Uponorin uusi Smatrix HP Parviaisen asuntomessukotiin

Asuntomessut avataan Seinäjoella ensi viikon perjantaina 8. heinäkuuta. Messualue Pruukinrantaan rakentui 34 omakotitaloa, joista yksi on paritalo. Paritalon rakennuttajat ovat Juha Haapamäki sekä Duudsoneista tuttu HP Parviainen. Hartman Koti Ankkuriin tulee Uponorilta kaikki vesi-, viemäri-, salaoja-, sadevesi- ja lämmitysputkistot sekä ilmanvaihto. Erityistä on, että paritaloon asennettiin Uponorin uusi etäohjattava lattialämmityksen ja -viilennyksen säätöjärjestelmä Uponor Smatrix Wave Plus.

Hartman Koti AnkkuriHartman Koti Ankkuri

Tyylikäs käyttökoti

Yksi messujen kantavista teemoista on pohjalaiset rakennus- ja puusepäntaidot ja sitä paritalon rakennuttajat haluavat edistää. Hartman Koti Ankkurin suunnittelu on tehty yhteistyössä rakennuttajien, Hartman Kodin arkkitehdin sekä sisustussuunnittelijan kanssa.

HP:n puheissa toistuvat usein sanat järkevä, käytännöllinen ja itselle sopiva.

- Tarkoituksena oli saada järkevä ja tyylikäs käyttökoti, joka on suunniteltu omiin tarpeisiin. Talosta tulee oman näköinen ja – tyylinen. Rakennusprojekti on aina iso ja hankkeessa lähtee helposti mopo käsistä. Budjetissa pysyminen vaatii kylmähermoisuutta, koska kaikkea pientä ja isompaa kivaa on tarjolla niin paljon, kuvailee HP.

Energiaystävälliset ja käytännölliset ratkaisut Uponorilta

Paritalon toinen rakennuttaja Juha Haapamäki on sähköalan ammattilainen. Haapamäki on osallistunut paritalon rakentamiseen, HP sen sijaan kertoi, että jättää rakennustyöt mielellään alan ammattilaisille. Haapamäki arvostaa käytännöllisyyttä ja hän painottaa, että laitteiden ja järjestelmien ohjattavuus ja helppokäyttöisyys on tärkeää.

Ensimmäisten joukossa Suomessa taloon asennettiin keväällä lanseerattu lattialämmityksen säätöjärjestelmä Uponor Smatrix Wave Plus. Se optimoi lämpötilan huonekohtaisesti ja tällä taataan paras mahdollinen asumismukavuus ja pieni energian kulutus. Turha säätäminen loppuu, kun järjestelmä tasapainottaa lämpötilan automaattisesti. Langaton Smatrix Wave Plus on helppo asentaa ja käyttää ja se sopii myös saneerauskohteisiin. U@home-etäkäyttösovelluksella lämmitystä voi hallita älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen avulla.

- Taloon tulee energiaystävälliset ratkaisut. On järkevää, että saadaan vähennettyä hukkalämpöä ja tehostettua energiankulutusta. Uudenlainen systeemi kuulostaa hienolta, kommentoi HP Parviainen.

LVI-urakoitsijana kohteessa on toiminut Uponor KOTI –jälleenmyyjä LVI-Katila Oy.

Lattiaviilennys ja -lämmitys.Lattiaviilennys ja -lämmitys.

Asuntomessujen sulkeuduttua

Kun asuntomessujen ovet sulkeutuvat elokuun 7. päivä, Ankkuri-kotikin aloittaa normaalin arkensa. Kysymykseen mitä aiot tehdä ensimmäisenä, kun asuntomessut ovat ohitse, HP:lta tulee vastaus kuin apteekin hyllyltä:

- Pakkohan se on ensimmäisenä saunaan mennä, naurahtaa selkeästi tyytyväinen rakennuttaja.

Kiinnostuneet voivat jättää yhteydenottopyynnön lattialämmityksestä Uponorille

Vesikiertoinen lattialämmitys uudisrakentajalle.

 
Julkaistu
11.7.2016