Ihanaa valoa kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneen valaistusta suunniteltaessa seinien materiaaliin ja väriin tulee kiinnittää erityistä huomiota, sillä pesutiloissa on usein paljon heijastavia pintoja, jolloin häikäisy voi muodostua ongelmaksi.

Hyvin suunniteltu kokonaisuus ja oikeanlainen valo auttaa luomaan tilaan rentouttavan tunnelman. Tausta- ja peilivalaistuksella on tässä iso rooli. Tummat pinnat imevät valoa ja ne on siksi valaistava voimakkaammin.

Kattoon upotetut valaisimet tulee kohdistaa siten, että valo virtaa tilaan viistosti ja häikäisemättä peilin kautta. Peilin yhteydessä olevan valon osalta on hyvä huomioida, että valon värilämpötila on kirkas sekä värintoistoindeksi korkea, jolloin iho näyttäytyy peilikuvassa luonnollisen värisenä.

Hyvin suunniteltu kokonaisuus ja oikeanlainen valo auttaa luomaan tilaan rentouttavan tunnelman.Hyvin suunniteltu kokonaisuus ja oikeanlainen valo auttaa luomaan tilaan rentouttavan tunnelman.

Turvallisuus ennen kaikkea; huomioi IP-luokitus

Koska kylpyhuoneessa käytetään sekä sähköä että vettä, turvallisuusseikat ovat tärkeitä. Valaistusta valittaessa tulee varmistaa tarvittava kotelointiluokka sekä vaadittavat etäisyydet vesipisteistä (vähintään IP44).

ipluokat2
ipluokat

Ocean on tyylikäs ja käytännöllinen

Ocean-sarja tarjoaa kattavan valikoiman kylpyhuoneisiin ja muihin tiloihin, joissa vaaditaan kostean tilan suojausluokitusta. Peilivalaisimessa on säädettävä varsi ja kolminkertainen suurennus.

Plafondi on hyvä yleisvalaisin. Se antaa runsasta ja tasaista valoa valaisten koko kylpyhuoneen. Voit valita kahdesta ajattomasta mallista joko suorakaiteen ja pyöreän muodon. Peilivalaisin on oiva apu esimerkiksi meikatessa; sen suurentavan peilin edessä näet tarkasti kasvojesi jokaisen kohdan.

 

Ocean-sarjan valaisimia.Ocean-sarjan valaisimia.

Sopiva alasvalo kaikkiin käyttötarkoituksiin

Huomaamattomat pinta- tai uppoasennettavat alasvalot ovat tyylikäs ratkaisu kodin eri käyttökohteisiin. Airamin alasvalomallistossa on sopivia malleja kohde- ja yleisvalaistukseen sisätiloissa kuin myös kosteisiin tiloihin sekä kylpyhuoneessa että ulkotiloissa.

Uppoasennettavien valaisinten litteä rakenne on otollinen ja helppo valinta erilaisiin seinä- ja kattorakenteisiin. Kuumenevien halogeenilamppujen sijaan led-alasvalot tarvitsevat asennustilaa vain muutamia senttejä.

Valaisimien sijoittelua kannattaa miettiä tarkoin. Kiinteät valaisimet on parempi sijoittaa niin, etteivät ne rajoita esim. kalusteiden sijoittelua.

Suojausluokka IP44 mahdollistaa valaisimen asennuksen ja käytön sekä märkätiloissa että ulkona. IP23 ilmentää roisketiivistä sisäkäyttöön tarkoitettua valaisinta.

Mini Led Panel on erinomainen valinta kuivaan tai kosteaan sisätilaan. Tehokas, 800 lumenin led-alasvalosarjan neliö tai pyöreä minipaneeli sopii monipuoliseen kodin yleisvalaistukseen.  

 

Suojausluokka IP44 mahdollistaa valaisimen asennuksen ja käytön sekä märkätiloissa että ulkona.Suojausluokka IP44 mahdollistaa valaisimen asennuksen ja käytön sekä märkätiloissa että ulkona.
 
Julkaistu
15.8.2016