Ruukki Classic vesikatteelle tiiviydestä VTT:n sertifikaatti

VTT on myöntänyt ensimmäisenä suomalaisena teräskaton valmistajana Ruukin Classic (C ja D)- ja Ruukki Classic Silence -katteille sertifikaatin tehdasvalmisteisten saumakatteiden vesitiiviydestä.
Ruukki on panostanut asiakkaille tärkeisiin asioihin katteiden tuotekehityksessä: luotettevuuteen ja tiiviyteen. Asiakkaalle sertifioitu tiiviys antaa luvan luottaa kattoon ja sitä kautta huoletonta asumista.

Jouni Metsämäki toteaa tyytyväisten asiakkaiden olevan Ruukille ykkösasia ohjaten Ruukin tekemisiä. Tästä seurauksena Ruukki Classicia voi käyttää useampiin kohteisiin kuin ennen, sillä sen voi asentaa loivempiin kattoihin.

Ruukin teräskatteet Classic ja Silent Classic kiinnitetään toisiinsa pontilla pituussuunnassa. Vesitiivis ponttirakenne vähentää äänen liikettä katossa erottaen teräspinnat toisistaan ja tekee siitä siksi hiljaisemman. Classic-katteiden kiinnityksessä käytetään piilokiinnikkeitä. Katteen läpäiseviä kateruuveja ei kiinnitykseen tarvita ja vedenpitävä teräspinta jää ehjäksi kokonaisuudeksi.

VTT on testannut Ruukki Classic -katteen vesitiiviyden usealla testillä ja suorittanut Ruukin Vimpelin tehtaalle valmistuksen laadunvalvonta-auditoinnin. VTT:n myöntämä sertifikaatti VTT-C-11975-17 on myönnetty Vimpelin tehtaan valmistamille Ruukki Classic ja Ruukki Classic Silence –teräskatteille.

1920

Hiljainen Ruukki Classic Silence

Ruukki Classic Silence on tuote, jollaista ei markkinoilla ole ollut – vesikate yhdistettynä äänenvaimennukseen. Sateen ja rakeiden ropina ovat toisten mielestä rentouttavaa kuunneltavaa, toisia se taas häiritsee. Nyt teräskatekin voidaan lukea ”hiljaiseksi katteeksi” katteen alapinnalla olevan, ääntä vaimentavan materiaalin ansiosta. Ropinan lisäksi uusi kate vaimentaa tuulen huminan ja se sopii myös lentomelualueille.

Ruukin Classic Silencen vähäeleisen tyylikäs ja ajaton muotoilu sopii niin rintamamiestaloihin kuin moderneihin kivitaloihin. Tämä teräskate soveltuu myös loiville kattokaltevuuksille.

1920

Helppo asentaa

Silence-pinta nopeuttaa katon asennusta, sillä erillisiä ääntä vaimentavia nauhoja ei tarvita. Pontissa on valmiina myrskytiivisteet. Vimpelin tehtaalta lähtevä katemateriaali on tasalaatuista ja mittatarkkaa; laadunvalvontamme on huippuluokkaa. Tällä varmistetaan asennuksen sujuvuus, koska tuote saadaan asennuspaikalle suoraan tehtaalta pontit kunnossa.

Mikroprofilointi kiinnitysreikien vieressä tekee katon kiinnityksestä helpompaa ja antaa teräskaton entistä paremmin liikkua lämpölaajenemisen takia.

Uusi Ruukki Classic® Silence-materiaali vaimentaa ääniä tehokkaasti.Uusi Ruukki Classic® Silence-materiaali vaimentaa ääniä tehokkaasti.
Saumansuljin ja taitettu etureuna viimeistelevät ulkonäön.	Saumansuljin ja taitettu etureuna viimeistelevät ulkonäön.

Antikondenssiratkaisu

Lämpötilaeroista johtuen katteen sisäpintaan tiivistyy kondenssivettä. Uudessa Ruukki Classic Silence -katossa Silence-materiaalin sisäpinta toimii antikondenssiratkaisuna. Ratkaisu kerää katteen alapintaan kertyvän kosteuden itseensä estäen veden tippumisen alempien rakennekerrosten päälle.

Kiinnitys uudenlaisin ruuvein

Ruukilla kateruuveihin on kiinnitetty erityinen huomio. Ruukki Classic-katon ainoat näkyvät ruuvikiinnitykset ovat katon listoissa. Muu katteen kiinnitys tapahtuu piiloon jäävillä kiinnitysruuveilla.

Ruukin Viktoria –kateruuvit jäävät näkyviin vain kolmasosan näkyvältä osaltaan. Kanta on kuusikulmaisen sijaan matala ja tasainen. Katolle tulevat roskat, lehdet ja liat pääsevät huuhtoutumaan veden mukana alas katolta. Viktoria-kateruuvi on vesitiivis myös silloin, kun asennuskulma ei ole paras mahdollinen. Ruuvin ja aluslevyn muotoilu ja toiminnallisuus sallivat pienet kiinnityskulman vaihtelut ilman, että ruuvi menettäisi suorituskykyään vesitiiveyden osalta.

750

Takuut ja saatavuus

Ruukki Classic Silence kuuluu Ruukki 50 plus –laatuluokkaan, jolla on 50 vuoden tekninen ja 20 vuoden esteettinen takuu.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö Ruukin kattoremontista tai uudesta katteesta asennettuna

 
Päivitetty
11.6.2020