Pörssisähköä tunnin tarkkuudella

Pörssisähkön hinta määräytyy sähkömarkkinoiden mukaan. Kun pörssihinta on alhaalla, se näkyy välittömästi sähkölaskullasi. Spot-tuote eli pörssisähkö on tarkoitettu asiakkaalle, joka on kiinnostunut seuraamaan sähkön hintaa ja omaa kulutusta. Sähkön hinta vaihtelee tunneittain kysynnän ja tarjonnan mukaan. Kun keskittää sähkönkäyttöä edullisiin tunteihin, voi säästää tuntuvia summia sähkölaskussa.

- Sähkönhinnan tuntivaihtelut voivat vaihdella suurestikin, mutta silti se ei tuo mitään suurta dramatiikkaa sähkölaskuun. Kesä on hyvä ajankohta kokeilla Spot-sähköä, kun hinta on alhaisempaa ja sähkönkulutus pientä, Loisteen riskienhallintapäällikkö Mauri Kuivalainen kertoo.

Mitä Spot-sähkö sitten maksaa?

Sähkön hinta muodostuu pohjoismaisen sähköpörssin Nord Pool Suomen hinta-alueen mukaan. Pörssin tuntihintaan lisätään myyjän marginaali ja kuukausittainen perusmaksu. Alla olevasta kuvasta näet toteutuneiden kuukausien keskihinnat. On kuitenkin hyvä muistaa, että laskutus perustuu aina omaan kulutukseen, eli oma kulutus x kyseisen tunnin pörssihinta, ei toteutunut kuukauden keskihinta.

- Hintataso on nyt alhaisimmillaan moneen vuoteen. Pääsyitä tähän on runsas vesitilanne Pohjoismaissa ja talouden epävarmuus johtuen koronasta. Myös tuotannossa käytettävien polttoaineiden hinnat ovat alhaiset, Mauri Kuivalainen kuvailee vallitsevaa tilannetta.

Lisää markkinatilanteesta voit lukea Loisteen Sähkömarkkinakatsauksesta
Sähkön pörssihintaa voit helposti seurata Fingridin Tuntihinta-mobiilisovelluksella. Lataa ilmainen sovellus älypuhelimeesi omasta sovelluskaupastasi. Seuraavan päivän hinta on tiedossa klo 14:00 mennessä. Loiste tarjoaa asiakkailleen myös ilmaisen Oma Energia -palvelun, jossa voi seurata omaa sähkönkulutusta.


Tee Spot-sähkösopimus tästä
 
Päivitetty
27.4.2020