Omakotitalon putkiremontti valmistuu muutamassa päivässä

Vesivahingon riski kasvaa merkittävästi kun talo on yli 30 vuotias. Putkirikon tuhojen korjaaminen on huomattavasti kalliimpaa ja kestää paljon kauemmin kuin suunniteltu putkiremontti. Kun käyttövesiputket vaihdetaan ajoissa, remontti kestää yleensä vain 2-5 päivää. Myös kustannukset ovat monin verroin vesivahingon korjauskuluja pienemmät. Vakuutuskorvauksetkin jäävät usein ikävähennysten takia paljon odotettua alhaisemmiksi. Kun remontti on tehty ajoissa, vakuutusyhtiöt yleensä palkitsevat asiakkaansa alennuksilla kodin vakuutusmaksuista.

Tyypillinen 1980-luvun alun omakotitalo, jossa alkaa olla aika teettää putkiremontti.Tyypillinen 1980-luvun alun omakotitalo, jossa alkaa olla aika teettää putkiremontti.

Meidän putkiremontti valmistui kahdessa päivässä!

Lahtelaisen perheen v. 1982 valmistuneeseen omakotitaloon tehtiin käyttövesiremontti toukokuussa 2016. Remonttiin päädyttiin, koska ikää talolle oli kertynyt jo 34 vuotta eikä alkuperäisiä kupariputkia ollut vielä vaihdettu. ”Vielä emme olleet vuotoja huomanneet, onneksi” toteaa talon omistaja. ”Asia on painanut mieltä jo pitkään ja nyt kun vihdoin saatiin homma käyntiin, niin iso taakka lähti harteilta. Ja turhaan mietittiin näinkin kauan!”

Remontti yllätti nopeudellaan ja helppoudellaan talon asukkaat. Koko homma oli valmis kahdessa päivässä. Ensimmäisenä päivänä tehtiin esivalmistelut eli siirreltiin huonekalut ja porattiin läpiviennit. Toisena päivänä asennettiin putket paikoilleen. ”Kyllähän putkimiehet sanoivat, ettei tässä kauan mene, mutta vähän kyllä epäilin. Totta kuitenkin puhuivat” ilahtunut omistaja naurahtaa.

Toteuttajana paikallinen urakoitsija

Lahtelaiset LVI-urakoitsijat Jyrki Kourunen LVI-Putkilinkistä ja Juha Lehti JL-Putkesta ovat tehneet satoja putkiremontteja Lahden seudulla. Molemmat luottavat Uponorin komposiittiputkeen, jolla remontti tehdään pinta-asennuksena eikä talon rakenteita tarvitse rikkoa. ”Uponorin putkea on valkoisena ja kromin värisenä, joten lopputuloksesta saadaan tyylikäs” kertoo Kourunen. ”Putkien kotelointikin onnistuu, mutta usein remontin edetessä huomataan, etteivät ne putket nyt loppujen lopuksi niin näkyville jääneetkään ja kotelointitarve unohtuu”.

Uponor KOTI -käyttövesiremontti

Uponor on kehittänyt Uponor KOTI -remontoijanpalvelun, jossa remonttia tarvitseva asukas ja paikallinen osaava putkiurakoitsija saatetaan yhteen. ”Kerromme ihmisille paljon mainettaan mutkattomammasta omakotitalon putkiremontista” kertoo Uponorin palvelukonseptipäällikkö Terhi Klemetti. ”Tarjouspyynnöt välitämme verkostoomme kuuluville paikallisille LVI-urakoitsijoille, joita on lähes 200 ympäri Suomen. Nämä ottavat yhteyttä asiakkaaseen, sopivat maksuttomasta kartoituskäynnistä ja tekevät tarjouksen remontin toteutuksesta.” Kaikki KOTI-verkostoon kuuluvat urakoitsijat on koulutettu asentamaan Uponorin tuotteita ja heillä on siihen tarkoitetut työkalut. Näin lopputulos on turvallinen ja vastuuasiatkin ovat selkeämmät, kun koko järjestelmä on samalta valmistajalta ja kaikilta osin etukäteen testattu.

Vältä vesivahinko – jätä yhteydenottopyyntö putkiremonttikartoituksesta

Uponor KOTI -remontoijan palvelut auttavat omakotitalon asukasta kodin LVI-remonttien hankinnassa. Ota yhteyttä! Etsitään yhdessä juuri sinun taloosi sopiva ratkaisu.

 
Julkaistu
23.5.2016