Kotimaiset laadukkaat alumiiniset laiturin rungot ja muut laituritarvikkeet

Eikö olisikin ihana istahtaa laiturin päähän, upottaa jalat veteen ja kuunnella laineiden liplatusta laituria vasten ja auringon säteiden lämmittäessä kasvoja nauttia ihanan seesteisestä tunnelmasta. Ah, kesä tulee!

...Mutta ennen sitä, onhan sinulla jo laituri?

Laituritarvikkeet

Suomessa laituria ja laituritarvikkeita ei voi valita miettimättä ankaria olosuhteita. Talvella vesistöt jäätyvät ja siirtävät ja rikkovat laitureita. Laiturin sekä esim. laituritikkaiden säänkesto on tärkeä asia oikeaa tuotetta valittaessa. Laiturin sijainnilla on myös merkitystä, onko paikka suojaisa poukama vai avomeren äärellä.

Laiturihankinnan onnistuminen riippuu oikeista ja riittävistä lähtötiedoista, hyvästä suunnittelusta ja laadukkaasta toteutuksesta. Uuden laiturin hankintaa suunnitellessa kannattaakin miettiä rauhassa laiturin käyttötarkoitusta. Käyttötarkoitus vaikuttaa oleellisesti laiturityypin valintaan.

laituri

Alumiininen laiturin runko

Rakenna tukeva, kestävä, mutta kevyt laituri alumiinisesta laiturinrungosta. Runko soveltuu kiinteään tai kelluvaan laituriin. Laituri on helppo siirtää esimerkiksi talveksi pois vedestä. Runko on alumiinia ja liitokset ovat ruostumatonta terästä. Runko ei sisällä ruostuvia osia. Laiturin runko on muunneltavissa eri muotoihin myös jälkikäteen tilaamalla lisärunkoja tai -osia.

Alumiinirungon hyviin ominaisuuksiin kuuluu myös, että se ei kierry, kuten puiset laiturin rungot. Runko on erittäin helppo kasata ja kuljettaa. Toimitukset on saatavilla koko Suomeen. Ponttonit laituriin voi tilata tarvittaessa lisävarusteena.

Vasemmalla T-mallinen runko ja oikealla neliörunko.Vasemmalla T-mallinen runko ja oikealla neliörunko.

Alumiininen laiturirunko pitää laiturin kasassa erittäin tukevasti kovallakin tuulella, katso video

Laituritikkaat

Tukevien anodisoitujen alumiinisten laituritikkaiden pultit ja mutterit ovat ruostumatonta terästä. Anodisointi lisää alumiinin luontaista korroosionkestävyyttä ja kestoikää. Tikkaat on myös helppo pitää puhtaana. KIKKA-laituritikkaat ovat markkinoiden kestävimmät laituritikkaat. Tikkaita on useita eri pituuksia ja lisävarusteita, kuten kääntömekanismi. Tuotteilla on nopea toimitusaika. Saatavana on myös kallistetut laituritikkaat. Laiturille nousu on reilun kallistuksen ansiosta todella helppoa. Askelmat ovat valmiiksi leveät ja karhennettu.

Laituritikkaisiin on mahdollista saada myös kääntömekanismi, joka helpottaa työskentelyä isojen laituritikkaiden kanssa. 

Käännä tikkaat kätevästi laiturille! Kääntömekanismi voidaan asentaa myös jälkikäteen.Käännä tikkaat kätevästi laiturille! Kääntömekanismi voidaan asentaa myös jälkikäteen.

Laiturin kaideputket

KIKKA-laiturin kaideputkilla rakennat helposti laituriisi haluamasi pituisen kaiteen. Kaideputkia lisäämällä voidaan kaiteen pituutta jatkaa rajattomasti. Materiaali on säänkestävää 30 x 30 cm anodiositua alumiiniputkea.

Alumiiniset laituripenkin jalat

Alumiinisista laituripenkin jaloista rakennat laiturille, pihalle, terassille, pukuhuoneeseen tai ihan mihin tahansa todella näppärästi haluamasi pituisen tukevan penkin, joka ei ruostu. Tuotteet ovat kevyitä siirrellä paikasta toiseen. Istuinosan korkeus noin 42 cm. Paketti sisältää 2 jalkaosaa, joissa selkänojat. Puutavara ei sisälly toimitukseen. Ne voi tilata myös kosken Metallilta erikseen!

Alumiinisilla pöydänjaloilla saa kätevästi upean pöydän. Voit päättää kasausvaiheessa teetkö pöydästä esim. pyöreän vai pitkän. Jalat voidaan asentaa usealla eri tavalla.

pöytä

Hyödynnä kokeneen yrityksen osaamista

Kosken Metalli perustettiin vuonna 1969, joten yritys on valmistanut erilaisia metallituotteita jo yli 50 vuoden kokemuksella. Toimipaikka sijaitsee Imatralla ja Kosken Metallilla on tehtaanmyymälä Lahdessa. KIKKA-laituritikkaat ja muut tarvikkeet ovat valmistettu neliskanttisesta anodisoidusta alumiiniputkesta, se on paljon tukevampaa ja kestävämpää putkea kuin pyöreä putki. Putken kantit ovat pyöristetty.


kosken_metalli_2021_1024x300

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö


 
Julkaistu
4.5.2020