Lisälämpöä ilman maankaivua

Kotien kuluihin haetaan säästöjä. Yksi yllättävä kuluerä on lämmitysenergia. Kuitenkin vanhan lämmityksen tueksi tai uuteen taloon lämmitysjärjestelmää mietittäessä ympäristönäkökulma on otettava myös huomioon. Halpa ja ympäristöystävällinen vaihtoehto on onneksi mahdollinen. Ilma/vesilämmitys on kustannustehokas ja ympäristöystävällinen lämmitysmuoto. Ilma/vesilämmitysjärjestelmän käyttöönottokynnys on matala – kompaktit ja tyylikkäät laitteistot on helppo ja nopea asentaa.

Sopiiko ilma/vesilämmitys meille?

Erityisen hyvä vaihtoehto ilma/vesilämpöpumppu on silloin, kun pihalla ei ole tilaa lämpökaivon tekemiseen tai maapiirin kaivuun. Kaivoporauksia tarvita. Vesikiertoisella lämmönjakojärjestelmällä varustetut pientalot voivat hyödyntää ilmassa olevan energian talon ja käyttöveden lämmitykseen sekä haluttaessa kesäisin myös viilennykseen tai öljylämmityksen rinnalla lämmityksen energiansäästöön, jolloin hankinta maksaa itsensä takaisin halvan öljyn aikanakin.
Tehokas ilma/vesilämpöpumppu sopii niin pienempiin kuin isompiin taloihin. Ota selvää, millaiseen mitoitustehoon asti valmistaja energiamerkinnässä laitettaan suosittelee.

Valinnan vaikeus

Ilma/vesilämpöpumpun valinta ei aina ole aivan helppoa. Valmistajia ja laitteita on markkinoilla monia. Valinnassa auttaa ammattitaitoinen asennusliike. Kannattaa myös kuunnella käyttäjien kokemuksia. Suurena apuna on myös lain vaatiman energiamerkinnän tieto laitteen tehokkuudesta ja äänitasosta, etenkin kylmälle ilmanalalle annetut tiedot. Äänitasosta on syytä vilkaista myös valmistajan ilmoittama maksimitehon äänitaso, kone kuitenkin kovilla pakkasilla käy täysillä. Eroja löytyy, huomattaviakin. Valmiista NIBE paketeista voi valita kotiin sopivan vaihtoehdon. NIBE Split käy lämmitykseen ja viilennykseen uudis- ja remonttikohteeseen. NIBE Vento on kustannustehokas ratkaisu lämpimän käyttöveden tuottoon sekä lämmitykseen. NIBE Plus käy öljylämmityksen rinnalle. NIBE Nordilla on paras lämmöntuottokyky kylmissä olosuhteissa.
Keräämällä perustiedot lämmitystarpeesta ammattilaisen avustamana pystytään helposti löytämään NIBEn kokoamista ilma/vesilämmityspaketeista sopivimman. Hiljaisen, tehokkaan, helpon.

Helppokäyttöinen laite

Ilma/vesilämpöpumppu tarvitsee sisäyksikön joko pelkkään lämmitysjärjestelmän ohjaukseen tai ohjaukseen ja käyttöveden tuottoon. NIBEn sisäyksiköt ovat helppokäyttöisiä ja hoitavat lämmityksen säädön automaattisesti optimoiden järjestelmän toiminnan. Varaajalla varustetut sisäyksiköt tuottavat reilusti lämmintä vettä kodin tarpeisiin. Tyylikkäänä ja hiljaisena se voidaan sijoittaa helposti kodinhoitohuoneeseen.

Vaivaton ilma/vesilämpöpumppu

Ilma/vesilämpöpumpun käyttö on vaivatonta. Järjestelmän huolenpito on helppoa, ulkoyksikön huolloksi riittää, kun muistaa tarkistaa, että kondenssiveden poisto on kunnossa tai ettei pumppu ole tukkeutunut esim. pudonneista lehdistä.

Tutkittua laatua

NIBE on suunniteltu ja valmistettu pohjoisen vaativiin oloihin. Tehokkuudesta kertoo energiamerkin mukana toimitettu tieto laitteen hyötysuhteesta kylmässä ilmastossa, Helsingin oloissa. NIBE ilmoittaa energiamerkinnän reilusti vastaamaan laitteen todellista, täyttä kuormitusta. Sellaisessa, jollaiseen käyttäjänä valitset tuotteen omaan taloosi.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö NIBE ilma/vesilämpöpumpusta

 
Julkaistu
11.5.2016