Portaiden suunnittelu uudisrakennukseen, uusiminen saneerauskohteessa

Uudisrakentamisen näkökulmasta portaiden toteutukseen liittyvät tärkeimmät kysymykset ovat tilankäyttö ja porrastyypin valinta. Kokonaissuunnittelua ohjaavat rakentamismääräykset. Rakennustarvikkeet tulee merkitä Ce-merkillä, Lappiportaiden vaatimusten mukaisuus osoitetaan tuotesertifikaatilla.

Osta portaita verkkokaupasta!

Lappiportaat ylhäältä.Lappiportaat ylhäältä.

Harkitulla portaan suunnittelulla toimivat porrasratkaisut

Erityisesti vanhemmissa omakotitaloissa saattavat portaat olla nykymittapuun mukaan liian jyrkät, pienillä tilamuutoksilla ja harkitulla portaan suunnittelulla saadaan toimivat porrasratkaisut haasteellisissakin kohteissa. Tuotteena porras saneerauskohteeseen ei yleensä poikkea oleellisesti uudisrakennuksen portaasta. Kun porrasvalmistajaan ollaan yhteydessä riittävän aikaisessa vaiheessa, saa rakentaja oikeat mitoitusohjeet porrasaukon rakentamiseen. Parhaimmillaan kapea ja pimeä kuilu muuttuu avonaiseksi kauniiksi tilaksi jonka kruunaa näyttävät Lappiportaat.

Turvallinen, toimiva ja näyttävä porras

Portaalle pitää antaa riittävästi tilaa, vaikka vähän tilaa vievät portaat tuntuisivatkin houkuttelevalta ratkaisulta. Portaille varattavaa tilaa suunnitellessa on huomioitava rakentamismääräysten mukainen askelkorkeus ja etenemä sekä portaiden vapaaleveys. Mitoituksessa tulee huomioida tila myös kaidevarusteille.

Turvallinen, toimiva ja sisustuksellisesti näyttävä porras on rakentajalle haastava valinta. Portaiden valmistaminen vaatii ammattitaitoa ja kokemusta. Porrasmyyjämme opastavat asiakasta mitoituksellisesti oikeisiin ratkaisuihin sekä auttavat valitsemaan tuotevalikoimasta sisustukseen sopivan kokonaisuuden.

Kaide- ja pintakäsittelyvalinnoilla portaasta saadaan näyttävä kokonaisuus. Porras suunnitellaan kodin sisustuksen sävyihin ja materiaaleihin. Lappiportaiden tuotevalikoimasta löytyy loputtomasti vaihtoehtoja: sivujohdemallit kaarevasta suoralinjaiseen tai portaan alla kulkevaksi satulaksi. Kaide kevyesti lasia tai perinteinen puupinnakaide työstettynä sivujohteen ja käsijohteen väliin.

Osta portaita verkkokaupasta!

Uusinta teknologiaa mittatilausportaissa

Lappiportaan panostukset uusimpaan teknologiaan sekä tehokkaisiin valmistusmenetelmiin ovat tehneet Lappiportaasta asiantuntevan luotettavan yhteistyökumppanin niin ammattirakentajille kuin kuluttaja asiakkaillekin. Portaat valmistetaan aina mittatilaustyönä kohteesta tarkistettuihin mittoihin.

Porrasmääräyksiä

  • Etenemä 250 mm

  • Nousu alle 190 mm

  • Vapaaleveys 800 mm (Porras min. 920 mm + varusteet)

  • Kulkukorkeus 2100 mm

  • Kaidekorkeus 900 mm kun kerroskorkeus alle 3000 mm

  • Tarkemmin määräyksistä www.lappiporras.fi


Ota yhteyttä!


 
Julkaistu
25.7.2016