Perinteinen tai moderni, Kontiolta löytyy ratkaisu

Kuvankauniiseen Jumesniemen kylään Hämeenkyröön valmistui Heidi ja Esa Schroderuksen perheelle moderni hirsikoti, Villa Kesäranta. Avaran talon suurista ikkunoista avautuu näkymät Mahnalanselän kansallismaisemiin.

Tilaa Kontion esitteitä!

Uusi unelmatalo syntyi yhdessä Kontion arkkitehdin kanssa.Uusi unelmatalo syntyi yhdessä Kontion arkkitehdin kanssa.

Hyvä kokemus Kontiosta

Kyseessä on jo toinen pariskunnan Kontio-hirsitalo. Aiemmin perhe asui Kontio Kruunuhaassa, joka oli alunperin ajateltu ”loppuelämän kodiksi“. Villa Kesärannan tapaan myös Kruunuhaka rakennettiin perheen omista lähtökohdista. Malliin tehtiin pieniä muutoksia, esimerkiksi suuri makuuhuone jaettiin kahteen pienempään. ”Kruunuhaka iski meihin. Siitä tuli tosi hieno kokonaisuus, sellainen vähän kantrihenkinen.“

Kontio Kruunuhaka – Schroderuksen perheen aikaisempi koti,
joka myytiin alle viikossa.Kontio Kruunuhaka – Schroderuksen perheen aikaisempi koti, joka myytiin alle viikossa.
2016_kontio_3

Uusi unelma syntyy

Uuteen kotiin päädyttiin lähes sattumalta. Ensimmäiset piirrokset talosta syntyivät lentokoneessa matkalla Italiaan, kun pariskunta suunnitteli huvilaa Kalajoen loma-asuntomessuille. Luonnokset lähetettiin Kontion arkkitehdille, joka viimeisteli ne perheen toiveiden mukaan. Aikataulusyistä kuitenkin luovuttiin huvila-ajatuksesta Kalajoelle.

Schroderukset ryhtyivät etsimään kesämökkiä Hämeenkyrön Jumesniemestä, jonka polveilevat pellot ja vesistö muistuttivat pariskuntaa Italian lomien idyllisistä kylämaisemista. Schroderukset löysivät rantatontin, joka oli täsmälleen sopiva aiemmin suunniteltua huvilaa varten. Schroderukset vakuuttuivat. ”Viikko siitä kun meillä ei ollut tietoakaan koko paikasta, olimme ostaneet sen. Ja siinä ajassa suunnitelma kesämökin ostamisesta vaihtui omakotitalon rakentamiseksi“, Esa muistelee.

Entinen unelmakoti Kruunuhaka laitettiin heti myyntiin, sillä ei ollut varmuutta, kuinka paljon aikaa ison talon myyminen veisi. Huoli oli kuitenkin turha; laadulla tehty hirsikoti herätti välittömästi laajaa kiinnostusta ja talo oli myyty alle viikossa.

Avaraa ja modernia mukavuutta. Kontion hirsirakennusten
etuna on laaja mallisto ja mahdollisuus räätälöidä koti asiakkaan
toiveiden mukaan.Avaraa ja modernia mukavuutta. Kontion hirsirakennusten etuna on laaja mallisto ja mahdollisuus räätälöidä koti asiakkaan toiveiden mukaan.

Hirsitalossa on huippuluokan akustiikka

Rakennusmateriaalina hirsi on ollut Schroderusten ykkösvalinta. Erityisesti pariskunta arvostaa hirren hyvää akustiikkaa, jonka ansiosta korkeissakin tiloissa on miellyttävä tunnelma. Siinä missä Kruunuhaka edusti klassista ja perinteistä tyyliä, uudesta kodista tuli avara ja nykyaikainen. “Hirsitalosta todella saa valoisan ja modernin. Hirrestähän pystyy tekemään ihan mitä vain. On ollut upeaa nähdä, kuinka kynänvedot siirtyvät luonnoksista todellisuuteen. Se on huikea fiilis!”

Jätä yhteydenottopyyntö!


 
Julkaistu
6.6.2016