Edullinen ilmanvaihtoremontti VILPE®-tuotteilla pidentää rakennuksen ikää ja parantaa sisäilman laatua

Voimakkaasti tuotekehitykseen panostava VILPE®-tuotteiden valmistaja SK Tuote Oy tekee yhteistyötä energiatalouden sekä ilmanvaihtoalan asiantuntijoiden kanssa ja päivittää VILPE®-valikoimaansa jatkuvasti tiukentuvien vaatimusten mukaan. Tuotekehityksessä huomioidaan myös rakentamisen tarpeiden ja kuluttajien mieltymysten muutokset. Tänä päivänä valikoimassa on päätelaiteratkaisu lähes jokaiseen ilmanvaihdon käyttötarkoitukseen niin uudis- kuin korjausrakentamiseenkin.

VILPE®-perheessä on sopivat ilmanvaihdon päätelaitteet omakotitalojen, rivitalojen ja kerrostalojen, varastojen ja autotallien sekä erilaisten hallien järjestelmiin. VILPE®-järjestelmään kuuluvat muun muassa kattoläpiviennit, tuuletus- ja poistoputket, huippuimurit, tuuletussäleiköt ja kattoluukut sekä talon alapohjan tuuletuspaalut. VILPE®-perheen tuotteet sopivat kaikille katoille, onpa kohteena jyrkkä, loiva tai tasainen katto ja katteena tiili, pelti tai huopa.

VILPE® on raikas ratkaisu kaikkiin rakennuksiin.VILPE® on raikas ratkaisu kaikkiin rakennuksiin.

Tuuletusputkien ja harjatuulettimien avulla voidaan pitää katon välitila, ullakko ja kattorakenteet kuivina ja kunnossa, mikä lisää rakennuksen arvoa. Jälkiasennettavat tuulettimet sopivat erinomaisesti myös saneerauskohteisiin. Kattorakenteiden tuuletus on erittäin tärkeää, koska se estää kondenssiveden muodostumista ja kosteuden kertymistä rakenteisiin. Kosteus on otollinen tekijä sienikasvustoille, homeelle ja mikro-organismeille. Kosteus- ja homevaurioita voidaan ehkäistä riittävällä rakenteiden tuuletuksella.

VILPE® Alipainetuuletin kuuluu olennaisena osana Suomen rakentamismääräyskokoelman sekä vesi- ja kosteuseristysohjeiden mukaisiin rakenteisiin. VILPE®-alipainetuuletin tuulettaa kattorakenteet ja poistaa kosteutta tehokkaasti. Se sopii myös tuulettamaan kylmää ullakkotilaa. VILPE® Harjapelti- tai Harjatiilituuletin pitää kosteuden pois katon harjalta. Alipainetuulettimien toiminta perustuu tuulen synnyttämään ilmanpaine-eroon. Toimivaan tuuletukseen tarvitaan vain korvausilman esteetön pääsy tuuletettavaan rakenteeseen, esimerkiksi räystäiden alta.

VILPE® Alipainetuulettimet pitävät rakenteet kuivina. Kuvassa VILPE® harjatiilituuletin tiilikaton rakenteiden tuuletukseen.VILPE® Alipainetuulettimet pitävät rakenteet kuivina. Kuvassa VILPE® harjatiilituuletin tiilikaton rakenteiden tuuletukseen.

VILPE® -huippuimurilla poistetaan tehokkaasti kylpytilojen kostea ilma tai se voidaan liittää suoraan keittiön liesikupuun. Kun huippuimuri on liitettynä liesikupuun, desibelitaso pysyy keittiössä riittävän alhaisena, koska huippuimuri sisäänrakennettuine moottoreineen on katolla. VILPE® -huippuimurit ovat tutkitusti hiljaisia ja tehokkaita, joka osaltaan takaa hyvän asumisviihtyvyyden.

VILPE®-huippuimurit poistavat kostean ja tunkkaisen ilman sisätiloista tehokkaasti.VILPE®-huippuimurit poistavat kostean ja tunkkaisen ilman sisätiloista tehokkaasti.

VILPE®-kattoläpivientisarjat ovat ilmanvaihtokanavan päähän asennettavia elementtejä, joiden avulla putket viedään vesikaton läpi. Kanavistosta tulevat hajut ja kosteudet päätyvät siten ulkoilmaan, mikä minimoi haitat sisätiloissa. Vesitiiviiden VILPE®-läpivientisarjojen asentaminen on helppoa ja nopeaa katemateriaalista riippumatta. Katso katteellesi sopiva läpivienti läpivientivalitsimestamme.

Kattoläpivientisarjat kuten muutkin VILPE®-tuotteet on suunniteltu asennettaviksi tee-se-itse -periaatteella. Yksi henkilö pystyy tekemään kaikki asennuksessa tarvittavat työvaiheet asennusohjeita noudattaen. Paketeissa tulevat mukana kaikki asennuksessa tarvittavat osat eikä erikoistyökaluja tarvita. Näin ollen VILPE® on täydellinen kokonaisratkaisu.

VILPE®-kattoläpivienneistä löytyy sopiva malli jokaiselle katolle.VILPE®-kattoläpivienneistä löytyy sopiva malli jokaiselle katolle.

Ross-tuuletuspaalua käytetään talon ryömintätilan tuuletukseen sekä ehkäisemään talon alapohjan kosteusvaurioita ja radonhaittoja. Ross-tuuletuspaalun kautta voidaan myös ottaa tuloilma esimerkiksi kellarisaunaan, takkaan tai ilmanvaihtokoneeseen. Ross-tuuletuspaalu toimii tuloilmakanavana myös, kun tehdään koneellinen poistoilmanvaihtojärjestelmä tai koneellinen radonpoistojärjestelmä ryömintätilaan.

Katso asennusvideo!

 
Julkaistu
27.6.2016