Arviokäynti kattoremonttikohteessa

Heinolassa puolitoistakerroksisen talon 1980 asennetun katon kunto mietitytti talon omistajapariskuntaa. Katossa riitti neliöitä, 170. Vaikka nämä tiedot olivat kattomestari Petri Mäkelän tiedossa jo etukäteen, asia varmistettiin vielä pihamaalla seistessä. Katse kuitenkin harhaili jo katon suuntaan. Kattomestarin käynti alkaa perusasioiden kertauksella ja jatkuu tikapuita pitkin katolle tutkimaan itse puheenaiheena olevan kuntoa.

Kattomestarin käynnin, ilmaisen arvioinnin ja tarjouspyynnön uudesta katosta voi jättää kätevästi Ruukin verkkosivujen kautta.Kattomestarin käynnin, ilmaisen arvioinnin ja tarjouspyynnön uudesta katosta voi jättää kätevästi Ruukin verkkosivujen kautta.
Petri Mäkelä on yksi Ruukin kattomestareista.Petri Mäkelä on yksi Ruukin kattomestareista.

Käynti katolla

Katon yleiskunto tietenkin ensin katsastetaan. Ylhäällä otetaan myös valokuvia ja mitat tarjouslaskentaa varten. Katolla tutkitaan läpivientien juuret ylhäältä päin sekä ruuvien kiinnitys, kunto ja kiinnityskohdat. Myös kattoturvatuotteet (lumiesteet, hätäpoistumistiet ja kattosillat) ja/tai niiden puuttuminen merkitään muistiin. Lisäksi yläpohjan rakenteiden kunto tutkitaan.

Tiilikainen sopii rintamamiestaloon hienosti. Kuvan talo ei liity kohteeseen.Tiilikainen sopii rintamamiestaloon hienosti. Kuvan talo ei liity kohteeseen.
Kattomestari mittaamassa katteen mittoja.Kattomestari mittaamassa katteen mittoja.

Kattoremontin kulku

Kattomestarin laskeuduttua maan pinnalle aloitetaan katteen valinnan mietintä ja samalla kerrotaan, miten kattoremontti etenee, mitä siihen kuuluu ja mitä remontti asiakkaalta vaatii. Kohteessa oli helppo valita päärakennuksen kate ja väri: ulkorakennukseen aiemmin vaihdettu kate ruskea Tiilikainen päätettiin valita myös asuinrakennuksen katteeksi.

Tämän jälkeen kaivettiin kannettava tietokone esiin ja alettiin laskea laskentaohjelmalla tarjousta uudelle talon kruunulle. Perinteisesti kaikki muu kuin sisustus on ollut miesten työtä. Tässäkin vaiheessa vielä keskusteltiin miesten kesken. Kun tarjous tuli valmiiksi, haettiin myös talon rouva paikalle ja esiteltiin tarjous uutena rouvalle ja kertauksena isännälle.

Asennusprosessi esitellään tarjouksen avulla, jossa prosessi selviää lyhyesti, ytimekkäästi ja havainnollisesti kattoremontin vaiheet. Kattoremontin vaiheet ovat: vanhan purku, katon oikaisu (oikaisutapit ja uudet puuruoteet), aluskate, teräsvaakaruoteet ja uusi katto lisätarvikkeineen.

Hinta kiinnostaa

Asiakkaalle tärkeä tieto on luonnollisesti urakan kokonaishinta. Kattomestari tietenkin kertoo kotitalousvähennyksestä remontin yhteydessä. Heinolassa kotitalousvähennys saatiin vähennettyä täysimääräisenä. Petri Mäkelän tehtävänä on esitellä kotitalousvähennyksen määräysperusteet, josta suoraan nähdään työn osuus. Verottaja saattaa pyytää perusteet tarkistettavaksi jälkikäteen. Kun rahasta puhutaan, hän toi esiin myös Ruukin kattoremontin rahoitusmahdollisuuden.

Remontin kustannusarvio saattaa tuntuu kovalta. Asiaa kannattaa kuitenkin lähestyä niin, että uusi katto on investointi taloon ja sen arvoon. Samalla hinta kannattaa jaksottaa useammalle vuosikymmenelle: 30 vuotta kestänyt katto ei vuotta päälle paljoa tee.

Joustavuus kaupoissa

Isäntäpariskunnan pohdiskellessa tarjousta kattomestari-Petri vielä kertaisi aiemmin esiin tulleita asioita. Koska oltiin ajoissa liikkeellä, pystyi myyjä kyselemään parasta asennusajankohtaa ostajapariskunnalta. Kesän asennusajat ovat kysytyimpiä – tällä kertaa asennusajankohta löytyi touko-kesäkuulta. Samoin laskun ajankohta mietitytti. Lasku tulee Ruukilta aina silloin, kun asennus on tehty.

Kun nämä askarruttavat asiat saatiin selvitettyä, teki asiakaspariskunta yhteisen päätöksen ja Ruukin kattoremontti asennettuna laitettiin tilaukseen.

Ruukin valikoimasta löytyi katto Heinolaan.Ruukin valikoimasta löytyi katto Heinolaan.

Luotettavuus

Ruukki on luotettava toimija. Katemateriaali suunnitellaan, valmistetaan, myydään ja asennetaan saman toimijan toimesta. Materiaalien lisäksi Ruukki vastaa myös asennustyön takuusta.

Ruukin kattovalikoima

Ruukin kattovalikoimasta löytyy jokaiselle omansa: pystysauma,- muoto- ja poimukatteista löydät varmasti omasi.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö Ruukin kattoremontista asennettuna

 
Julkaistu
23.5.2016