ISODRÄN - Salaojittava lämmöneriste ja kosteuseristys maanvastaisiin rakenteisiin

Nykypäivän rakentamisessa ei enää suunnitella vain materiaalikustannuksiltaan edullisia tai totuttuja ratkaisuja, vaan panostetaan laatuun ja pitkäikäisyyteen. Kokonaiskustannukset ja lopputulos ratkaisevat. Rakentaminen ilman reklamaatioita on kaikkien kannalta järkevämpää.

Isodrän-levy on markkinoiden edistyksellisin kosteuden estämiseen ja siirtämiseen sekä lämmöneristämiseen tehty tuote. Isodrän-levyä on vaikea vertailla mihinkään muuhun saatavilla olevaan ratkaisuun. Monikäyttöisyytensä ja ominaisuuksiensa ansiosta Isodrän on eri sarjassa kuin perinteiset eristelevyt.

Koska kosteussuojaus, salaojitus, kapillaarikatkaisu sekä lämmöneristys täytyy kuitenkin tehdä, niin miksi niitä ei tehtäisi yhdellä tuotteella? Sitä varten Isodrän on olemassa. Se on varmatoiminen kokonaisratkaisu.

ISODRÄN® -levy koostuu yhteen liimatuista, 5-10 mm kokoisista pyöreistä EPS-solumuovipalloista.ISODRÄN® -levy koostuu yhteen liimatuista, 5-10 mm kokoisista pyöreistä EPS-solumuovipalloista.

Miksi Isodrän?

 • vedeneristysjärjestelmä
 • lämmöneristys, salaojittava lämmöneriste
 • pystysalaojarakenne
 • siirtää kastepisteen ulos rakenteesta
 • kapillaarikatko
 • radonrakenne
 • kuivattaa rakenteen

ISODRÄN-LEVY on hyvä ja taloudellinen kokonaisratkaisu

Isodrän-levy koostuu bitumilateksiemulsiolla pinnoitetuista ja yhteen liimatuista, pyöreistä 5-10 mm EPS-solumuovipalloista, joilla on kokonsa ja tasalaatuisuutensa vuoksi hyvä lämmöneristyskyky. Erikoisliima suojaa palloja vettymiseltä. Isodrän -levyt valmistetaan painemuottitekniikalla.

Tasaisesta rakenteesta ja suuresta huokostilavuudesta johtuen levy päästää kosteuden ja vesihöyryn lävitseen ja varmistaa rakenteiden nopean kuivumisen. Liimakäsitellyn rakenteensa ansiosta levy puolestaan takaa tehokkaan kapillaari-ilmiön katkaisun. Yhdessä nämä kaikki ominaisuudet antavat levylle tehokkaan pysty- ja vaakasuoran salaojitusominaisuuden.

Kun rakennuksen perusmuuri ja laatta vuorataan ulkopuolelta Isodrän -levyillä, saadaan varmatoiminen ”kaikki yhdessä” -kokonaisratkaisu. Oleskelu- ja asumisviihtyvyys paranevat. Samalla säästyy lämmitysenergiaa ja -kustannuksia.

Tehokas kosteussuojaus syntyy rakenteiden ulkopuolisesta lämmöneristyksestä ja niiden hengittämis- ja
kuivumismahdollisuuksista, kapillaarisen kosteuden katkaisusta ja tehokkaasta salaojituksesta.Tehokas kosteussuojaus syntyy rakenteiden ulkopuolisesta lämmöneristyksestä ja niiden hengittämis- ja kuivumismahdollisuuksista, kapillaarisen kosteuden katkaisusta ja tehokkaasta salaojituksesta.

Kaikki tämä samassa Isodrän-levyssä:

 

 • EPS-solumuovi antaa levylle hyvän lämmöneristyskyvyn
 • Liima suojaa palloja kosteuden imeytymiseltä. ISODRÄN® -levy valmistetaan nykyisin puristamalla suoraan sopivan paksuisiksi levyiksi, millä vältetään vettyvät leikkauspinnat.
 • Liimakäsitelty EPS-pallorakenne ja suuri huokostilavuus takaavat tehokkaan kapillaari-ilmiön katkaisun.
 • ISODRÄN® -levyn runsas huokoisuus mahdollistaa rakenteiden nopean kuivumisen.
 • ISODRÄN® -levyn tasainen ja vettymätön rakenne ja suuri huokostilavuus antavat levylle tehokkaat pysty- ja vaakasuorat salaojaominaisuudet.
 • ISODRÄN® -levyn vertaamista ns. yhteen sulatettuihin salaojalevyihin tulee välttää, koska kyseisten levyjen salaojitusteho ja veden sekä kosteuden liikkuminen niissä on aivan erilaista.
 • ISODRÄN® -levyllä saat näin "kaikki yhdessä" -rakenteen, kun sitä käytetään perusmuurin ulkopuolisena kosteussuojana ja maanvaraisen laatan alla. ISODRÄN® -levy on vaivaton käsitellä ja edullinen asentaa. Kellarikerroksissa, joissa esiintyy radonkaasua, on ISODRÄN® -levyllä pystytty mittausten mukaan vähentämään merkitsevästi ilman radonpitoisuutta. Ruotsin tyyppihyväksynnät Nro 2576/93 SITAC ja 0209 SWECERT
 • ISODRÄN® -rakenne on sertifoitu salaojitus- ja vedeneristysjärjestelmäksi Suomessa VTT:n sertifkaatilla Nro. 156/01.
 • ISODRÄN® -LEVYT oikein asennettuna takaavat tehokkaan, varman ja kokonaisedullisen kosteussuojan.

Isodränin toiminta:

isodran.gif

Jätä yhteydenottopyyntö ja pyydä tarjous


 
Päivitetty
3.10.2018