Tulikiven laaja kiuasvalikoima
- Nyt saatavilla myös kaksi erilaista seinäkiuasta

Tulikivi monipuolisti ja uudisti sähkökiuasvalikoimaansa 2016 syksyllä Routa-seinäkiukaalla. Nyt sen lisäksi on tarjolla toinenkin seinäkiuas, valkoinen tai musta Halla. Sekä Routa- että Halla -kiukaan oivaltava muotoilu säästää tilaa saunassa.

Tulikiven ensimmäinen seinäkiuas, Routa, jonka oivaltava muotoilu säästää tilaa saunassa.Tulikiven ensimmäinen seinäkiuas, Routa, jonka oivaltava muotoilu säästää tilaa saunassa.

Pienet suojaetäisyydet - muhkeat löylyt

Routa-seinäkiuas jatkaa yhtenäistä pelkistettyä linjaa yhdessä muiden Tulikivi-kiukaiden kanssa. Muodoltaan superellipsin mallinen kiuas yhdistää sekä suorakaiteen että pyöreän piirteet yhteen kokonaisuuteen. Erityisen hyvin tämä muoto sopii saunaan, sillä syvyydeltään vain 30-senttinen kiuas vie vain vähän tilaa löylyhuoneessa.

Routa-kiukaan pienet suojaetäisyydet helpottavat kiukaan sijoittelua löylytilaan. Kiukaan pinta ei kuumene polttavan kuumaksi, joten lauteiden asennus kiukaan lähelle onnistuu. -Suojaväli lauteisiin on nimittäin pienimmillään vain 20 mm ja seinään 50 mm.

Kiukaan vastukset on sijoitettu siten, että pienistä ulkomitoista huolimatta kivitila on suuri. Ulkopinnan vaakauritettu vuolukiviverhoilu avittaa pehmeiden ja kosteiden löylyjen syntymistä. Verhoilu nimittäin varaa lämpöä itseensä ja luovuttaa sitä pitkään. Lämpöä varaavan vuolukiviverhoilun etuna on myös saunatilan kuivatus saunomisen jälKeen - hiljalleen luovutettu lämpö kuivattaa saunan lauteet sekä muut puuosat.

Vaihtoehtona Halla

Siinä, missä Roudan ulkokuori on valmistettu vaakauritetusta vuolukivestä, on Hallan ulkopinnan materiaaliksi valittu maalattu metalli. Värivaihtoehtoina ovat valkoinen ja musta. Sisärungoltaan nämä kaksi Tulikiven seinäkiuasmallia ovat samanlaisia. Kummassakin mallissa tehokas ilmankierto erillisen sisärungon ja verhoilun välissä mahdollistaa pienet suojaetäisyydet.

Uusien seinäkiukaiden vastukset on sijoitettu aivan uudelleen verrattuna perinteisiin sähkökiukaisiin. Hallan ja Roudan päätyjen kaarivastukset varmistavat löylyhuoneen energiatehokkaan lämmityksen haluttuun lämpötilaan, kivitilan keskellä olevan vastuksen huolehtiessa leppoisista löylyistä. Suhteellisen pienestä koostaan huolimatta, mahtuu näihin kiukaisiin jopa 35 kilon kivimäärä, joten miellyttävä löylynautinto on taattu.

Kummastakin kiuasmallista on saatavilla kahta eri mallia:

 • Perinteinen mekaanisella ohjauksella varustettu, jossa säätimet on sijoitettu käyttäjäystävällisesti hyvälle korkeudelle helposti käytettäväksi. Mekaanisella ohjauksella varustetun kiukaan kätisyys on myös vaihdettavissa. 
 • Elektroninen malli, jota ohjataan käyttämällä tyylikästä Touch Screeniä. Tätä lasipintaista ohjainta on saatavilla sekä valkoisena että mustana. Ohjain on sijoitettavissa oman maun mukaisesti joko märkätilaan tai löylyhuoneeseen. Elektroninen kiuas on mahdollista yhdistää KNX-automaatioon, jolloin myös etäkäynnistys releen avulla on mahdollinen. 

Lisävarusteena elektroniseen kiukaaseen:

 • Ovikytkin järjestelmä - etäkäytössä hyödynnettäväksi
 • Kivitilan erillinen säätö, jolloin voidaan varmistaa juuri haluttu löylyn voimakkuus.

Tietoja kiukaista

Routa ja Halla:

 • Mitat: korkeus 600 mm, leveys 500 mm, syvyys 300 mm.
 • Saatavana kolmea eri teholuokkaa 9, 6, ja 4,5 kilowattia.
 • Saunan tilavuus 3-13 kuutiometriä riippuen kiukaan teholuokasta.
 • Saatavana manuaalinen tai elektorinen ohjaus
 • Verhoiluna Roudassa vaakauritettu vuolukivi, Hallassa maalattu metalliverhoilu (värit valkoinen ja musta).
 • Kivitilaan mahtuu 35 kiloa kiviä.
 • Pienet suojaetäisyydet.

Kiinnostuitko, jätä yhteydenottopyyntö:


 
Julkaistu
17.4.2017