Keskuspölynimuri voidaan suunnitella ja asentaa rakennusvaiheessa tai jälkiasennuksena

Keskuspölynimuri soveltuu jokaiseen kotiin, se voidaan suunnitella ja asentaa rakennusvaiheessa tai jälkiasennuksena. Keskuspölynimuri soveltuu niin omakoti-, pari-, rivi- kuin kerrostaloon.

Keskusyksikkö valitaan pisimmän putkilinjan mukaan. Kuvassa pisin putkilinja on merkitty punaisella.Keskusyksikkö valitaan pisimmän putkilinjan mukaan. Kuvassa pisin putkilinja on merkitty punaisella.

Järjestelmän suunnittelun lähtökohdat

Järjestelmän suunnittelun lähtökohtana on keskusyksikön sijoituspaikka. Sijoitustila vaikuttaa keskusyksikön valintaan. Tila voi keskusyksikkötyypistä riippuen sijaita isätiloissa, teknisessä tilassa, varastossa tai vastaavassa. Keskusyksikkötyyppi valitaan sijoituspaikan mukaan ja keskusyksikön koko pisimmän imuputkilinjan mukaan.

Imurasiat sijoitetaan sisustus huomioiden siten, että järjestelmä kattaa kaikki siivottavat tilat. Imurointiletkun pituus on 8, 9, 10 tai metriä siivousvälinesarjan sisällöstä riippuen. Suunnittelussa kannattaa kuitenkin huomioida lisävarusteiden käyttö. Esierottelijaa varten imurasian voi asentaa lähelle tulisijaa, jolloin esierottelijaa käyttäen on mahdollista imuroida myös tuhkat takasta. Takan läheisyydessä olevaa imurasiaa voi käyttää myös rikkaimuria varten, joka on Allawayn venyvä noin metrin mittainen letku, joka venyy yli neljään metriin.

Rikkaimurilla täsmäsiivousta

Rikkaimurin avulla voi tehdä helppoa täsmäsiivousta imurasian läheisyydessä, kuten takan lähellä puuroskien imurointia. Rikkaimuria varten voi huomioida suunnitteluvaiheessa myös imurasian eteiseen, keittiöön sekä mahdollisen kodinhoitohuoneen välittömään läheisyyteen. Tekniseen tilaan tai autotalliin sijoitettu imurasia helpottaa sen imurointia ja puhtaanapitoa. Järjestelmää voi täydentää myös kalusteiden sokkeleihin asennettavilla rikkaluukuilla, joihin roskat voi lakaista, esim. keittiön lattialta.

Rikkaimurin letkua on helppo säilyttää koska se menee erittäin pieneen tilaan.Rikkaimurin letkua on helppo säilyttää koska se menee erittäin pieneen tilaan.
Rikkaluukku voidaan sijoittaa esimerkiksi keittiön sokkeliin. Se on kätevä tiloissa jotka vaativat jatkuvaa lakaisua. Rikkaimurin letku venyy metristä neljään metriin ja on hyvä apu pikasiivoukseen esimerkiksi keittiössä tai eteisessä.Rikkaluukku voidaan sijoittaa esimerkiksi keittiön sokkeliin. Se on kätevä tiloissa jotka vaativat jatkuvaa lakaisua. Rikkaimurin letku venyy metristä neljään metriin ja on hyvä apu pikasiivoukseen esimerkiksi keittiössä tai eteisessä.

Imurasioiden sijoittelussa huomioitavaa

Imurasioiden sijoittelussa on hyvä huomioida esteettisyys. Imurasiat kannattaa sijoittaa samaan tasoon joko pistorasioiden tai valokatkaisijoiden kanssa. Imurasioiden kansi voidaan valita laajasta värivalikoimasta sisustuksen tyylin sopivaksi.

Esteettömyyden huomiointi on myös oleellinen osa suunnittelua. Suunnittelussa on huomioitava imurasioiden esteetön käyttö huonekalujen, kiinteiden kalusteiden osalta.

Käytännöllisyyssyistä imurasioita on oltava riittävä määrä, jotta imurointi on vaivatonta. Imurasiat kannattaa myös sijoittaa ergonomisesti helppopääsyisiin paikkoihin. Ovien sijainti ja aukeamissuunta on tärkeää huomioida.

Imurasiat sijoitetaan kalustus huomioiden siten, että järjestelmä kattaa kaikki siivottavat tilat.Imurasiat sijoitetaan kalustus huomioiden siten, että järjestelmä kattaa kaikki siivottavat tilat.

Putkiston suunnittelussa huomioitavaa

Putkisto voi kulkea kaikissa lämpimissä tiloissa, eli yläpohjassa, alapohjassa, väliseinissä ja lattiavalussa. Jos putkisto asennetaan kylmään tilaan esim. ullakolle, tulee se eristää huolellisesti. Putkistojen suunnittelussa voidaan hyödyntää myös kaapistojen sokkelit ja olemassa olevat koteloinnit.

Esierottelijan avulla voidaan imuroida esimerkiksi tuhkat takasta.Esierottelijan avulla voidaan imuroida esimerkiksi tuhkat takasta.

Poistoputken ulospuhalluksessa huomioitavaa

Poistoputki on suositeltavaa sijoittaa pois ikkunoiden, tuuletusluukkujen sekä korvausilma-aukon lähettyviltä. Poistoilma voidaan ohjata myös katolle. Mikäli poistoputki on yli viisi metriä, tulee ulospuhallusputki laajentaa halkaisijaltaan suurempaan putkeen (75-80mm). Allawayltä löytyy myös keskusyksikkömalli Duo kohteisiin joissa ulospuhallusta ei voida toteuttaa ulos.

Ota yhteyttä!


 
Julkaistu
6.7.2018