Miksi Kährs-parketti

Lattianpäällyste on kodin sisustuksen perusta - on siis tärkeää, että se on sekä kaunis että helppohoitoinen. Puu on lattiamateriaaleista ekologisin, kaunein ja monipuolisin. Trendejä tulee ja menee, mutta laatu ja tyyli ovat aina muodissa. Kärhsin lattioissa yhdistyvät laatu ja ensiluokkainen design; lisäksi Kährs-parketin valintaan on monta muutakin hyvää syytä.

Tilaa maksuton esite!

1. Käsityötaidon perinteet

Vuonna 1857 perustettu Kährs on maailman vanhimpia, vielä toiminnassa olevia puulattioiden valmistajia.

Pitkät perinteet ja puunkäsittelyn taito yhdistettynä intohimoiseen suhtautumiseen designiin ja uusiin teknologioihin on pitänyt Kärhsin modernien puulattioiden kehityksen kärjessä.

Tammi, saarni ja pyökki heräävät henkiin Kährsin lattioissa.

Tutustu vaihtoehtoihin ja löydä suosikkisi.

numerot_1
Småland-malliston parkettien jokainen lauta on käsitelty erikseen, jolloin saadaan näkyviin puun jäljittelemätön kauneus sekä ainutlaatuinen yhdistelmä syykuviota, oksia ja puun luonnollista struktuuria. Leveälankkuinen Tammi Ydre huokuu historiaa ja menneiden aikojen tunnelmaa.Småland-malliston parkettien jokainen lauta on käsitelty erikseen, jolloin saadaan näkyviin puun jäljittelemätön kauneus sekä ainutlaatuinen yhdistelmä syykuviota, oksia ja puun luonnollista struktuuria. Leveälankkuinen Tammi Ydre huokuu historiaa ja menneiden aikojen tunnelmaa.

2. Innovatiivisuus

Kährs on ollut kautta aikain innovatiivinen yritys ja tehnyt lukuisia keksintöjä ja uudistuksia, jotka ovat vieneet puulattiavalmistusta eteenpäin; esimerkkeinä vuonna 1941 patentoitu maailman ensimmäinen monikerroksinen lautaparketti, vuonna 1984 lanseerattu vesipohjainen lakka sekä vuonna 1997 saavutettu ISO 14001 -ympäristösertifikaatti.

Kährs otti ensimmäisenä puulattiavalmistajana vuonna 2000 käyttöön mekaanisen liimattoman lukkoponttijärjestelmän. Kährs-parkettien Woodloc® 5S -lukkopontti lukitsee laudat yhteen lähes näkymättömin saumoin. Pontissa on erityinen lukituskieleke, jonka ansiosta lattia voidaan asentaa entistäkin nopeammin ja joka tekee liitoskohdista erityisen vahvat. Kährs-parketin asennus on helppoa ja nopeaa.

numerot_2
Kährs-parketin monikerroksinen ja ristiinliimattu rakenne pitää puun elämisen mahdollisimman vähäisenä. Näin lattia pysyy vakaana kaikissa olosuhteissa. Woodloc® 5S -lukkopontti liitosmenetelmässä laudat liitetään toisiinsa mekaanisesti, jolloin liitoskohdat ovat erittäin huomaamattomat.Kährs-parketin monikerroksinen ja ristiinliimattu rakenne pitää puun elämisen mahdollisimman vähäisenä. Näin lattia pysyy vakaana kaikissa olosuhteissa. Woodloc® 5S -lukkopontti liitosmenetelmässä laudat liitetään toisiinsa mekaanisesti, jolloin liitoskohdat ovat erittäin huomaamattomat.

3. Design

Harjattua, reunaviistettyä, mattaa tai kiiltävää. Rauhallisen hillittyä tai rustiikkista tyyliä. Kährsiltä löytyy sopiva puulattia kaiken kokoisiin ja tyylisiin huoneisiin. Valikoimassa on runsaasti eri puulajeista valmistettuja ja erilaisilla pintakäsittelyillä viimeisteltyjä lattioita.

Puhtaan valkoisesta pikimustaan. Lämpimästä punaruskeasta pehmeään harmaaseen. Kährsin väri- ja sävyvalikoima on markkinoiden laajin.

Hienovaraiset sävyt saadaan aikaan petsaamalla ja erilaisin pintakäsittelyin. Tavoitteena on korostaa puun luonnollista tuntua ja samalla antaa lattialle juuri oikea sävy ja tunnelma.

numerot_3

Jokainen Kährs-lattian lauta on käsitelty erikseen, jolloin saadaan näkyviin puun jäljittelemätön kauneus sekä ainutlaatuinen yhdistelmä syykuvioita ja oksia. Kährs kehittää jatkuvasti uusia tapoja tehdä puulattioistaan entistäkin kauniimpia.

Capital-malliston Tammi Dublinin pitkät ja leveät laudat on valmistettu lajitelmaltaan rauhallisesta tammesta.Capital-malliston Tammi Dublinin pitkät ja leveät laudat on valmistettu lajitelmaltaan rauhallisesta tammesta.
Småland-malliston Tammi Kindassa puolestaan on tunnelmallinen rustiikkinen ilme oksineen ja vanhennushalkeamineen.Småland-malliston Tammi Kindassa puolestaan on tunnelmallinen rustiikkinen ilme oksineen ja vanhennushalkeamineen.

4. Ympäristön ehdoilla

Kährs-puulattia on ympäristön kannalta vastuullinen valinta. Kährsin toiminta on ollut ympäristö- ja laatusertifioitua jo 1990-luvulta lähtien. Tuotantoprosessi on suunniteltu vaikuttamaan ympäristöön mahdollisimman vähän. Esimerkiksi Nybron tehtaalla tehdään biopolttoainetta niistä tukkien osista, joita ei voida käyttää lattioiden valmistuksessa.  

Kährs valmistaa ainoastaan puulattioita, koska puu on uusiutuva luonnonmateriaali. Kärhs-parketti on pitkäikäinen kodin lattia, jonka voi myös uudistaa ja kunnostaa hiomalla, jolloin lattian käyttöikä on entistä pidempi.

numerot_4
Kährs-parketteja valmistetaan niin 1-, 2- kuin 3-sauvaisina. Tällöin tammitukista sahattava raaka-aine saadaan hyödynnettyä tehokkaasti ja ympäristöä säästäen. Kuvissa Harmony-malliston 3-sauvainen Tammi Limestone ja Classic Nouveau –malliston 1-sauvainen Tammi Nouveau Black.Kährs-parketteja valmistetaan niin 1-, 2- kuin 3-sauvaisina. Tällöin tammitukista sahattava raaka-aine saadaan hyödynnettyä tehokkaasti ja ympäristöä säästäen. Kuvissa Harmony-malliston 3-sauvainen Tammi Limestone ja Classic Nouveau –malliston 1-sauvainen Tammi Nouveau Black.

5. Korkea laatu

Kährs-parketeissa yhdistyvät ensiluokkainen design ja korkea laatu. Kährs-parketin monikerroksinen rakenne tekee lattiasta massiivipuulattiaa vakaamman ja tasaisemman myös silloin, kun lämpötila ja ilmankosteus vaihtelevat vuodenaikojen myötä. Ristiin liimatut kerrokset tasoittavat puun luonnollista elämistä. Kährs-parkettilattian kokonaispaksuus on 15 mm.  

Kährs-parketit ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Säännöllisesti ja hoito-ohjeiden mukaisesti hoidettu Kährs-parketti säilyttää kauneutensa vuosikausia. Kährs-parketit soveltuvat käytettäväksi yhdessä niin sähköisen kuin vesikiertoisen lattialämmityksen kanssa.

numerot_5

Poikkeuksena ovat pyökistä ja kovavaahterasta valmistetut lattiat, joita ei suositella käytettäväksi lattialämmityksen kanssa, koska ne laajenevat ja kutistuvat muita voimakkaammin.

Vaalea tai lämpimän sävyinen – kaikki Kärhs-parketit ovat samaa Pohjolan vaihteleviin ilmasto-olosuhteisiin suunniteltua korkeaa laatua. Kuvissa Sand-malliston 2-sauvainen Saarni Falsterbo ja Classic Nouveau-malliston uutuus 1-sauvainen Tammi Nouveau Rich.Vaalea tai lämpimän sävyinen – kaikki Kärhs-parketit ovat samaa Pohjolan vaihteleviin ilmasto-olosuhteisiin suunniteltua korkeaa laatua. Kuvissa Sand-malliston 2-sauvainen Saarni Falsterbo ja Classic Nouveau-malliston uutuus 1-sauvainen Tammi Nouveau Rich.

6. Täydellinen lattiakokonaisuus

Kährsin valmistaman puulattian laadun huomaa yksityiskohdista. Valittavana on monenlaisia listoja ja lisätarvikkeita, joista jokainen on suunniteltu luomaan lattialle täydellinen loppusilaus. Valikoimassa on niin jalkalistoja, eritasolistoja kuin porrasnokkia, jotka on sävytetty yhteensointuviksi Kärhs-parkettien kanssa.

 

Aito puu on aina trendikäs valinta lattiaan

Luonnollisuus ja luonnonmateriaalit ovat nyt trendikkäämpiä kuin koskaan. Kodinsisustajat etsivät erilaisia keinoja tuoda luonto sisälle – luonnonmateriaaleja käytetään kalusteissa ja sisustuksessa häivyttämään sisä- ja ulkotilan välistä rajaa.

numerot_6

Lattia on kodin suurimpia yhtenäisiä pintoja, joten se tarjoaa monia mahdollisuuksia korostaa sisustuksen luonnonmukaista tunnelmaa.

Näköalat merenratatalosta ovat kuin maalauksesta. Kun suuret lasiset liukuovet avataan, sisä- ja ulkotilan välinen raja häviää. Luonto ja meri ovat jatkuvasti läsnä. Ympäröivät maisemat, ranta, hiekka japuinen terassi liittyvät saumattomasti talon lattiamateriaaliin. Lattiassa Sand-malliston 1-sauvainen Saarni Sandvig.Näköalat merenratatalosta ovat kuin maalauksesta. Kun suuret lasiset liukuovet avataan, sisä- ja ulkotilan välinen raja häviää. Luonto ja meri ovat jatkuvasti läsnä. Ympäröivät maisemat, ranta, hiekka japuinen terassi liittyvät saumattomasti talon lattiamateriaaliin. Lattiassa Sand-malliston 1-sauvainen Saarni Sandvig.

Kährsillä luonto ja aito puumateriaali ovat aina olleet trendikkäitä. Työmme puun parissa alkoi lähes 160 vuotta sitten Etelä-Ruotsissa Nybrossa, jossa edelleen sijaitsee Kährsin pääkonttori sekä suurin osa parkettituotannosta.

Tutustu laajaan Kärhs-valikoimaan

Tilaa maksuton esite!

 
Julkaistu
25.7.2016