Remonttilevy on erinomainen ratkaisu remontoijalle

Erityisesti puu- ja kiviseinien uudelleen pinnoitukseen kehitetty Gyproc GSE 6 Remonttilevy Ergo on jokaiselle vanhan kiinteistön remontoijalle tarkoitettu erikoislevy. Levy on helppo käsitellä ergonomisen levykokonsa ja keveämmän painonsa ansiosta.

Ohut Remonttilevy soveltuu niin puu- kuin kiviseinäänkin.Ohut Remonttilevy soveltuu niin puu- kuin kiviseinäänkin.

Korjaustyö nopeammaksi

Gyproc GSE 6 Remonttilevy Ergon ydin on lasikuidulla vahvistettua luonnonkipsiä, joka on päällystetty vahvalla erikoiskartongilla. Lasikuituvahvistus mahdollistaa levyn ohuuden.

Levypituuksissa on kaksi vaihtoehtoa 2700 mm ja 3000 mm levyn paksuuden ollessa 6,5 mm. Ergo-levy on leveydeltään aina 900 mm leveitä. Levyn neliöpaino on
5,6 kg/m².

Gyproc GSE 6 Remonttilevy Ergo on nopea ja helppo asentaa.Gyproc GSE 6 Remonttilevy Ergo on nopea ja helppo asentaa.

Remonttikipsilevy on kehitetty erityisesti kevytremontointiin, kuten puu- ja kiviseinien korjausverhoiluun. Kyseinen kipsilevy soveltuu helpon käytettävyytensä ja kokonsa ansiosta myös kaareviin seiniin ja kattoihin sekä katto- ja seinäpintojen korjaukseen. Työtä nopeuttaa se, että vanhaa verhousta ei tarvitse välttämättä poistaa alta. Puurunkoisissa seinissä Remonttikipsilevy ruuvataan suoraan vanhan seinäpinnan päälle, kiviseinissä kiinnitykseen käytetään Gyproc G66 –laastia tai liimaa.

Voit tutustua Gyprocin muihin kipsilevyihin ja yhteensopiviin tuotteisiin tästä.

Miten puuseinän voi remontoida Remonttilevyllä?

Gyproc GSE 6 Remonttilevy Ergo soveltuu käytettäväksi kevytremontoinnissa avosaumaisten puulevyseinien, lauta- ja hirsiseinien sekä pahvilla pinnoitettujen puuseinien yhteydessä.

Ennen levytystyön aloittamista tulisi pahimmat repeämät sekä pullistumat irrottaa vanhasta seinäpinnasta. Vanhat tapetit sekä aluspahvit voi jättää levytyksen alle. Maalatut pinnat tulisi puhdistaa pinnalla olevasta liasta ja rasvasta käyttäen kristallisoodaa tai vastaavaa tuotetta silloin, kun käytät levyjen kiinnittämiseen laasti/liimakiinnitystä.

Itse varsinaiset levyt kiinnitetään ruuveilla, Gyproc G66-laastilla, liimalla tai niiden yhdistelmillä. Yhdistelmänä voi olla vaikka ruuvit sekä Gyproc G66-laasti tai liima. Remonttilevy on reunoistaan reunaohennettu, mikä helpottaa levyjen saumausta. Tämän jälkeen seinäpinta käsitellään kuten mikä tahansa kipsilevyllä levytetty seinä aina valmiiseen ja lopulliseen pintaan asti.

 

 

Gyproc GSE 6 Remonttilevy Ergon alta ei tarvitse välttämättä poistaa vanhoja pinnoitteita.Gyproc GSE 6 Remonttilevy Ergon alta ei tarvitse välttämättä poistaa vanhoja pinnoitteita.

Ulkoseinärakenteen kohdalla…

Mikäli remontoitava seinäpinta on osa ulkoseinää, täytyy tietää rakenteen rakennusfysikaalinen käyttäytyminen. Jos korjattavan seinän materiaali on lastulevyä, tulisi tarkistaa lastulevyn paksuus, jotta ulkoseinärakenteen höyrynsulkua ei rikottaisi levyjä kiinnittäessä. Onko vanhan levytyksen päälle liimattu lasikuitutapetti? Gyproc suosittelee selvittämään onko rakenteessa vielä erillistä höyrynsulkua. Mikäli lasikuitutapetin tehtävänä on toimia ulkoseinärakenteen höyrynsulkuna, Gyproc GSE 6 Remonttilevyä ei saa kiinnittää suoraan seinään kiinni. Levyn kiinnitystä varten on tehtävä 22 x 100 k450 jako, johon levy saadaan kiinnitettyä. Mutta valitse tällöin vahvempi, 13 mm paksu kipsilevy.

Esimerkiksi rintamamiestaloissa on ulkoseinäratkaisuun kuulunut purueristeen lisäksi vinolaudoitus, mahdollinen pinkopahvikerros sekä maaleja. Remonttikipsilevyä kiinnitettäessä tuleekin varmistaa kiinnikkeen pituus niin, että se ylettyy 16 mm vinolaudoitukseen kiinni, mutta ei siitä läpi. Kiteytettynä, tutustu seinärakenteeseen, jotta ikäviä yllätyksiä ei tulisi.

Entä sitten kiviseinä?

Kiviseiniksi luetaan betoni-, tiili-, kevytbetoni- sekä harkkoseinät. Kiviset seinäpinnat eivät vaadi osakseen paljoa esityötä ennen levytyksen suorittamista. Seinäpinnasta tulee ainoastaan poistaa irtonainen pinnoite sekä syntyneet rapautumat. Syntynyt pöly harjataan pois pinnoilta. Maalatuille pinnoille tulisi suorittaa puhdistus pinnoille tarttuneesta liasta ja rasvasta kristallisoodan tai vastaavan tuotteen avulla.

Levyjen kiinnitys seinäpintaan tapahtuu Gyproc G66-laastin tai liiman avulla. Levyt tuetaan tarvittaessa laastin tai liiman kuivumisen ajaksi. Mikäli seinärakenteesi on kevytbetonia tai harkkoa, tuetaan levyt käyttötarkoitukseen sopivien naulojen avulla. Betoni- tai tiiliseinissä tukeminen tapahtuu vastaavasti lyöntitulppien avulla. Huomioithan että kevytbetoni vaatii haponkestävän naulan, ruuvin tai vastaavan.

Remonttilevy on mahdollista kiinnittää myös kiviseinään.Remonttilevy on mahdollista kiinnittää myös kiviseinään.

Kipsilevyseinään on ilmestynyt reikä

Mikä siis neuvoksi? Gyprocin valmistama Kipsilevypaikka on kätevä ja helppo tapa korjata kipsilevyyn tullut reikä.

Paikka on rei'itettyä ja lujitettua alumiinilevyä, jonka päällä on lasikuituharso sekä asennusta helpottava tarrapinta.
Tutustu miten Kipsilevypaikka asennetaan alla olevan videon avulla.
 

 
Päivitetty
3.2.2021