eläväpintainen vuolukivi. Kiveen tehty käsittely häivyttää takan pinnan kivijakoa.

– Vuolukivi on luonnostaan mattamaisen sileän ja jopa saippuaisen tuntuinen kivilaji. Grafia-pintakäsittelyllä vuolukiven pintaan saadaan uudenlaista tekstuuria ja rosoisuutta, niin kuin kallion pinnassa. Menetelmä tuo kivilajin värierot kauniisti esiin: vuolukiven väri vaihtelee harmaan eri sävyissä, kertoo Prättälä.

Tulikivellä on pitkä kokemus vuolukiven jalostamisesta, sillä Suomen suurimmat vuolukiviesiintymät sijaitsevat yrityksen kotiseudulla Juuassa. Kivilajin talkkipitoisuus tekee vuolukivestä helposti työstettävää, joten siihen voidaan toteuttaa sekä tunto- että näköaistiin vetoavia kuviointeja ja urituksia.

– Näytimme ennakkoon maistiaisia uudesta pintakäsittelystä Veronan tulisijamessuilla helmikuussa 2016, ja vastaanotto oli todella innostunut. Kansainvälinen kiinnostus uutta moniulotteista vuolukivipintaa kohtaan oli suurta. Trendit suosivat vuolukiveä, joten voi olla, että vuolukivi lähtee seuraavana marmorin kaltaiseen nosteeseen, paljastaa Prättälä.

Vuolukivitakalla mukavaa ja tasaista lämpöä. Vuolukivitakalla mukavaa ja tasaista lämpöä.Kiveen tehty Grafia-käsittely häivyttää takan pinnan kivijakoa.Kiveen tehty Grafia-käsittely häivyttää takan pinnan kivijakoa.

Millaisia ovat Vasa, Valkia ja Sarmi?

Mitoiltaan pienin uutuustakka on Vasa Grafia, jossa on neliskulmainen lasiluukku. Hieman leveämmässä Valkia Grafia -takassa on vaakasuuntainen, suorakaiteen muotoinen lasiluukku. Valkia-takkaa on saatavana vuolukivipinnan lisäksi myös muilla pinnoilla: Valkia Nammissa verhoilu on keraamista laattaa, Valkia Kide -takassa on kidemäinen Figure-pinta, Valkia Aalto -takassa aaltomainen Figure-pinta ja Valkia HSI -mallissa uritettu vuolukivipinta. Kookkain uutuusmalli on Sarmi Grafia, jolle ominaisilmettä antaa korkea, pystymallinen lasiluukku.

Vasa Grafia, Valkia Grafia ja Sarmi Grafia ovat varsinaisia teholämmittäjiä. Niihin voi asentaa lisävarusteena myytävän P10-pellettipaketin, jolloin niissä voi polttaa klapien ohella myös pellettejä. Lisäksi Sarmi Grafian voi halutessaan kytkeä osaksi vesikiertoista lattialämmitystä Tulikiven W10-lämmönsiirrinpaketilla. Näin jopa puolet takan lämmöstä voidaan hyödyntää vesikiertoiseen lattialämmitykseen ja käyttöveden lämmitykseen. Samalla takan lämmityskausi pitenee, koska siirtimet jäähdyttävät takan pintaa ja vähentävät huoneisiin säteilevän lämmön määrää.

Vasa Grafia, Valkia Grafia ja Sarmi GrafiaVasa Grafia, Valkia Grafia ja Sarmi Grafia

Lisätietoja takoista

Valkia Grafia
Mitat: korkeus 1485 mm, leveys 1120 mm, syvyys 520 mm, paino 1460 kg

Vasa Grafia
Mitat: korkeus 1485 mm, leveys 900 mm, syvyys 500 mm, paino 1200 kg

Sarmi Grafia
Mitat: korkeus 1770 mm, leveys 1080 mm, syvyys 545 mm, paino 1970 kg

 

Kiinnostuitko tulisijoista? Jätä yhteydenottopyyntö tästä:

Jätä yhteydenottopyyntö vuolukivitulisijoista

Jätä yhteydenottopyyntö keraamisista tulisijoista


 
Julkaistu
27.2.2017