Siisti ja helppohoitoinen pihakiveys

Piha on olemassa leikkejä, pelejä, juhlia ja oleskelua varten. Ruduksen laadukkaat pihakivet lisäävät viihtyisyyttä ja pihan monikäyttöisyyttä. Pihakiveys helpottaa kunnossapitoa, eikä kivetyiltä alueilta kantaudu hiekkaa ja likaa sisätiloihin. Piha on parhaimmillaan luonnollinen jatke sisätiloille valitsit sitten materiaaliksi betonin tai luonnonkiven. Valikoimassamme on pihakiviä ja –laattoja, reunakiviä, muurikiviä ja porraskiviä.

Selaa ideakuvia

Pihakivet tekevät pieninäkin määrinä suuren vaikutuksen.Pihakivet tekevät pieninäkin määrinä suuren vaikutuksen.

Miksi pihakiveys?

Pihakivien toimittajilla on tarjolla pihanrakentajalle monipuolinen valikoima kivi- ja betonituotteita, jotka auttavat luomaan kauniita, toimivia ja vähemmän hoitoa vaativia piha-alueita. Kivi istuukin suomalaisille pihamaille paremmin kuin hyvin. Se on helppohoitoinen ja näyttävä käytävillä, terasseilla, portaissa, muureissa, pengerryksissä…

Pihakiveys sopii hyvin myös alueille, joilla kasvit eivät viihdy. Istutusten ja nurmialueiden rajaaminen pihakivillä tai betonisilla reunakivillä vähentää kitkemistä ja helpottaa nurmikon leikkausta.

 

Tilaa pihakivet Rakentaja.fi-Verkkokaupasta

Ennen ja jälkeen pihakivetyksen

Ennen..Ennen..
..jälkeen..jälkeen
Helppohoitoisuutta ja turvallisuutta kulkuväyliin.Helppohoitoisuutta ja turvallisuutta kulkuväyliin.

Huomaa nämä, kun suunnittelet pihakiveystä:

Onnistuneeseen kiveykseen tarvitaan muutakin kuin laadukkaat pihakivet:

  • Varmista kunnollinen pohja: routaeristeet ja kantavat kivikerrokset
  • Estä kiviainesten sekoittuminen suodatinkankaalla
  • Varmista, ettei vesi jää lammikoiksi kiveyksen päälle; tarvitaanko sadevesille kouruja, onko salaojitusta tehostettava, kaadot?
  • Varmista, että pohja on tasainen
  • Mieti miten kiveyksen reuna toteutetaan
  • Tarvitset pihakivien lisäksi ainakin suodatinkankaan, asennushiekan ja saumaushiekan

 

​​Tarkempia asennusohjeita ja hoito-ohjeita löydät täältä


Kivistä rakennettu puutarhakalusto kestää säässä kuin säässä.Kivistä rakennettu puutarhakalusto kestää säässä kuin säässä.

Kotipolku on tukenasi rakentamisen polulla

Kotipolku on rakentamisen verkkopalvelu, jossa saat parhaat ideat ja vinkit erilaisten betoni- ja kivituotteiden oikeanlaiseen ja kestävään käyttöön. Saat vastaukset eri rakennusvaiheisiin rajaamalla hakua. Kerro, mitä etsit, mitä rakennat – löydät vastauksen helposti Kotipolulta!

Poimi parhaat ideat suunnitteluun; pihat, pihatiet, kulkuväylät, muurit ja kiveykset. Katso miten voit hyödyntää erilaisia kiveyksiä, inspiroidu ja anna mielikuvituksesi lentää!

Samasta paikasta löydät myös vinkkejä, kuinka varmistaa vankka pohja uudelle unelmiesi kodille. 

 

Rudus_kotipolku_highlight_banner_1920x350px
 
Päivitetty
16.8.2021