Turvaa kotisi kunto, säilytä sen arvo ja asu mukavasti!

Lämpö, vesi ja ilma ovat tärkeimpiä asumismukavuuden osatekijöitä. Lisäksi ne kunnossa ollessaan suojaavat taloa ja säilyttävät sen arvon. Kodin LVI-remontit mielletään usein pitkäkestoisiksi ja hankaliksi. Todellisuudessa ne kestävät yleensä parista päivästä viikkoon eivätkä haittaa asumista. Seuraavassa esittelemme 5 vinkkiä kodin LVI-remontteihin. Lista kannattaa käydä läpi erityisen huolellisesti jos on myymässä tai ostamassa vanhempaa omakotitaloa.

Upo LVI_talo_1920

Terveellä talolla on kuivat jalat

Toimiva salaoja- ja sadevesijärjestelmä ohjaa maassa olevan kosteuden sekä katolta valuvan sadeveden pois talon perustusten luota. Putkistojen laittaminen vaatii jonkin verran maakaivuutöitä.

Vältä vesivahinko

Jos talossa on yli 30 vuotta vanhat metalliset käyttövesiputket, on vesivahingon riski merkittävä. Pienikin pistesyöpymä putkessa voi aiheuttaa ajan kuluessa isot vahingot. Tässä vaiheessa remontista tulee kallis ja aikaa vievä. Ajoissa tehty putkiremontti sen sijaan kestää vain muutaman päivän ja talossa voi asua koko remontin ajan.

Hengitä helpommin

Kun makuuhuoneessa on aamulla tunkkainen ilma tai ruoan käry jää leijailemaan asuntoon, talon ilmanvaihto ei ole riittävä. Ilmanvaihdon tehtävä on myös poistaa kosteutta talon rakenteista. Koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto vaihtaa ilman hallitusti. Se ottaa lämmön talteen poistuvasta ilmasta ja säästää näin myös energiaa. Ilmanvaihtojärjestelmän remontointi nykyvaatimuksia vastaavaksi kestää n. viikon.

Kiitos EI radonille

Radon on maaperässä muodostuvaa terveydelle haitallista kaasua. Korkean radonarvon voi todeta vain mittaamalla. Jos arvo ylittää 400Bq/m3 on remontointi tarpeellista. Radonremontti ei vaadi talon rakenteiden rikkomista eikä suuria kaivuutöitä. Talon sokkelin viereen asennettu poistoilmapuhallin imee radonin imukanavaan ja vie sen siirtokanavaa pitkin pois rakennuksen läheisyydestä. Remontti kestää 1-2 päivää.

Järki käteen jätevesiasioissa

Haja-asutusalueella jätevedet käsitellään kiinteistökohtaisesti. Vaihtoehtoja on monia kuten erilaiset maapuhdistamot, panospuhdistamo tai umpisäiliö. On tärkeää löytää kuhunkin kiinteistöön sopiva ja tarkoituksenmukainen puhdistamo. Suunnittelussa kannattaa aina käyttää ammattilaisen apua. Maapuhdistamot vaativat maansiirtotöitä hieman muita puhdistamoita enemmän. Jätevesijärjestelmän asentamiseen kuluu yleensä muutama päivä.
Uponor KOTI -remontoijan palvelut auttaa omakotitalon asukasta kodin LVI-remonttien hankinnassa. Ota yhteyttä! Etsitään yhdessä juuri sinun taloosi sopiva ratkaisu.

Voit jättää tästä yhteydenottopyynnön
 
Julkaistu
2.5.2016