SPOT-sähköä Pori Energialta

Sähkön pörssihinnan edullisuuden ja hinnan seurantaa helpottavien mobiilisovellusten myötä SPOT-sähkö on kasvattanut kiinnostavuuttaan. Huhtikuussa 2016 myös Pori Energia toi markkinoille uuden SPOT-tuotteen. Tuotteen hinta perustuu pohjoismaisen sähköpörssi Nord Poolin tuntikohtaisiin hintoihin. SPOT-tuote on asiakkaalle, joka on kiinnostunut seuraamaan sähkön hintaa ja kulutusta.

SPOT-tuotteen hinta

SPOT tuotteen hinta koostuu perusmaksusta ja energian hinnasta. Energian hinta määräytyy sähköpörssin Suomen hinta-alueen tuntihinnan mukaan, johon lisätään Pori Energian marginaali ja arvonlisävero. Tämä tuntikohtainen hinta kerrotaan vastaavan tunnin kulutustiedolla ja tästä saadaan sen tunnin energiamaksu. Tuntikohtaisia hintoja ei laskulla esitetä vaan laskutusjakson toteutunut keskihinta. Tuntikohtaisia kulutustietoja voi seurata WattiVahti palvelusta ja hintatiedon saa Nord Poolin sivuilta tai lataamalla Fingridin Tuntihinta-mobiilisovelluksen. Seuraavan päivän hinta on tiedossa klo 14 mennessä.

Toteutuneet Suomen verottomat spot-hinnat (Fingrid)

Olisiko SPOT-sähkö meidän vaihtoehto?

SPOT-tuote on asiakkaalle, joka on kiinnostunut seuraamaan sähkön hintaa ja kulutusta. Sähkön hinta vaihtelee tunneittain kysynnän ja tarjonnan mukaan. Kun keskittää sähkönkäyttöä edullisiin tunteihin, voi säästää tuntuvia summia sähkölaskussa. Koska hinta vaihtelee tunneittain, on asiakkaan hyväksyttävä myös siitä aiheutuvat riskit. Seuraavan päivän hinnat ovat näkyvissä jo edellisenä päivänä, mikä antaa mahdollisuuden ohjata omaa kulutusta halvemmille tunneille.

Tee halutessasi SPOT-sähkösopimus

SPOT-sähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, joka jatkuu, kunnes se irtisanotaan.

Tarkemmat tiedot ja sopimuksen tekeminen tästä

 
Julkaistu
4.7.2016