• Etusivu
  • Piha

Siisti ja helppohoitoinen pihakiveys

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Päivitetty 16.08.2021
20165_46381.jpg

Pihakivet tekevät pieninäkin määrinä suuren vaikutuksen.

Piha on olemassa leikkejä, pelejä, juhlia ja oleskelua varten. Ruduksen laadukkaat pihakivet lisäävät viihtyisyyttä ja pihan monikäyttöisyyttä. Pihakiveys helpottaa kunnossapitoa, eikä kivetyiltä alueilta kantaudu hiekkaa ja likaa sisätiloihin. Piha on parhaimmillaan luonnollinen jatke sisätiloille valitsit sitten materiaaliksi betonin tai luonnonkiven. Valikoimassamme on pihakiviä ja –laattoja, reunakiviä, muurikiviä ja porraskiviä.

Selaa ideakuvia

Miksi pihakiveys?

Pihakivien toimittajilla on tarjolla pihanrakentajalle monipuolinen valikoima kivi- ja betonituotteita, jotka auttavat luomaan kauniita, toimivia ja vähemmän hoitoa vaativia piha-alueita. Kivi istuukin suomalaisille pihamaille paremmin kuin hyvin. Se on helppohoitoinen ja näyttävä käytävillä, terasseilla, portaissa, muureissa, pengerryksissä…

Pihakiveys sopii hyvin myös alueille, joilla kasvit eivät viihdy. Istutusten ja nurmialueiden rajaaminen pihakivillä tai betonisilla reunakivillä vähentää kitkemistä ja helpottaa nurmikon leikkausta.

Ennen ja jälkeen pihakivetyksen

Ennen..
Ennen..
..jälkeen
..jälkeen
Helppohoitoisuutta ja turvallisuutta kulkuväyliin.
Helppohoitoisuutta ja turvallisuutta kulkuväyliin.
Info

Info

Huomaa nämä, kun suunnittelet pihakiveystä:

Onnistuneeseen kiveykseen tarvitaan muutakin kuin laadukkaat pihakivet:

  • Varmista kunnollinen pohja: routaeristeet ja kantavat kivikerrokset
  • Estä kiviainesten sekoittuminen suodatinkankaalla
  • Varmista, ettei vesi jää lammikoiksi kiveyksen päälle; tarvitaanko sadevesille kouruja, onko salaojitusta tehostettava, kaadot?
  • Varmista, että pohja on tasainen
  • Mieti miten kiveyksen reuna toteutetaan
  • Tarvitset pihakivien lisäksi ainakin suodatinkankaan, asennushiekan ja saumaushiekan

Tarkempia asennusohjeita ja hoito-ohjeita löydät täältä

Kivistä rakennettu puutarhakalusto kestää säässä kuin säässä.
Kivistä rakennettu puutarhakalusto kestää säässä kuin säässä.

Kotipolku on tukenasi rakentamisen polulla

Kotipolku on rakentamisen verkkopalvelu, jossa saat parhaat ideat ja vinkit erilaisten betoni- ja kivituotteiden oikeanlaiseen ja kestävään käyttöön. Saat vastaukset eri rakennusvaiheisiin rajaamalla hakua. Kerro, mitä etsit, mitä rakennat – löydät vastauksen helposti Kotipolulta!

Poimi parhaat ideat suunnitteluun; pihat, pihatiet, kulkuväylät, muurit ja kiveykset. Katso miten voit hyödyntää erilaisia kiveyksiä, inspiroidu ja anna mielikuvituksesi lentää!

Samasta paikasta löydät myös vinkkejä, kuinka varmistaa vankka pohja uudelle unelmiesi kodille.

20173_48492.jpg
http://www.rudus.fi/kotipolku
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20154_43111.jpg
Näin onnistut - 7 vinkkiä lomakodin rakentamiseen
Haaveiletko hengähdyspaikasta arjen keskellä tai kakkoskodista leppoisia eläkepäiviä varten? Hongan mökkimalleista on saatavilla useita erilaisille perheille, tonteille ja budjeteille sopivia versioita.
20185_53255.jpg
Mitä jos palkkaisi avuksi sisustussuunnittelijan?
Oman kodin sisustaminen kuulostaa hauskalle projektille ja parhaimmillaan onkin sitä. Oletko koskaan ajatellut, että mitäpä jos ottaisit avuksi sisustussuunnittelijan tai saisit neuvoja ja vinkkejä ammattitaitoiselta myyjältä? Ammattihenkilöllä on paras tuntemus eri materiaalien sekä värien yhdistelemisestä, tuotteiden toimivuudesta ja ominaisuuksista. Kun saat hyviä vinkkejä ammattilaiselta, lopputuloksesta tulee taatusti toimiva.Tulikiven valikoimasta löydät upeat sisustuskivet jokaiseen kohteeseen kylpyhuoneesta keittiöön, saunan kiukaat ja suuren valikoiman tulisijoja. Näistä löytyy varmasti jokaiseen kotiin omat tuotteet. Näitä kaikkia tuotteita yhdistämällä, tulee sisustuksesta yhtenäinen ja harmoninen.
20219_72278.jpg
Huomioi nämä eristyksessä ja tee mökistäsi talviasuttava
Yhä useampi meistä on viihtynyt mökillään enemmän ja enemmän niin vapaa-ajan kuin myös työn merkeissä. Kesäaikana mökillä olo on huoletonta, mutta miten käy silloin kun pakkanen alkaa paukkua nurkissa ja kylmyys hiipiä myös sisälle? Mökin muuttaminen talviasuttavaksi onnistuu pienin kustannuksin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton