Remonttikohteen ikkunoiden ja ovien asennus

Piklas-ikkunat voi tilata verkkokaupasta ja asentaa itse paikoilleen. Kokonaispalvelua tarvitsevan kannattaa hyödyntää Piklaksen kumppaniverkostoa, jonka kautta ikkuna- ja oviremontin saa yhdellä sopimuksella - avaimet käteen -periaatteella. Tähän kohteeseen löytyi Piklaksen kautta tuotteet ja menetelmät tuntevat asentajat.

Ikkunoiden purkutöissä haastavuutta

Kohteen ikkunoiden purkutöissä näytti aluksi olevan vähän haastavuutta, sillä sisäpuoliset levypinnat ulottuivat vanhojen karmien päälle ja naulattu tai ruuvattu karmeihin kiinni. Lisäksi molemmissa ikkunoissa oli pintamateriaalina kaakelointi, jonka alle olivat naulat ja ruuvit jääneet. Näin ollen sisäpuolelta oli pakko ajaa kaakelipinnat ensin sopivasta kohtaa poikki ja sen jälkeen vielä purkusahalla levypinta poikki aukkoa myötäillen. Tämän jälkeen itse asennus oli varsin helppo ja nopea toimenpide. Uudet ikkunat asennettiin seinän sisäpinnan tasalle ja listoitettiin. Koska kyseessä oli kosteat tilat, listoitus viimeisteltiin silikonilla tiivistämällä.

Ikkuna-aukon purkutöissä jouduttiin käyttämään lievää "väkivaltaa".Ikkuna-aukon purkutöissä jouduttiin käyttämään lievää "väkivaltaa".

Uusi ja vanha ulko-ovi

Talon olemassa olevan ulko-oven asennus olikin sitten jo nopea ja helpon näköinen työvaihe. Siinäkin sisäpuolella karmin päälle asennettu levytys aiheutti pienen lisätyön, mutta ei merkittävästi vaikuttanut asennusaikaan.

VIDEO/Esitys ei ole käytettävissä

Katso ulko-oven asennusvideo

Uusi sisäänkäynti sen sijaan oli isompi projekti, sillä ikkunan purkamisen lisäksi piti purkaa ikkunan alla oleva seinä ja asentaa myös uudet koolaukset ovea ja ikkunaa varten. Maininnan arvoista on myös, ettei tämän kaltainen muutostyö kuulu ovi- tai ikkuna-asennukseen, vaan siitä on tehtävä erikseen sopimus asentajien kanssa tai teetettävä ennen asentajien saapumista.

Ikkunan tilalle asennettavan uuden pääsisäänkäynnin purkutyöt poikkesivat normaalista asennuksesta. Käytännössä tällainen työ ei kuulu asennukseen, vaan siitä on erikseen sovittava.Ikkunan tilalle asennettavan uuden pääsisäänkäynnin purkutyöt poikkesivat normaalista asennuksesta. Käytännössä tällainen työ ei kuulu asennukseen, vaan siitä on erikseen sovittava.

Eron huomaa

Asennuksen jälkeen vasta huomasi todellisen eron uusien ja vanhojen ikkunoiden ja ovien välillä. Käytettävyys parani selvästi, ulkonäöstä puhumattakaan. Melutaso laski jonkin verran, joten lopputulokseen on oltava tyytyväinen.

Vanhan oven korvasi tyylikäs kaksivärinen ulko-ovi.Vanhan oven korvasi tyylikäs kaksivärinen ulko-ovi.

Lukkosysteemi toimii vaikka käytettävissä olisi vain yksi käsi, mikä helpottaa kun kulkee ovesta ulos tai sisään tavaroiden kanssa. Ovi myös loksahtaa kiinni kuin kassakaapin ovi. Ero 70-luvun ikkunoihin verrattuna on melkoinen, mutta myös 90-luvun ulko-ovi sai seuraajakseen teknisesti paremman jatkajan. Saranoita on yksi enemmän ja edellä mainittu lukkojärjestelmä on käytännöllisempi. Toiveissa on myös, että tulevana talvena uuden oven paremman eristävyyden huomaa.

Kaiken kaikkiaan kokonaisuus on onnistunut ja aikaakin kului vain vajaat pari päivää. Käytännössä työ olisi onnistunut päivässä, ellei poikkeuksellinen seinärakenteen muutostyö olisi ottanut omaa aikaansa. Ovi ja ikkunaremontti onkin siitä kiitollinen remonttivaihtoehto, ettei se aja asukkaita evakkoon ja lopputuloksesta saa nauttia sekä visuaalisesti että käytännössä.

Uusi pääsisäänkäynti odottaa portaita ja edelleen kattomuutostyön alkamista. Tällöin katetta jatketaan pidemmäksi ja oven eteen rakennetaan sisääntulokuisti.Uusi pääsisäänkäynti odottaa portaita ja edelleen kattomuutostyön alkamista. Tällöin katetta jatketaan pidemmäksi ja oven eteen rakennetaan sisääntulokuisti.
Tutustu edelliseen artikkeliin...

Tuotteisiin, mallistoon ja hintoihin voit tutustua Piklaksen verkkokaupassa.

Jätä yhteydenottopyyntö Piklas-ikkunoista

_
 
Julkaistu
4.7.2016