Tutustu ryhdikkääseen Honka Markkiin

Vuoden 2016 Asuntomessuille Seinäjoelle nousi Honkarakenteen moderni ja lämminhenkinen hirsiomakotitalo Honka Markki. Nelihenkiselle perheelle suunniteltu kaksikerroksinen koti on nykyaikainen tulkinta pohjalaisesta rakennusperinteestä suojaisine sisäpihoineen.

Honka Markin keskiössä on perheen yhteiset, tupamaiset tilat, joissa perhe voi viettää aikaa yhdessä.Honka Markin keskiössä on perheen yhteiset, tupamaiset tilat, joissa perhe voi viettää aikaa yhdessä.

Perinteitä kunnioittaen
-kuitenkin rohkeasti moderni

Kodin pihapiiri muodostuu näyttävästä ja kapealinjaisesta päärakennuksesta sekä tunnelmallisesta pihasaunasta ja autokatos-varastosta. Rakennusten muodostamalla sisäpihalla on suojaisaa tilaa rentoutumiseen sekä yhdessäoloon. Tontti itsessään sijaitsee Kyrkösjärven tuntumassa tarjoten tuleville asukkailleen upeat näköalat ympäröivään luontoon.

Arkkitehti SAFA Anssi Lassilan, OOPEAA-arkkitehtitoimisto, suunnittelema Talo Markki on muodoltaan sekä selkeä että yksinkertainen. Rakennuksen muotokieli ja mittasuhteet noudattavat ryhdikkäitä ja kapeapäätyisiä pohjalaistaloja. Honka Markki ammentaakin inspiraatiota pohjalaisesta rakennusperinteestä antaen sille kuitenkin nykyaikaisen tulkinnan. Modernia lisää tuo kuitenkin julkisivujen ikkuna-aukotus sekä deltaljointi - yksityiskohdat ovat harkittuja sekä vähäeleisiä luoden tilaa kokonaisuudelle.

” Perinteestä ei kopioida vaan jalostetaan uutta.

Arkkitehti SAFA Anssi Lassila

SAFA-arkkitehti Anssi Lassila. Kuva Mikko VirtaSAFA-arkkitehti Anssi Lassila. Kuva Mikko Virta

Honka Markki esittelee uuden ja urbaanin malliston

Honka Markki -malliston suunnittelija Anssi Lassila tunnetaan puurakentamisesta. Lassila on suunnitellut mm. Kärsämäen paanukirkon vuonna 2004 ja Puukuokka-puukerrostaloja Jyväskylän Kuokkalaan. Honkarakenteelle oli siis luonnollista kutsua hänet suunnittelemaan uutta talomallistoa.

Honka Markin arkkitehtuuri sulautuu niin kaupunki- kuin maaseutumiljööseenkin. Mallisto on mitoitettu soveltumaan monenlaisiin elämäntilanteisiin, sillä malliston kokohaitari on 110-185 m².

Rungoksi mallistoon on valittu luonnollisesti hengittävä painumaton hirsirunko, joka antaa arkkitehtuurilla uusia mahdollisuuksia ja sallii muiden materiaalien yhdistämisen omien mieltymysten mukaisesti. Lisäksi Markki-mallistossa on käytetty innovatiivista nollanurkkateknologiaa, jossa hirret liittyvät toisiinsa rakenteen sisään sijoitetulla lohenpyrstöliitoksella.  

Voit ladata itsellesi esitteen Honka Markki -talomallistosta tästä!

Tämä koti on tehty kestämään aikaa ja elämää. Markki-mallisto tarjoaa ratkaisuja monenlaisiin tarpeisiin.Tämä koti on tehty kestämään aikaa ja elämää. Markki-mallisto tarjoaa ratkaisuja monenlaisiin tarpeisiin.

Mistä nimi Markki?

Honka Markki -talomalliston pohjaratkaisuissa on avainasemassa selkeys. Näiden kotien keskiöön on valittu perheen yhteiset, tupamaiset tilat, joissa koko perhe voi viettää aikaa yhdessä. Malliston muunneltavat ratkaisut on mietitty nykyajan asukkaiden tarpeita ajatellen. 

Honkarakenteen innovaatioiden, kuten painumattoman Honka Fusion -hirren sekä Nollanurkka-ratkaisun ansiosta Honka Markki -hirsitalot istuvat arkkitehtuurinsa puolesta monenlaiseen maisemaaan.

Mutta mistä nimi Markki?

Markki on alunperin ruotsalainen lainasana, joka tarkoittaa maa-aluetta. Etelä-Pohjanmaan murteella markilla tarkoitetaan omaa pihapiiriä.

Nimi on osuva, eikö?

Honka Markki tarjoaa suojaisan sisäpihan.Honka Markki tarjoaa suojaisan sisäpihan.

Kodikasta tunnelmaa

Kodin alakertaan on sijoitettu perheen yhteiset tilat, kuten olohuone, keittiö ja ruokailutilat. Sijoittelun ansiosta muodostuukin tupamainen oleskelualue aivan talon ytimeen. Tilojen suunnittelussa on otettu huomioon myös ympärillä vallitseva luonto. Tiloista avautuu harkittuja näkymiä sekä suojaisalle pihalle että ympäröivään maisemaan.

Yläkertaan sijoittuvat perheen makuuhuoneet sekä kylpyhuone. Maisemat pääsevät oikeuksiinsa yläkerran huoneista, esimerkiksi vanhempien makuuhuoneesta on upea järvinäkymä.

Asuinrakennus yhdessä piharakennuksen kanssa rajaavat tontille suojaisan sisäpihan, jonne on sijoitettu mm. terassi. Piharakennuksessa sijaitsee vierashuone sekä saunatilat. Katettu, ilta-aurinkoon suuntautuva terassi kutsuu viettämään aikaa. Piha onkin suunniteltu talon perheen tarpeille ja elämälle sen eri tilanteissa.

Upea näköala järvelle avautuu vanhempien makuuhuoneesta.Upea näköala järvelle avautuu vanhempien makuuhuoneesta.
Markin selkeät tilaratkaisut muuntautuvat yksilöllisten tarpeiden mukaan - huoneiden käytötarkoitusta on helppo vaihtaa.Markin selkeät tilaratkaisut muuntautuvat yksilöllisten tarpeiden mukaan - huoneiden käytötarkoitusta on helppo vaihtaa.
Luonto tulvii sisälle suurista ikkunoista.Luonto tulvii sisälle suurista ikkunoista.

Kohdetietoja

  • Asuntomessukohde numero 19
  • 6 huonetta ja keittiö, pihasauna sekä autokatos- ja varastorakennus
  • Huoneistoala 167,5 m²
  • Energialuokka C, e-luku 160

Tule Seinäjoelle tutustumaan kohteeseen! 

Voit ladata itsellesi esitteen vuoden 2016 Asuntomessukohteesta tästä!


Kiinnostuitko?


 
Julkaistu
25.7.2016