• Etusivu
  • Rakentaminen

Tutustu ryhdikkääseen Honka Markkiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Julkaistu 20.07.2016
20167_47055.jpg

Honka Markin keskiössä on perheen yhteiset, tupamaiset tilat, joissa perhe voi viettää aikaa yhdessä.

Vuoden 2016 Asuntomessuille Seinäjoelle nousi Honkarakenteen moderni ja lämminhenkinen hirsiomakotitalo Honka Markki. Nelihenkiselle perheelle suunniteltu kaksikerroksinen koti on nykyaikainen tulkinta pohjalaisesta rakennusperinteestä suojaisine sisäpihoineen.

Perinteitä kunnioittaen -kuitenkin rohkeasti moderni

Kodin pihapiiri muodostuu näyttävästä ja kapealinjaisesta päärakennuksesta sekä tunnelmallisesta pihasaunasta ja autokatos-varastosta. Rakennusten muodostamalla sisäpihalla on suojaisaa tilaa rentoutumiseen sekä yhdessäoloon. Tontti itsessään sijaitsee Kyrkösjärven tuntumassa tarjoten tuleville asukkailleen upeat näköalat ympäröivään luontoon.

Arkkitehti SAFA Anssi Lassilan, OOPEAA-arkkitehtitoimisto, suunnittelema Talo Markki on muodoltaan sekä selkeä että yksinkertainen. Rakennuksen muotokieli ja mittasuhteet noudattavat ryhdikkäitä ja kapeapäätyisiä pohjalaistaloja. Honka Markki ammentaakin inspiraatiota pohjalaisesta rakennusperinteestä antaen sille kuitenkin nykyaikaisen tulkinnan. Modernia lisää tuo kuitenkin julkisivujen ikkuna-aukotus sekä deltaljointi - yksityiskohdat ovat harkittuja sekä vähäeleisiä luoden tilaa kokonaisuudelle.

" Perinteestä ei kopioida vaan jalostetaan uutta.

Arkkitehti SAFA Anssi Lassila

SAFA-arkkitehti Anssi Lassila. Kuva Mikko Virta
SAFA-arkkitehti Anssi Lassila. Kuva Mikko Virta

Honka Markki esittelee uuden ja urbaanin malliston

Honka Markki -malliston suunnittelija Anssi Lassila tunnetaan puurakentamisesta. Lassila on suunnitellut mm. Kärsämäen paanukirkon vuonna 2004 ja Puukuokka-puukerrostaloja Jyväskylän Kuokkalaan. Honkarakenteelle oli siis luonnollista kutsua hänet suunnittelemaan uutta talomallistoa.

Honka Markin arkkitehtuuri sulautuu niin kaupunki- kuin maaseutumiljööseenkin. Mallisto on mitoitettu soveltumaan monenlaisiin elämäntilanteisiin, sillä malliston kokohaitari on 110-185 m².

Rungoksi mallistoon on valittu luonnollisesti hengittävä painumaton hirsirunko, joka antaa arkkitehtuurilla uusia mahdollisuuksia ja sallii muiden materiaalien yhdistämisen omien mieltymysten mukaisesti. Lisäksi Markki-mallistossa on käytetty innovatiivista nollanurkkateknologiaa, jossa hirret liittyvät toisiinsa rakenteen sisään sijoitetulla lohenpyrstöliitoksella.

Voit ladata itsellesi esitteen Honka Markki -talomallistosta tästä!

Tämä koti on tehty kestämään aikaa ja elämää. Markki-mallisto tarjoaa ratkaisuja monenlaisiin tarpeisiin.
Tämä koti on tehty kestämään aikaa ja elämää. Markki-mallisto tarjoaa ratkaisuja monenlaisiin tarpeisiin.

Mistä nimi Markki?

Honka Markki -talomalliston pohjaratkaisuissa on avainasemassa selkeys. Näiden kotien keskiöön on valittu perheen yhteiset, tupamaiset tilat, joissa koko perhe voi viettää aikaa yhdessä. Malliston muunneltavat ratkaisut on mietitty nykyajan asukkaiden tarpeita ajatellen.

Honkarakenteen innovaatioiden, kuten painumattoman Honka Fusion -hirren sekä Nollanurkka-ratkaisun ansiosta Honka Markki -hirsitalot istuvat arkkitehtuurinsa puolesta monenlaiseen maisemaaan.

Mutta mistä nimi Markki?

Markki on alunperin ruotsalainen lainasana, joka tarkoittaa maa-aluetta. Etelä-Pohjanmaan murteella markilla tarkoitetaan omaa pihapiiriä.

Nimi on osuva, eikö?

Honka Markki tarjoaa suojaisan sisäpihan.
Honka Markki tarjoaa suojaisan sisäpihan.

Kodikasta tunnelmaa

Kodin alakertaan on sijoitettu perheen yhteiset tilat, kuten olohuone, keittiö ja ruokailutilat. Sijoittelun ansiosta muodostuukin tupamainen oleskelualue aivan talon ytimeen. Tilojen suunnittelussa on otettu huomioon myös ympärillä vallitseva luonto. Tiloista avautuu harkittuja näkymiä sekä suojaisalle pihalle että ympäröivään maisemaan.

Yläkertaan sijoittuvat perheen makuuhuoneet sekä kylpyhuone. Maisemat pääsevät oikeuksiinsa yläkerran huoneista, esimerkiksi vanhempien makuuhuoneesta on upea järvinäkymä.

Asuinrakennus yhdessä piharakennuksen kanssa rajaavat tontille suojaisan sisäpihan, jonne on sijoitettu mm. terassi. Piharakennuksessa sijaitsee vierashuone sekä saunatilat. Katettu, ilta-aurinkoon suuntautuva terassi kutsuu viettämään aikaa. Piha onkin suunniteltu talon perheen tarpeille ja elämälle sen eri tilanteissa.

Upea näköala järvelle avautuu vanhempien makuuhuoneesta.
Upea näköala järvelle avautuu vanhempien makuuhuoneesta.
Markin selkeät tilaratkaisut muuntautuvat yksilöllisten tarpeiden mukaan - huoneiden käytötarkoitusta on helppo vaihtaa.
Markin selkeät tilaratkaisut muuntautuvat yksilöllisten tarpeiden mukaan - huoneiden käytötarkoitusta on helppo vaihtaa.
Luonto tulvii sisälle suurista ikkunoista.
Luonto tulvii sisälle suurista ikkunoista.
Info

Info

Kohdetietoja

  • Asuntomessukohde numero 19
  • 6 huonetta ja keittiö, pihasauna sekä autokatos- ja varastorakennus
  • Huoneistoala 167,5 m²
  • Energialuokka C, e-luku 160

Tule Seinäjoelle tutustumaan kohteeseen!

Voit ladata itsellesi esitteen vuoden 2016 Asuntomessukohteesta tästä!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200810_13484.jpg
Rohkea aluevaltaus
Neljä suomalaista rakennusyritystä teki rohkean päätöksen toteuttaa markkinointikonseptina suomalaistyyppiset asuntomessut Kymlenossa, joka sijaitsee Pietarista 25 km koilliseen, reilun tunnin ajomatkan päässä. Messujen startti viivästyi kuukauden verran, mutta nyt messut ovat avoinna vielä marraskuun puoliväliin saakka. Alueella on kaikkiaan 26 asuntoa, joista 12 on avoinna messuvieraille.
201312_37350.jpg
Hirsirakennuksessa korkeatasoinen asuinmukavuus
Hirsi on ikivanha rakennusmateriaali, jonka käytölle on monta perusteltua syytä. Massiivipuu tasaa kodin ilmankosteutta jo luonnostaan, jolloin huoneilma ei ole liian kuiva tai kostea. Tuloksena on terveellinen koti, jossa on hyvä sisäilma, miellyttävä akustiikka ja kosteusturvalliset rakenteet. Samalla hirsitalo on pitkäaikainen ja kestävä valinta myös tuleville polville.Tutustu Hongan laajaan valikoimaanJätä yhteydenottopyyntö Hongan edustajalle
201312_37422.jpg
Hirrestä unelmiesi koti suunnittelupalvelun avulla
Moderni vai perinteinen? Valmiilta markkinoilta ei aina löydy juuri sitä omaa unelmien kotia –mikä silloin avuksi? Suunnittelupalvelun avulla saat luotua haaveidesi kodin yhdistelemällä eri malleja tai kokonaan oman ja täysin uniikin, juuri itsesi näköisen kodin. Haaveilu on siis sallittu.Suunnittelun lähtökohtana on yleensä omien yksilöllisten tarpeiden kartoitus. Perheen koko, harrastusten vaatimat tilatarpeet ja rakennuspaikan tuomat mahdollisuudet. Kun teet suunnittelusopimuksen Honka-myyjän luona, voit olla varma että perheesi koti on yksilöllinen ja tarpeitanne vastaava pitkäikäinen koti.Tutustu Honka-hirsitalojen laajaan valikoimaan
20086_11628.jpg
Yyterin Villat golfarille, motoristille ja lintubongarille
Yyterin VillatLoma-asuntomessujen oheiskohteena Yyterin dyynien läheisyydessä on kolme Kastelli-talojen Yyterin Villaa, jotka ovat alku 41 huvilan lomakylälle. Nämä kolme villaa ovat pohjaltaan samanlaisia. Alakerrassa on kaksi erillistä kahden hengen makuuhuonetta heti sisääntulon molemmin puolin. Valoisan korkean oleskelutilan yhteydessä on keittiö. Puustellin tammen väristen keittiökaappien pelkistetyn moderni linja pitkine vetimineen luo rauhallisen taustan. Pesuhuoneen ja saunan lisäksi on erillinen wc. Saunaan pääsee tyylikkään harmaan lasioven kautta. Vaaleat pyöristetyt lauteet voi koota pystyyn siivousta varten. Wc:n lavuaari on hauska kulmaratkaisu. Nukkumaparvelle johtavat kunnon portaat.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Sateella valu?
Kysymys:Minkälaisia suojaustoimenpiteitä pitää tehdä, jos anturan valu tehdään sateella tai valun jälkeen alkaa sade? Entä harkkomuurauksessa? Laastihan notkistuu, jos laastikärryihin sataa.
20235_81915.jpg
Näin kattoremontista saatiin stressitön kiireisen vauva-arjen keskellä
Harri ja Johanna Hämäläinen asuvat perheineen Sastamalan Karkussa vuonna 1991 rakennetussa tiilitalossa, jonne perhe muutti vuonna 2012. Syksyllä 2022 alkoi kattoremontti kolkutella mielissä. Alkuperäisen tiilikatteen päälle oli levittäytynyt sammal ja näytti siltä, että aluskatekin veteli viimeisiään.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton