Keskuspölynimurin avulla puhdas sisäilma

Sisäilman puhtauden parantaminen ja terveyteen positiivisesti vaikuttaminen on avainasemassa Allawayn toiminnassa. Ihminen käyttää tavallisesti vuorokauden aikana noin litran ruokaa, kaksi litraa vettä, mutta vähintään 15 000 litraa ilmaa. Hengitetyllä ilmalla on siis kiistatta suuri vaikutus terveyteen. Ihminen viettää ajastaan noin 90% sisätiloissa, joten ei ole yhdentekevää myöskään minkälaista ilmaa imuri jättää jälkeensä sisätiloihin.

imurointi_ing

Tutkimuksen mukaan sisäilman huono laatu on yksi merkittävimmistä allergioita lisäävistä tekijöistä. Yli 80 miljoonaa ihmistä pelkästään Euroopassa sairastaa jonkinlaista allergiaa ja heidän määränsä kasvaa koko ajan.

Jokaisessa hengitetyssä ilmalitrassa on miljoonia terveydelle tutkitusti haitallisia pienhiukkasia, jotka tunkeutuvat syvälle keuhkoihin. Mielestämme paras tapa siivoukseen on keskuspölynimuri, jolloin imurin allergisoivia pienhiukkasia sisältävä poistoilma johdetaan pois asuituista tiloista.

Verrattuna keskuspölynimuriin perinteinen imuri on painava, kömpelö, äänekäs ja se puhaltaa hienojakoisen mikropölyn takaisin huoneilmaan, joka aiheuttaa myös sille tyypillisen tunkkaisen hajun. Pölystä vain pieni osa sijaitsee lattiapinnoilla, jonka tavallinen vedettävä imuri nostaa ulospuhallusilmallaan ilmaan ja huonetta on täten mahdotonta siivota pölyttömäksi. Poistuttaessa huonetilasta laskeutuu pöly jälleen takaisin eri pinnoille, toisin kuin keskuspölynimurilla imuroitaessa, jolloin imuroitu ilma puhalletaan ulos ja tuloksen on raikkaampi sisäilma.

Suunnittele terveellinen koti

Järjestelmän suunnittelun lähtökohtana on keskusyksikön sijoituspaikka. Sijoitustila vaikuttaa keskusyksikön valintaan. Tila voi keskusyksikkötyypistä riippuen sijaita sisätiloissa, teknisessä tilassa, varastossa tai vastaavassa. Keskusyksikkötyyppi valitaan sijoituspaikan mukaan ja keskusyksikön koko pisimmän imuputkilinjan mukaan.

Imurasiat sijoitetaan sisustus huomioiden siten, että järjestelmä kattaa kaikki siivottavat tilat. Imurointiletkun pituus on 8, 9, 10 tai metriä siivousvälinesarjan sisällöstä riippuen. Suunnittelussa kannattaa kuitenkin huomioida lisävarusteiden käyttö. Esierottelijaa varten imurasian voi asentaa lähelle tulisijaa, jolloin esierottelijaa käyttäen on mahdollista imuroida myös tuhkat takasta. Takan läheisyydessä olevaa imurasiaa voi käyttää myös rikkaimuria varten, joka on Allawayn venyvä noin metrin mittainen letku, joka venyy yli neljään metriin.

Allawayltä löytyy valikoimasta myös käyntitiedonilmaisin, jolla voidaan välittää tietoa mm. ilmanvaihtokoneen ohjaukseen. Käyntitiedon ilmaisimen avulla voidaan vaikuttaa esimerkiksi alipaineen muodostumiseen.  

Suunnittelun tueksi apua Allawayn ilmaisesta suunnittelupalvelusta: info@allaway.fi

family on floor rajattu_small

Jätä yhteydenottopyyntö!


 
Julkaistu
28.6.2016