Haaveiletko hirsitalosta?
-Tee haaveistasi totta

Pohjois-Suomen ja Lapin ankarissa talvissa testatut Kuusamo-hirsitalot ovat energiatehokkaita ja turvallisia hirsikoteja, joiden arvo säilyy. Kuusamo-hirsitalomalliston lähtökohtana on ollut suunnitella suomalaiselle perheelle omaan elämänvaiheeseen sopiva, konstailematon, toimiva ja rakennuskustannuksiltaan edullinen energiatehokas koti, jonka voi rakentaa yhtä hyvin sekä taajaman kaava-alueelle että maaseudulle.

Mallistossamme on yli 50 kotia, jotka ovat kooltaan 75–270 m². Arjen sujumiseen olemme kiinnittäneet erityistä huomiota panostamalla keittiö-, kodinhoito- ja pesutiloihin. Oleskelutilat olemme suunnitelleet väljiksi ja helposti sisustettaviksi.

Monimuotoisessa ja yksilöllisessä Kuusamo Saloniemessä on luksusta.Monimuotoisessa ja yksilöllisessä Kuusamo Saloniemessä on luksusta.

Hirsi varastoi ja luovuttaa lämpöä

Massiivisen hirsiseinän lämmöneristyskyky on erinomainen ja sillä on ainutlaatuinen kyky varastoida lämpöä itseensä. Oikein suunniteltu ja rakennettu nykyaikainen hirsitalo täyttää myös tulevaisuuden lämmöneristysvaatimukset.

Koti on aina myös sijoitus. Suomessa hirsitalot ovat haluttuja ja arvostettuja rakennuksia, joiden arvo säilyy. Aidon hirsitalon rakentamiskustannukset ovat kuitenkin lähes samat, kuin tavallisessa puutalossa.

Lyömätön sisäilma

Erinomainen sisäilman laatu on hirsitalon arvostetuimpia ominaisuuksia. Massiivinen hirsiseinä imee itseensä hengitysilmassa olevaa ylimääräistä kosteutta ja luovuttaa sitä takaisin tasaten näin ilman kosteutta asunnossa. Samalla haitallisten pienhiukkasten määrä huoneilmassa vähenee. Makuuhuoneissa hirsiseinä kykenee vähentämään yön aikana lisääntyvän hiilidioksidin määrää hengitysilmassa.

Kuusamo-hirsitalon pohjoisen puun ympäröimissä sisätiloissa vallitsee levollinen tunnelma. Jykevät hirsiseinät pitävät ulkomaailman melut ja murheet ulkopuolella ja siellä on helppo rauhoittua työpäivän jälkeen. Hirsitalossa seinät eivät tutise ja ikkunat helise, vaikka ulko-ovet välillä paukkuisivatkin.

Voit valita valmiista mallistosta tai suunnitella yhdessä juuri sinun tarpeitasi vastaavan, yksilöllisen kodin.Voit valita valmiista mallistosta tai suunnitella yhdessä juuri sinun tarpeitasi vastaavan, yksilöllisen kodin.

Miksi valita hirsitalo?

  • Hirsirakenne on hengittävä
  • Hirsirunko on terveellinen
  • Hirren hyvä lämmöneristyskyky
  • Hirsi varastoi ja luovuttaa lämpöä
  • Hirsi eristää ääntä
  • Hirsi on kestävä ja pitkäikäinen
  • Hirsitalo on näyttävä

Aito pohjoisen puu

Kuusamo-hirsitalot rakennetaan aidosta pohjoisen puusta. Talotoimituksessamme seinähirtenä on vähintään 202 mm lamellihirsi, joko kuusesta tai männystä tehtynä, oman valintasi mukaan.

Kun valitset Kuusamo-hirsitalon, hyödyt nykyaikaisesta puuntyöstöteknologiasta, mutta samalla rakennat perinteitä vaalien. Näin syntyy koti, josta niin sinä rakentajana kuin mekin valmistajana voimme olla ylpeitä.

Viereisessä kartassa näet puunhankinta-alueemme, joka ulottuu molemmin puolin Napapiiriä. Tällä alueella kasvaa metsäasiantuntijoiden mielestä paras rakentamiseen soveltuva puuraaka-aine, jota Suomessa on saatavilla.

Hirsirakentajat arvostavat pohjoista puuta, koska siinä ydinpuun osuus, josta kestävä, lahoamaton hirsi kuuluu valmistaa,  on poikkeuksellisen suuri.

Jätä yhteydenottopyyntö Kuusamolle 
Päivitetty
4.6.2018