Omakotitalon putkiremontti valmistui vajaassa kahdessa päivässä

Lahtelaisen perheen v. 1982 valmistuneeseen omakotitaloon tehtiin käyttövesiremontti toukokuussa 2016. Remonttiin päädyttiin, koska ikää talolle oli kertynyt jo 34 vuotta eikä alkuperäisiä kupariputkia ollut vielä vaihdettu. ”Kun vanhempani joulukuussa teettivät remontin omaan kotiinsa ja antoivat sille arvosanan 10+, päätimme laittaa homman vireille” kertoo kiinteistön omistaja. ”Asia on painanut mieltä jo pitkään ja nyt kun se vihdoin saatiin tehtyä, niin iso taakka lähti harteilta. Ja turhaan mietittiin näinkin kauan!”

Lahtelaisen perheen v. 1982 valmistuneeseen omakotitaloon tehtiin käyttövesiremontti.Lahtelaisen perheen v. 1982 valmistuneeseen omakotitaloon tehtiin käyttövesiremontti.

Remontti yllätti nopeudellaan talon asukkaat eikä kukkarokaan keventynyt kohtuuttomasti. Puurakenteisen, n. 150m2 talon käyttövesiremontti maksoi 3800 € ja kun asennuksen osuudessa hyödyntää kotitalousvähennyksen niin maksettavaksi jäi alle 3000 €. Remontti oli valmis vajaassa kahdessa päivässä. Ensimmäisenä päivänä tehtiin esivalmistelut eli siirreltiin huonekalut ja porattiin läpiviennit. Toisena päivänä asennettiin putket paikoilleen. ”Kyllähän putkimiehet sanoivat, ettei tässä kauan mene, mutta vähän kyllä epäilin. Totta kuitenkin puhuivat” ilahtunut omistaja naurahtaa.

Pesuhuoneessa on käytetty kromikomposiittia.Pesuhuoneessa on käytetty kromikomposiittia.

Toteuttajana paikallinen urakoitsija

Lahtelaiset LVI-urakoitsijat Jyrki Kourunen LVI-Putkilinkistä ja Juha Lehti JL-Putkesta ovat tehneet satoja putkiremontteja Lahden seudulla. Molemmat luottavat Uponorin komposiittiputkijärjestelmään, joka on kaikilta osin testattu ja laadukas. ”Tässä talossa osa alkuperäisistä putkista oli muovia ja laitettu suojaputkeen, joten pääsimme vaihtamaan ne sujuttamalla uudet putket vanhoihin suojaputkiin” Jyrki Kourunen kertoo. ”Pääosin remontti kuitenkin tehtiin pinta-asennuksena. Kylppäriin laitettiin kromin väristä komposiittiputkea ja muualle valkoista”. Suihkuseinälle pintaan tulevat putket epäilyttivät etukäteen talon rouvaa, mutta kun asennus valmistui, lopputulos ilahdutti ”Ihan kuin ne kuuluisivat tuohon suihkusettiin” rouva kiitteli. ”Tosi hyvältä näyttää!”

Uusi siisti putkilinja.Uusi siisti putkilinja.

Alennusta vakuutusmaksuista

Mukavana yllätyksenä asukkaille remontin päätteeksi tuli vielä se, että vakuutusyhtiö palkitsi putkiremontin teettämisestä ja antoi kodin vakuutusmaksusta alennusta 15 % viideksi vuodeksi. ”Vanhoista putkista ei olisi edes ikävähennysten takia enää saanut juuri mitään korvausta vahingon sattuessa” rouva toteaa. ”Nyt ikävähennykset nollaantuivat ja vakuutusmaksut alenivat.” Useimmat vakuutusyhtiöt myöntävät alennuksen putkiremontin tehneille. Asia kannattaa varmistaa omasta vakuutusyhtiöstä.

Jätä yhteydenottopyyntö veloituksettomasta putkiremonttikartoituksesta

Jos tämä esimerkki tuntui tutulta omaa taloasi ajatellen, voit halutessasi jättää yhteydenottopyynnön ja saat ammattilaisen veloituksetta tekemään kartoituksen omaan kohteeseesi.

 
Julkaistu
15.8.2016