Kääntyvät lauderungot helpottavat saunojan arkea

Suomalainen sauna on kovassa käytössä läpi vuoden. Saunalta vaaditaankin kestävyyttä, mukavuutta ja helppohoitoisuutta. Seinälle nousevat lauderungot täyttävät nämä vaatimukset ja tällaisen saunan puhtaana pitäminen on myös helppoa.

laude

Lauderungot saa kevyesti nostettua seinälle

KIKKA-lauderungot nousevat kevyesti seinälle ja näin lattiatilaa vapautuu muuhunkin käyttöön. Lauteiden taittaminen seinille helpottaa myös saunan puhtaana pitoa. Lisäksi lauteet kuivuvat nopeammin pystyasentoon käännettynä.

Helppo kiinnittää seinään ja pitää puhtaana

Runkomateriaali on kestävää, kevyttä, ruostumatonta ja helposti puhtaana pidettävää anodisoitua alumiinia. Nivelet tehdään ruostumattomasta teräksestä, joten lauderungot ovat lähes ikuisia. Perusrunko painaa vain seitsemän kiloa, joten se kulkee asennuspaikalle vaikka kainalossa. 

KIKKA-lauderungot on helppo kiinnittää seinän koolauksiin tai tukilautaan. Rungoissa on myös jalat, joten lauteet eivät jää roikkumaan pelkästään seinän varaan. Syvyyskokoja löytyy neljää erilaista. 

Runkomateriaali on kestävää, kevyttä, ruostumatonta ja helposti puhtaana pidettävää anodisoitua alumiinia.Runkomateriaali on kestävää, kevyttä, ruostumatonta ja helposti puhtaana pidettävää anodisoitua alumiinia.

Lauteiden lopullinen ja tarkka pituus tehdään laudepuilla. Kosken Metalli toimittaa myös mittojen mukaan tehdyt puiset laudetasot ja verhoilut. Lauteiden etureuna on aina pyöristetty ja valittavana on useita puumateriaaleja.

Noston keventäjä lauteisiin

Lauteisiin on saatavana runkojen noston keventäjä. Keventäjä toimii kaasujousi. Samaa tekniikkaa käytetään esim. autojen takakontin nostossa. Yksi keventäjä riittää maksimissaan 2,5 m pitkiin lauteisiin. Tuote on hyödyllisyysmallisuojattu.

Pakettiin sisältyy kolme erillistä runko-osaa

laude_ylhäällä

KIKKA-lauderunkopakettiin kuuluu aina 3 runko-osaa, seinäkannakkeet 3 kpl, kaideputket 2 kpl, askelmakannakkeet 2 kpl sekä säätötulpat 3 kpl. Kolmella runko-osalla voit rakentaa pisimmillään 2,5 metriä pitkät lauteet, pituus on siis säädettävissä. Pituusrajoitus on sen vuoksi, että laudelautojen jännevälit eivät jäisi liian pitkiksi.

Kaide ja ala-askelma voidaan asentaa kasausvaiheessa joko oikea- tai vasenkätiseksi. Jos lauteet ovat pidemmät kuin 2,5 m, voi pituutta jatkaa rajattomasti lisärunkoja käyttämällä. Nousu on mahdollista tehdä myös keskelle ja kaiteet molemmille sivuille laudetta. Vastaavasti kaiteen voi tehdä myös keskelle laudetta ja askelmat molempiin päihin.

Kaideputkia sekä askelmarautoja ym. voi tarvittaessa tilata myös erikseen. Myös kulmalauteet ja U-lauteet onnistuvat lisärunkoja käyttämällä.

Runkoja voidaan tarvittaessa korottaa tai madaltaa

Saunan lauteiden runkoja voi tarvittaessa madaltaa jalkoja alapäästä lyhentämällä. Vakiokorkeus on rungoilla tasaisella lattialla puuosien kanssa noin 110 cm. Runkoa korotetaan jalkojen alapäästä. Tällöin ala-askelma nousee ylemmäksi. Saatavana onkin myös lisä-askelma, jolloin nousu lauteille helpottuu, koska nousussa on kaksi askelmaa. Vanhukset suosivat tätä hyvinkin paljon sekä muuten liikuntarajoitteiset.
 

Osta Rakentaja.fi -verkkokaupasta!

20200205_144932
muokattu
kosken_metalli_2021_1024x300

Jätä yhteydenottopyyntö


 
Päivitetty
9.6.2021